Ο Βιεϊρίνια στο Gazzetta: «Η πρόκριση ήταν μια απάντηση, είμαι εδώ για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ»! (vids)

Ο Βιεϊρίνια στο Gazzetta: «Η πρόκριση ήταν μια απάντηση, είμαι εδώ για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ»! (vids)

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια

bet365

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια δίνει το στίγμα της «επόμενης μέρας» του ΠΑΟΚ και αποκαλύπτει στο Gazzetta μέχρι που είναι αποφασισμένοι να φτάσουν οι «ασπρόμαυροι» φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δύο χρόνια πίσω, τέτοια εποχή, μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Γάνδης στα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League, επιστρέφοντας από το Βέλγιο, είχα γράψει ότι «μαζί του πάω και στον πόλεμο»!

Γι’ αυτόν τον τύπο από την Γκόντσα της Πορτογαλίας, που ήρθε και έγινε Σαλονικιός και ΠΑΟΚτσής, δεν παίρνω πίσω ούτε μια λέξη!

Ο «Δικέφαλος» βρίσκεται, δύο χρόνια μετά, ξανά στους «8» της Ευρώπης και η μεγαλειώδης πρόκριση φέρει την υπογραφή (και) του Αντρέ Βιεϊρίνια. Τον καλύτερο όλων, ανεξάρτητα από τίτλους, γκολ, συμμετοχές, διακρίσεις. Ένα παιδί, που βάλθηκε να ξαναγράψει απ’ την αρχή και να επανεκδώσει κάθε σελίδα της παλαιάς ιστορίας.

Ο Αντρέ δεν είναι ένας συνηθισμένος παίκτης για τον «ασπρόμαυρο» οργανισμό. Με κλειστά μάτια είναι μέσα στους τρεις καλύτερους ποδοσφαιριστές της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Για κάποιους, μάλιστα, είναι ο καλύτερος.

Δύο μέρες, λοιπόν, πριν από τη ρεβάνς με την Ντινάμο, ο αρχηγός βγήκε μπροστά. Αντιλήφθηκε πως έπρεπε να υπάρξει δράση για να φέρει την αντίδραση και ένα τέλος στην εσωστρέφεια που είχε επιστρέψει για τα καλά πέριξ της Τούμπας, ειδικά μετά την ήττα από τον Άρη στην πρεμιέρα τον Play off.

«Ζούμε με την πίεση. Είμαστε μαθημένοι στην πίεση, είμαστε μαθημένοι σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ζούμε για τέτοια μεγάλα παιχνίδια και έπρεπε να το αποδείξουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όλοι όσοι μπήκαν στο γήπεδο και έπαιξαν, όχι μόνο οι έντεκα που ξεκίνησαν, αλλά και όσοι πέρασαν ως αλλαγή, έδωσαν το 100% του εαυτού τους για την πρόκριση», λέει στο Gazzetta ο «κάπτεν» του «Δικεφάλου».

Ο Βιεϊρίνια ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία για το γεύμα συσπείρωσης και αποφόρτισης την περασμένη Τρίτη (12/3), 48 ώρες αργότερα φορούσε στο μπράτσο το περιβραχιόνιο του αρχηγού και στα πατημένα 38 του έμπαινε στο γήπεδο για να «τρέξει» 9 χιλιόμετρα σε σχεδόν 80 λεπτά υψηλής έντασης στην 53η ευρωπαϊκή συμμετοχή του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα «πιάνοντας» τον Στέφανο Αθανασιάδη στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

Το ερώτημα είναι ένα: Αλήθεια, πού το πάει ο Αντρέ με τον ΠΑΟΚ; «Δεν κοιτάω τα νούμερα και τους αριθμούς, ούτε ήξερα για το ρεκόρ συμμετοχών στην Ευρώπη. Είμαι εδώ, όπως έχω πει πολλές φορές, για να βοηθήσω την ομάδα όποτε αυτή με χρειαστεί κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω», η απάντησή του.

Σε μια ηλικία, στην οποία δεν μπορεί πια να κάνει τα πράγματα που έκανε κάποτε, είτε εδώ στα μέρη μας, είτε στη Γερμανία με τη Βόλφσμπουργκ, παραμένει πάλι ένας ρυθμιστής της κυκλοφορίας και του ρυθμού, με κεφάλι γεμάτο μικροτσίπ. Κάπως έτσι αντιμετώπισε τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Ντινάμο, τον Αρμπέρ Χότζα, που πήρε τις περισσότερες μπάλες στα πόδια του και δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις από το αριστερό άκρο.

Η λογική κούραση έφερε την αλλαγή με τον Πορτογάλο να ζει από τον πάγκο με μεγάλη ένταση και αγωνία τα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης με τους Κροάτες. Στο τέλος ήρθε το ξέσπασμα. Αγκαλιά με τον Διόσκουρο του, Τάισον, πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά την πρόκριση κι αμέσως μετά από το γύρο του θριάμβου και την αποθέωση από όλες τις κερκίδες της Τούμπας, στα αποδυτήρια έβγαλαν την αγαπημένη τους φωτογραφία με αναφορά στην ηλικία τους. «38 (Βιεϊρίνια) και 36 (Τάισον)... Πάμε!» έγραψαν στη λεζάντα.

H εκ νέου αντίδραση των «ασπρόμαυρων» μέσα σε τούτη τη γεμάτη ένταση σεζόν μπορεί σε λίγο καιρό να αποτελεί μάθημα για τις υπόλοιπες ομάδες, εξάλλου ο Αντρέ Βιεϊρίνια έμοιαζε σχεδόν σίγουρος για την εικόνα του ΠΑΟΚ απέναντι στους Κροάτες, μετά το πρώτο παιχνίδι.

«Δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ», παραδέχεται, αλλά όπως προσθέτει με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, «ξέραμε ότι ήμαστε καλύτερη ομάδα, έπρεπε να αντιδράσουμε μετά τα αποτελέσματα που είχαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια, οπότε αυτή η πρόκριση ήταν μια απάντηση για όλα αυτά που περάσαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

Εκ των πραγμάτων ο αρχηγός του «Δικεφάλου» κοιτάζει μπροστά. Σ’ ότι αφορά τα ματς με την Κλαμπ Μπριζ τα είπε λίγο μετά την κλήρωση που έφερε τους Φλαμανδούς στο δρόμο του ΠΑΟΚ.

«Έχουμε δύο εβδομάδες ξεκούρασης, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για να συνεχίσουμε μ’ αυτή την εικόνα και στα play off. Σε μια σεζόν με τόσα πολλά παιχνίδια είναι λογικό να υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω. Το θέμα είναι η αντίδραση που πρέπει να έχουμε σε τέτοιες καταστάσεις», λέει και στέλνει το μήνυμα για την συνέχεια.

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα