Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 1-6 (παρατ.): Μέγας είσαι Θρύλε! (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την μεγαλύτερη ανατροπή στην 99χρονη ιστορία του και είναι στους «8» τους Conference League! Επικράτησε στην παράταση με 6-1 της Μακάμπι στη Σερβία, «ανέτρεψε» το 1-4 του Φαλήρου και το μεσημέρι της Παρασκευής μαθαίνει αντίπαλο στα προημιτελικά! Τα γκολ του ιστορικού θριάμβου οι Ελ Καμπί (2), Ποντένσε, Φορτούνης, Γιόβετιτς, Ελ Αραμπί! ΤΟΠΟΛΑ, αποστολή: Δημήτρης Τομαράς

Μία απόλυτα «Θρυλική» βραδιά. Μία... μαγική βραδιά. Ένας φοβερός και τρομερός Ολυμπιακός διέσυρε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Την έκανε... σκόνη με 1-6 ανήμερα των γενεθλίων του προπονητή του, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ (γεννηθείς στις 14 Μαρτίου του 1961), έγραψε ιστορία, έκανε πιθανώς την πιο μεγάλη ανατροπή του καθώς έχουμε να κάνουμε με 1-4 και θα είναι για πρώτη φορά στις 8 κορυφαίες ομάδες του Conference League.

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ παρατάχθηκε με... συνταγή Φαλήρου με τον Μισπάτι στην εστία, τους Σαχάρ, Νασμιάς, Σαμπόριτ και Ρεβίβο στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Πέρετς με τους Φαν Όβερεμ και Κανισόφσκι να είναι η τριάδα στον άξονα. Ο Ντάβιντα με τον Μίλσον στα άκρα της επίθεσης με τον Ζάχαβι στην κορυφή της επίθεσης.

Στον Ολυμπιακό όπως ήταν πιθανό να συμβεί ο Τζολάκης ξεκίνησε βασικός αντί να μπει στο αρχικό σχήμα δηλαδή ο Πασχαλάκης και από εκεί και πέρα η τετράδα άμυνας ήταν με Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσο και Ορτέγα. Κέντρο με Εσε, Τσικίνιο και Ορτα και μπροστά τους Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Καμπί.

Το 0-1 στο 11ο λεπτό από one man show του Ποντένσε και το 0-2 από τα πόδια του ίδιου!!!

Ο Ολυμπιακός προφανώς θα έψαχνε το πρώτο γκολ νωρίς. Η πρώτη φάση στο ματς ήρθε στο πρώτο λεπτό μετά από σουτ του Ορτα που πήγε κόρνερ. Στο 9ο λεπτό ο Ορτα έχοντας χώρο σούταρε ξανά αλλά η μπάλα πήγε αρκετά άουτ.

Στο 11ο λεπτό ο Ποντένσε θα έκανε το 0-1 με σουτ στο δοκάρι και στα δίχτυα μετά από κλέψιμο και πάσα του Φορτούνη. Στο 17ο λεπτό ο Ντάνιελ Ποντένσε είχε ένα γέμισμα της μπάλας που πήγε πάνω στον αντίπαλο πορτιέρε.

Στο 25' και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ο Ελ Καμπί είχε μεγάλη φάση με σουτ του που αποκρούστηκε. Μετά είχε σουτ ο Τσικίνιο που πήγε κόρνερ. Στο 36ο λεπτό ο... μαγικός εκείνο το διάστημα Ποντένσε έκλεψε τη μπάλα και την... έσπασε στον Φορτούνη ο οποίος από κοντά με εξαιρετική κίνηση και σουτ έκανε το 0-2. Φτάσαμε στο 44' όπου ο Ποντένσε είχε μία προσπάθεια με σουτ που πέρασε εκτός στόχου.

Απίστευτο και όμως 0-3 στις καθυστερήσεις ο Ελ Καμπί, ξανά στη φάση ο Ποντένσε

Και εκεί που η Μακάμπι Τελ Αβίβ πίεζε ή προσπαθούσε και άλλο ο Ολυμπιακός βρήκε και 3ο γκολ!!! Σε ένα ημίχρομο που ήταν με διαφορά το πιο επιβλητικό και κορυφαίο για φέτος για τον Ολυμπιακό αλλά και ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει ποτέ. Στο 45+3' ο Ολυμπιακός σκόραρε ξανά. Μπαλιά από τον Superman Ποντένσε και γκολ του Ελ Καμπί από κοντά για το 0-3. Ένα απίστευτο πρώτο μέρος που έκλεισε με την κεφαλιά του Ελ Καμπί. Ένα από τα τοπ ημίχρονα των Πειραιωτών.

Ο Ζάχαβι με πέναλτι μείωσε σε 1-3, όμως ο Ελ Καμπί με... μαγική ενέργεια έκανε το 1-4

Στο β' ημίχρονο η Μακάμπι βρήκε δίχτυα μειώνοντας στο σκορ. Αρχικά στο 50ό λεπτό ο Ροντινέι βρέθηκε σε πολύ καλή θέση και έκανε ένα γύρισμα που κόπηκε σε κόρνερ. Όμως στο 55ο λεπτό δόθηκε πέναλτι για ανατροπή του Κανισόφσκι από τον Ρέτσο και στο 57' ο Ζάχαβι με εύστοχο χτύπημα από τα 11 βήματα μείωσε σε 1-3. Στο 63' ο Ζάχαβι είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Τζολάκης.

Στο 65ο λεπτό ο Ελ Καμπί με ένα φοβερό ψαλιδάκι έπειτα από τη σέντρα του Ορτέγα έκανε το 1-4. Ένα γκολ - αριστούργημα. Στο 69ο λεπτό ο Ποντένσε βρήκε χώρο αλλά προτίμησε το σουτ που πέρασε έξω.

Στο 77' ο Πέρετς με κεφαλιά έχασε μεγάλη φάση με τη μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Τζολάκη. Στις καθυστερήσεις του 2ου μέρους ο Γιόβετιτς έχασε φοβερό τετ α τετ μετά από δημιουργία της φάσης του από τον Ελ Αραμπί. Το κόρνερ του Φορτούνη στο τέλος βρήκε το κεφάλι του Γιόβετιτς με τη μπάλα να περνά έξω και στη συνέχεια το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση.

Γιόβετιτς και 1-5 στο ξεκίνημα της παράτασης και 1-6 από τον Ελ Αραμπί!!!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε και στην παράταση από εκεί που σταμάτησε. Στο 93' ο Γιόβετιτς από κοντά έκανε το 1-5 μετά από φάοτλ του Φορτούνη που είχε κερδίσει ο Ποντένσε. Στο 96' ο Τζολάκης μπλόκαρε την κεφαλιά του Ζάχαβι.

Στο 104' ο Ολυμπιακός έβαλε και έκτο γκολ. Έκανε το 1-6 σε ασύλληπτη βραδιά. Σε μία αδιανόητη βραδιά με γκολ του Ελ Αραμπί από κοντά μετά από φάση με τον Εσε και τον Μασούρα. Σε μία βραδιά που... βάφτηκε στα ερυθρόλευκα και ενώ είχε 2 αναγκαστικές αλλαγές με Φορτούνη και Ποντένσε που χτύπησαν. Στο 119' ο Ελ Αραμπί σκόραρε μία γκολάρα περνώντας τους πάντες αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Το τελικό 1-6 ήταν θριαμβευτικό. Απόλυτο. Ασύλληπτο.

MVP: Ο Ποντένσε. Αυτός ο Πορτογάλος... Μάγος των Πειραιωτών. Αυτός ο τρομερός παίκτης. Αυτός ο σταρ. Με ένα δικό του γκολ και δύο τέρματα που έφτιαξε στο πρώτο μέρος. Και με το δικό του κερδισμένο φάουλ που έφερε το 1-5.

Ο Ποντένσε

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Όλος ο Ολυμπιακός του α' μέρους και θα μπορούσε να είναι και όλος ο Ολυμπιακός γενικά. Τι comeback ήταν αυτό. Ένα 0-3 σε ένα επιβλητικό ημίχρονο, το καλύτερό του φέτος και ένα από τα κορυφαία ever. Σε ατομικό level ματσάρα από τον Φορτούνη που είχε και γκολ και τεράστια προσπάθεια των χαφ του Ολυμπιακού (και ιδίως του Τσικίνιο). Τρομερός Ελ Καμπί από την αρχή του αγώνα με γκολ ξανά στο ενεργητικό του. Επίσης εξαιρετικός δημιουργικά και επιθετικά ο Ροντινέι. Ο Ολυμπιακός απόψε βρήκε γκολ και από τους 3 φορ του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Μακάμπι του α' μέρους. Κάκιστη ομάδα, την οποία... έπνιξε στο γήπεδο από κάθε άποψη ο Ολυμπιακός για να πάρει το προβάδισμα του 0-3.

Η ΓΚΑΦΑ: Η φάση του 0-2 για τη Μακάμπι. Το πώς έχει χάσει τον Ποντένσε η άμυνα με τον Πορτογάλο να έχει κλέψει τη μπάλα για να φτιάξει το γκολ του Φορτούνη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ιταλός Μαριάνι δεν απέφυγε τα λάθη σε επίπεδο φάουλ και καρτών. Έδωσε και ορισμένα μάλλον εύκολα φάουλ στη Μακάμπι. Μετά από VAR Check μέτρησε το 1-4 του Ελ Καμπί.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Δεν υπάρχει αυτό που έχει κάνει απόψε ο Ολυμπιακός. Γύρισε το 1-4 του πρώτου αγώνα του Φαλήρου, απέκλεισε για πρώτη φορά στην ιστορία του ομάδα από το Ισραήλ και θα βρεθεί πρώτη φορά στις 8 κορυφαίες ομάδες του Conference League.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Μισπάτι, Σαχάρ (91' Αβισάι Κοέν), Νασμιάς, Σαμπόριτ, Ρεβίβο (113' Νταβιτζάβα), Πέρετς, Φαν Όβερεμ (75' Τούργκεμαν), Κανισόφσκι, Ντάβιντα (108' Κίκο Μπαντόσο), Μίλσον (14' λ.τρ. Νταν Μπιτόν, 108' Γιόναταν Κοέν) και Ζαχάβι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι (105' Κίνι), Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγα, Εσε, Τσικίνιο, Ορτα (82' Γιόβετιτς), Φορτούνης (95' λ.τρ. Μασούρας), Ποντένσε (103' λ.τρ. Ιμπόρα) και Ελ Καμπί (88' Ελ Αραμπί).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα