Φιορεντίνα - Πλζεν 2-0: Στα ημιτελικά και το βλέμμα στην Τούμπα

Φιορεντίνα

bet365

Η Φιορεντίνα έχασε τα... άχαστα, όμως στην παράταση «λύγισε» την Πλζεν, επικράτησε 2-0 και βρέθηκε στα ημιτελικά, εκεί όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ - Μπριζ.

H Φιορεντίνα είχε άγχος, πολλές ευκαιρίες, τρία δοκάρια, αλλά και αριθμητικό πλεονέκτημα από το 67', ωστόσο το εμπόδιο της Πλζεν κατάφερε να το υπερκεράσει στην παράταση. Οι Βιόλα επικράτησαν 2-0 βρέθηκαν στα ημιτελικά κι έστρεψαν το βλέμμα στην Τούμπα, εκεί όπου περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ - Μπριζ.

Στον πρώτο αγώνα, στην Τσεχία, οι Βιόλα είχαν την κατοχή, αλλά όχι και τον τρόπο να απειλήσουν, μένοντας στο 0-0. Στον επαναληπτικό, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αλλά και τις ευκαιρίες. Στο α' μέρος, η Φιορεντίνα πίεσε και είχε δυο δοκάρια, στην κεφαλιά του Μπελότι, αλλά και στο σουτ του Κουαμέ εντός περιοχής. Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να πιέζουν, αλλά να μην μπορούν να βρουν δίχτυα. Μπελότι και Κουαμέ είχαν τις στιγμές τους, αλλά όχι και την ουσία.

Η ομάδα της Φλωρεντίας απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα από το 67′ λόγω της αποβολής του Καντού για το μαρκάρισμά του στον Ντοντό. Παρά την πίεση το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκει, η Φιορεντίνα ήταν αποτελεσματική, με τους Τσέχους να μην είναι σε θέση να ακολουθήσουν το ρυθμό της αντιπάλου. Στο 92′ ο Γκονζάλες έκανε το 1-0 μετά το κόρνερ του Μπιράγκι, στο 104′ ο Μαρτίνες είχε δοκάρι και στο 108′ ο Μπιράγκι ολοκλήρωσε μια μεγάλη πρόκριση πετυχαίνοντας το 2-0.

Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Ντοντό (88′ Φαραόνι), Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι, Μπιράγκι, Αρτούρ (66′ Λόπες), Μαντράγκορα (91′ Μαρτίνες), Γκονζάλες (98′ Σοτίλ), Μπελτράν (75′ Μπαράκ), Κουαμέ, Μπελότι (88′ Ικονέ).

Βικτόρια Πλζεν: Γέντλιτσκα, Χράντς, Χέιντα, Γεμέλκα, Κόπιτς (106′ Μοσκέρα), Τσερβ (90′ Τραορέ), Κάλβαχ (101′ Ντουέ), Καντού, Σουλτς, Βίντρα (56′ Κλίμεντ), Χορί (70′ Ρέζνικ).


 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα