Μία ακόμη μέρα στη δουλειά για τον ΠΑΟΚ στη Γερμανία…

Μία ακόμη μέρα στη δουλειά για τον ΠΑΟΚ στη Γερμανία…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου επιστρέφει από Γερμανία και γράφει για έναν ακόμη εκτός έδρας ευρωπαϊκό θρίαμβο του ΠΑΟΚ.

Αλήθεια τώρα… Υπήρχε ΠΑΟΚτσής που έχει ζήσει την Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο με την Τότεναμ, το Ντόρτμουντ, τη Φλωρεντία και τόσα μα τόσα άλλα εκτός έδρας ματς με μεγάλους αντιπάλους και δεν ένιωθε ότι ΚΑΙ στη Φρανκφούρτη θα γίνει η…δουλειά;

Το αισθανόμασταν από την ημέρα της κλήρωσης! Το ξέραμε καλά μετά το 2-1 του πρώτου ματς. Ήταν σαν να το είχαμε δει το παιχνίδι, ΠΡΙΝ γίνει: «Ο ΠΑΟΚ στη Γερμανία ΔΕΝ χάνει». Αφήστε που τελευταία δεν έχασε δυο φορές με Σάλκε, μία με Ντόρτμουντ, ούτε με Μπάγερν τη δεκαετία του 80 που οι Γερμανοί εκτελούσαν με επαναλήψεις τα πέναλτι μέχρι να τα βάλουν. Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚτσής το «ήξερε» και το βράδυ απλά περίμενε να δει τον τρόπο. Εκεί ίσως και να μην πιστεύαμε ότι η ελληνική ομάδα θα το έπαιζε το παιχνίδι (και δεν θα επιχειρούσε να το κλέψει) με τόσο μεγάλη επιτυχία.

Δεν ήταν μόνο η… παράδοση βέβαια. Ο ΠΑΟΚ είναι καλά!Πολύ καλά από τη στιγμή που ο Λουτσέσκου πέρασε στο σύνολο τη δική του ταυτότητα με κύριο χαρακτηριστικό το σωστό ποδόσφαιρο κατοχής που φέρνει και την γενική αυτοπεποίθηση στους συμμετέχοντες. Κάπως έτσι το αισιόδοξο αίσθημα για αγώνα στη Φρανκφούρτη όλο και μεγάλωνε! Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο ισχύει πολλές φορές ότι… άλλο η εικόνα και άλλο το αποτέλεσμα, δεν περιμέναμε τόσο ισορροπημένο παιχνίδι. Η Άιντραχτ είναι ομάδα με υψηλότερο ταβάνι, αλλά χθες ο ΠΑΟΚ δεν την άφησα να το αποδείξει σε πολλά σημεία. Με τον απίστευτο Βιεϊρίνια στην άμυνα η ομάδα έβγαζε καλά την μπάλα από την περιοχή, δεν «πετούσε» στο κέντρο, αλλά σε κάθε κλέψιμο είχε προοπτική. Καλά πήγε το πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς στην επανάληψη και ναι… Για δέκα λεπτά υπέφερε! Κράτησε ο Κοτάρσκι για του οποίου την απόδοση, η πρόβλεψη ήταν εύκολη, τα στόπερ δεν είχαν αρνητική απόδοση όπως ίσως ο Μεϊτέ, τον Οζντόεφ όλοι τον αισθάνθηκαν, όπως και τους Τάισον, Ζίβκοβιτς,Σαμάτα και Μουργκ. Οι αλλαγές στην επίθεση βγήκαν όπως προγραμματίστηκαν και με τους πρωταγωνιστές Μπράντον-Ντέλια που ήρθαν από τον πάγκο, η ομάδα του Λουτσέσκου τελείωσε το ματς αρκετά καλά. Πανηγυρικά το τελείωσε κάνοντας υπερήφανους τους ΠΑΟΚτσήδες στο γήπεδο και όλους τους άλλους που έβλεπαν από απόσταση.

Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ με τις 4-5 προκρίσεις μέχρι τώρα από το καλοκαίρι και μετά, συνεχίζει ακάθεκτος και περιμένει τους άλλους μεγάλους της χώρας στους 16. Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που θέλει και μπορεί και μακάρι να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι! Σε διαφορετική περίπτωση και αντίστροφους ρόλους θα διαβάζαμε τα περί… πρεσβευτή, αλλά ας μην κάνουμε όσα κοροϊδεύουμε.

Μαγική βραδιά για ομάδα και κόσμο που επίσης «έπαιξε» στα ίσια τους δυνατούς Γερμανούς μέσα στο σπίτι τους. Άλλη μία, μέχρι την επόμενη.

Μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ προσγειώνεται στο πρωτάθλημα, σε ένα ακόμη μεγάλο όφελος γι αυτό το γκρούπ παικτών. Αυτούς που… αν κάποιος από τους καινούριους δεν ήξερε που ήρθε, τώρα το έχει καταλάβει για τα καλά.

* Τόσα έχει κάνει η επιστήμη… Δεν γίνεται να παίζει ο Βιεϊρίνια μέχρι τα 40-42 τουλάχιστον;

* Ο Λουτσέσκου για πρώτη φορά, σε μία βραδιά μεγάλης χαράς βέβαια, δήλωσε ότι αν όλα πάνε καλά και αν θέλουν όλοι μπορεί και να παραμείνει. Ο Σαββίδης φυσικά και θέλει… Εννοείται…

* Τι πλάκα που έχουν όλοι όσοι για 135η φορά γράφουν ή αναπαράγουν αρνητικά θέματα για τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη; Πλάκα δεν έχουν όσοι βέβαια αρχίζουν να παίζουν με τον ΠΑΟΚ για να περάσουν την ώρα τους με ανέξοδη προβολή. Στα σοβαρά πάντως όποιος τους πιστεύει είναι εντελώς μπούφος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.