Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος 1-0: Αλμα προς τους «16» με super εμφάνιση!

bet365

Ο καλύτερος φετινός Ολυμπιακός, στο ντεμπούτο του Μεντιλίμπαρ, νίκησε με 1-0 την Φερεντσβάρος (γκολ ο Ελ Καμπί) και έκανε μεγάλο βήμα προς τους «16» του Conference League, ενόψει της ρεβάνς στη Βουδαπέστη!

Εξαιρετική ευρωπαϊκή βραδιά για τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο του ever ματς στο Conference League με τη Φερεντσβάρος στο κατάμεστο για πρώτη φορά μετά τις αρχές Νοέμβρη Καραϊσκάκη πήρε τη νίκη βάζοντας ένα πρώτο... θεμέλιο πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της 22ας Φλεβάρη.

Ο κόσμος

Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο Ολυμπιακός στο ντεμπούτο του Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του παρατάχθηκε με τον Πασχαλάκη στην εστία, τους Ορτέγα, Ντόι, Κάρμο και Ροντινέι στην τετράδα της άμυνας ενώ στη μεσαία γραμμή είχε τριάδα. Συγκεκριμένα με τον Έσε και με τους Αλεξανδρόπουλο και Καρβάλιο ενώ ο Φορτούνης με τον Μασούρα ήταν ως εξτρέμ, έχοντας τον Ελ Καμπί στην κορυφή.

Από την άλλη η Φερεντσβάρος είχε τον Ντιμπούζ στην εστία και τους Ραμίρες, Μμάε, Σισέ και Βίνγκο στην τετράδα της άμυνας. Ο Μακρέσκις με τον Μαϊγκά ήταν στα χαφ με τον Φανί μπροστά τους και τους Ζαχάριασεν και Μαρκίνιος στα άκρα. Τέλος ο Βάργκα ήταν ο φορ.

Ακυρωθέν γκολ της Φερεντσβάρος, μετά... λίγα πράγματα και η μεγάλη φάση του Κάρμο

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός φάνηκε να δέχεται τη... ψυχρολουσία ενός γκολ στο κατάμεστο Καραϊσκάκη. Στο 2ο λεπτό μετά από φάουλ του Φανί ο Βάργκα πήρε την κεφαλιά και σκόραρε αλλά σε 2ο χρόνο το τέρμα δεν μέτρησε μετά από υπόδειξη οφσάιντ μέσω του VAR Check.

Στη συνέχεια η αλήθεια είναι δεν είδαμε και πολλά στο ματς. Μία προσπάθεια με ένα σουτ του Φορτούνη πριν το 20' πάνω σε σώματα ενώ η Φερεντσβάρος είχε μία ωραία φάση με κίνηση και σουτ του Ραμίρες που αποκρούστηκε από τον Πασχαλάκη ενώ είχε περάσει τον Ντόι. Στο 29' ο Βάργκα είχε ένα σουτ ψηλά έξω. Μετά το 30' ο Ολυμπιακός είχε τη μεγάλη φάση με την κεφαλιά του Κάρμο στο 33' (που απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Ντιμπούζ) και ένα σουτ του Φορτούνη που μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Φερεντσβάρος. Ακολούθησαν επιθετικές προσπάθειες των Φορτούνη και Καρβάλιο με του Πορτογάλου το σουτ στο 39' να είναι αρκετά καλό. Η Φερεντσβάρος πήγε να ξανααπειλήσει με τον Βάργκα αλλά δίχως αποτέλεσμα και έτσι οι 2 ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με ένα 0-0 σε ένα όχι τόσο καλό πρώτο μέρος για τον Ολυμπιακό που ισορρόπησε το ματς από ένα σημείο και μετά.

Η πίεση της Φερεντσβάρος, το... άχαστο του Ελ Καμπί και 1-0 από τη σέντρα του Ροντινέι

Στο 2ο μέρος ο Ολυμπιακός δέχθηκε αισθητή πίεση από τη Φερεντσβάρος και ειδικά λόγω των κινήσεων του Μαρκίνιος. Οι Ούγγροι απείλησαν εκ νέου με τον Αμπού Φανί ωστόσο μετά την είσοδο των Ορτα και Ποντένσε στο ματς χάθηκαν 2 φάσεις για τους Πειραιώτες.

Στο 64' ο Ποντένσε έβγαλε τη μπάλα στον Ελ Καμπί σε πολύ καλή θέση αλλά ο Αφρικανός φορ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Ακολούθησε η στιγμή με ένα σουτ του Εσε εκτός στόχου στο 65'. Στο 70' δοκίμασε το πόδι του και ο Ορτα όμως ο Ντιμπούζ ήταν ξανά στη θέση του. Λίγο πριν το 80' ο Μεντιλίμπαρ πήγε στη λογική του 4-4-2 βάζοντας και Γιόβετιτς στο ματς με τον Ελ Καμπί να χάνει μεγάλη φάση με σουτ του που αποκρούστηκε λίγο πριν το 80'.

Στο 83' η κίνηση Μεντιλίμπαρ απέδωσε καρπούς. Κίνηση και πάσα του Φορτούνη προς τον Ροντινέι, σέντρα του εξαιρετικού ξανά δημιουργικά και επιθετικά Ροντινέι και στη φάση βγήκαν πάνω Γιόβετιτς και Ελ Καμπί. Ο Αφρικανός ήταν αυτός που βρήκε από κοντά τη μπάλα και σκόραρε για το 1-0. Ο Ισπανός τεχνικός έβαλε λίγο πριν τη λήξη του ματς και τον Ιμπόρα για το κέντρο του.

MVP: Μπορεί να είχε προβλήματα με τον Μαρκίνιος όμως ο Ροντινέι ήταν σταθερά ο πλέον επικίνδυνος δημιουργικά και επιθετικά και από τα δικά του πόδια ήρθε το τέρμα του Ελ Καμπί. Αυτό το σημαντικό 1-0.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ελ Καμπί και Φορτούνης. Ο πρώτος παρά τις χαμένες φάσεις του βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και ο 2ος έκανε εξαιρετική κίνηση στο 1-0. Βοήθειες και από τον Ποντένσε ενώ από τη Φερεντσβάρος ιδιαίτερα επικίνδυνοι ήταν οι Μαρκίνιος και Φανί. Καλές επεμβάσεις από τον γκολκίπερ Ντιμπούζ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ολυμπιακός όταν λειτουργούσε με την τριάδα με Εσε, Αλεξανδρόπουλο και Καρβάλιο δεν ήταν τόσο λειτουργικός στο κέντρο του. Ίαως και να ανέμενε παραπάνω πράγματα από αυτό το μοντέλο στο κέντρο.

Η ΓΚΑΦΑ: Η φάση του 1-0 για την άμυνα της Φερεντσβάρος. Εκτέθηκε από το ξεκίνημά της μέχρι το τελείωμα του Ελ Καμπί για το γκολ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κάποια θεματάκια υπήρξαν περισσότερο σε επίπεδο φάουλ και καρτών. Δεν έχει γίνει κάποιο ιδιαίτερα μεγάλο λάθος στον αγώνα από τη διατητική ομάδα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Πολύ σπουδαία από κάθε άποψη νίκη του Ολυμπιακού χωρίς να κάνει ένα τόσο καλό α' μέρος. Είχε όμως φάσεις και αφότου γύρισε το σχήμα του σε 4-4-2 κατάφερε να βρει γκολ για να πάρει τη νίκη με σκορ 1-0. Ιδανικό ντεμπούτο του Μεντιλίμπαρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Ντόι, Κάρμο, Ροντινέι, Έσε, Αλεξανδρόπουλος (62' Ορτα), Καρβάλιο (78' Γιόβετιτς), Μασούρας (62' Ποντένσε), Φορτούνης (90+ Ιμπόρα) και Ελ Καμπί (90+ Ελ Αραμπί).

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ντιμπούζ, Ραμίρες, Μμάε, Σισέ, Βίνγκο, Μακρέσκις, Μαϊγκά, Αμπού Φανί (80' Βέσιτς), Ζαχάριασεν, Μαρκίνιος (75' Αλί Μπεν) και Βάργκα (75' Πέσιτς).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα