Ολυμπιακός: Ο Μασούρας διαθέτει το… know how απέναντι σε τουρκικές ομάδες (vids)

Ολυμπιακός: Ο Μασούρας διαθέτει το… know how απέναντι σε τουρκικές ομάδες (vids)

masourasvs_tourkoi_1.jpg

bet365

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί απόψε τη Φενέρμπαχτσε (19:45) και ο Γιώργος Μασούρας σημειώνει ή δημιουργεί κάποιο «ερυθρόλευκο» γκολ κάθε 83,7’ κόντρα σε clubs από τη γειτονική χώρα.

Το «ευρωπαϊκό του κουστούμι» θα φορέσει απόψε (11/4) ο Ολυμπιακός, καθώς θα υποδεχθεί τη Φενέρμπαχτσε στον πρώτο προημιτελικό του ζευγαριού για το Conference League.

Παλιοί γνώριμοι και οι δύο καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι τη σεζόν 2021/22 στους ομίλους του Europa League, όπου μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τότε δύο νίκες και συνέχισαν στον θεσμό.

Σε εκείνο το group stage και κυρίως στο 3-0 των Πειραιωτών στο «Şükrü Saracoğlu» έλαμψε το… άστρο του Γιώργου Μασούρα και ευρύτερα ο 30χρονος μεσοεπιθετικός διατηρεί πολύ καλή παράδοση κόντρα στις τουρκικές ομάδες που βρίσκονται στο δρόμο του club, αφού ήταν εκ των πρωταγωνιστών του και στη σειρά απέναντι στην Μπασακσεχίρ, όταν το 2019/20 την άφησε εκτός Champions League.

Ο διεθνής ακραίος μετρά τρία προσωπικά γκολ και μία ασίστ σε μόνο τέσσερα ματς εναντίον τους, κάτι που αυτόματα του δίνει άλλον αέρα ενόψει της αναμέτρησης που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες (19:45) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τη νύχτα της 30ης Σεπτεμβρίου του 2021 όπου οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν σαν… σίφουνας από την Κωνσταντινούπολη κόντρα στη σημερινή τους αντίπαλο σκόραρε δις (62’,68’), «έφτιαξε» το 0-1 του Τικίνιο μόλις στο 6’ και παράλληλα ο πορτιέρε Μπαγιντίρ του στέρησε το χατ-τρικ στο μεταξύ τους τετ α τετ λίγο πριν το φινάλε.

Στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου (1-0) δε μόλις στο 5' έδωσε τότε... έτοιμο γκολ στον Αγκιμπού Καμαρά, αλλά εκείνος δεν εκμεταλλεύτηκε την πάρε-βάλε πάσα του. Για αυτό άλλωστε λένε ότι στο ποδόσφαιρο... όλα μπαίνουν και όλα χάνονται.

Μερικά χρόνια πριν ήταν εκείνος που οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 1-0 επί της Μπασασεκσεχίρ στο «Başakşehir Fatih Terim Stadium» και αυτόματα απλούστευσε το έργο τους ενόψει της ρεβάνς του Φαλήρου, όπου και επικράτησε εκ νέου αυτή τη φορά με 2-0 (σ.σ. σε ένα παιχνίδι όπου για όσους θυμούνται ο γκολκίπερ Σα ήταν εξαιρετικός).

Τα παραπάνω δε επιτεύγματά του… διαδραματίστηκαν σε μόλις 335’ που έπαιξε, μαζί με τις καθυστερήσεις, σε αυτές τις αναμετρήσεις, κάτι που σημαίνει πως κόντρα σε τουρκικές ομάδες σκοράρει ή δημιουργεί κάποιο «ερυθρόλευκο» γκολ κάθε 83,7’.

Την ίδια στιγμή βρήκε τρεις φορές δίχτυα σε αθροιστικά επτά τελικές του και η μία από τις τέσσερις που δεν κούνησε πλεκτό λογίζεται για 100% «καθαρή» ευκαιρία. Αρα σχεδόν 1/2... κουνάει πλεκτό.

Ενόψει λοιπόν των όσων περιμένουμε απόψε να συμβούν στο Φάληρο, παίρνει το credit πως εκτός από αγωνιστική αξία διαθέτει και το… know how…

Μασούρας VS τουρκικές ομάδες

Αγώνες: 4
Λεπτά: 335’
Γκολ: 3
Ασίστ: 1
Γκολ-Ασίστ/Λεπτά: 83,7’

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα