Τσικίνιο - Όρτα: Το έτερος εγώ της πανκ ροκ μπάντας του Μεντιλίμπαρ (vid)

Τσικίνιο - Όρτα

bet365

Ο επιδραστικός ρόλος των Τσικίνιο και Όρτα και τα κοινά χαρακτηριστικά που εκφράζουν το επιθετικό πνεύμα του Μεντιλίμπαρ. Το Gazzetta αναλύσει με τη βοήθεια του WyScout.

Τα σύννεφα ήταν γκρίζα πάνω από του Ρέντη κι οι μελωδίες που ακούγονταν βουβές. Μέχρι που άρχισαν οι αλλαγές από τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Κοβάσεβιτς, Μεντιλίμπαρ. Τα δύο ονόματα της αλλαγής. Οι «μουσικοί» ήταν ήδη εκεί. Απλά δεν ήξεραν πώς να γίνουν... μπάντα. Μέχρι που ήρθε ο μαέστρος.

Ο Βάσκος τεχνικός έφερε τη λιακάδα στο Λιμάνι, μέσα στο Φλεβάρη και κατάφερε να δημιουργήσει μια μπάντα που θα έβγαζε δυνατές νότες. Νότες που θα... τρυπούσαν τα αντίπαλα αυτιά. Και το κατάφερε με το «καλημέρα». Χωρίς πίστωση χρόνου. Χωρίς πομφόλυγες και φληναφήματα.

Ο Μεντιλίμπαρ φρόντισε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει μία πολύ σημαντική πρόκριση στους «16» του Conference League, με δύο νίκες, αλλά και μια εμφατική νίκη μέσα στην Τούμπα με 4-1.

Η ομάδα του μετατράπηκε σε μια ορχήστρα με frontman τον Ελ Καμπί (4 γκολ σε 3 ματς), στην ηλεκτρική κιθάρα ο Ποντένσε και στα... μπάσα δύο παίκτες με ίδια χαρακτηριστικά. Όρτα και Τσικίνιο. Το έτερος εγώ της μπάντας. Οι παίκτες που ρολάρουν το παιχνίδι της ομάδας, εκείνοι που έχουν το μυαλό τους «μπροστά» και στο πώς θα τρέξουν το ρυθμό.

Με τη βοήθεια του WyScout γίνεται σαφές το πόσο επιδραστικοί είναι στην έκφραση των ιδεών και των ποδοσφαιρικών «πιστεύω» του Μεντιλίμπαρ.

Ο Αντρέ Όρτα είναι από τους παίκτες που έχουν κομβικό ρόλο στο παιχνίδι του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Δηλαδή στο πρέσινγκ στο αντίπαλο μισό, στην πίεση που ασκεί η ομάδα ψηλά και στην άμυνα που παίζει ο Ολυμπιακός του Βάσκου, η οποία ξεκινά από την αντίπαλη περιοχή.

Ο Πορτογάλος χαφ, λοιπόν, στο ματς της «Groupama Arena» είχε σε 76' που αγωνίστηκε 48/71 επιτυχημένες ενέργειες με 41/45 πάσες, 3/4 ντρίμπλες, 7/19 κερδισμένες μονομαχίες (6/8 ήταν στο αντίπαλο μισό) και 4 κοψίματα της μπάλας προς την περιοχή του Πασχαλάκη, ενώ είχε 4/4 ανακτήσεις κατοχής στο αντίπαλο μισό.

Μάλιστα είχε και δύο εξαιρετικές μπαλιές στον Φορτούνη - κυρίως στη φάση του 39' που είδε από την... κλειδαρότρυπα την κίνηση του αρχηγού του, ο οποίος ωστόσο θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα τη φάση.

Ο Όρτα είχε δύο επαφές μέσα στην αντίπαλη περιοχή, 1/2 σέντρες, 5/6 πάσες του ήταν στο επιθετικό τρίτο, 4/5 στο αντίπαλο «κουτί» και υποδέχτηκε 39 φορές τη μάλα. Είχε 16/16 πάσες προς τα πίσω και 11/12 ήταν προωθητικές.

Οι πάσες του στο ματς με τη Φερεντσβάρος
Οι πάσες του στο ματς με τη Φερεντσβάρος
Οι πάσες του στο επιθετικό τρίτο
Οι πάσες του στο επιθετικό τρίτο
Οι πάσες του στην αντίπαλη περιοχή
Οι πάσες του στην αντίπαλη περιοχή

Ο Τσικίνιο είχε κι αυτός ένα γεμάτο ματς, παίζοντας για 92' σε υψηλό τέμπο. Είχε 51/74 επιτυχημένες εέργειες, 40/49 πάσες, 2/3 μακρινές μπαλιές, 0/2 σέντρες, 1/1 ντρίμπλες, 9/18 κερδισμένες μονομαχίες, 2/2 κερδισμένες μονομαχίες στο ψηλό παιχνίδι, 4 κοψίματα της μπάλας προς την περιοχή της ομάδας του 3/13 φορές έχασε τη μπάλα στο μισό της ομάδας του και 6/13 φορές ανέκτησε την κατοχή στο αντίπαλο μισό.

Από τα πόδια του πέρασαν 8/8 πάσες στο επιθετικό τρίτο και είχε 29 υποδοχές μπάλες, με 12/14 να είναι προωθητικές και 8/8 προς τα πίσω, ενώ είχε 7 επαφές στην αντίπαλη περιοχή και 2 φορές έτρεξε το παιχνίδι της ομάδας του.

Οι πάσες στο επιθετικό τρίτο
Οι πάσες στο επιθετικό τρίτο

Οι προωθητικές πάσες του Τσικίνιο

Το φοβερό παιχνίδι των Όρτα - Τσικίνιο:

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα