Ο Κουτσίδης «ένωσε» τις δύο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λιγότερο από 16 ώρες (vid)

Ο Κουτσίδης «ένωσε» τις δύο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λιγότερο από 16 ώρες (vid)

ell; ada

bet365

Αν ένα πρόσωπο συνδέει την ανδρική ομάδα με την Κ19 του Ολυμπιακού στις δύο επικές προκρίσεις σε Conference League και UEFA Youth League τότε αυτό είναι του Ισίδωρου Κουτσίδη.

«Μετά το χθεσινό παιχνίδι και την ιστορική πρόκριση. Η ομάδα μού παρείχε, ευτυχώς, ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κοιμήθηκα 2-3 ώρες. Πήρα το αεροπλάνο στις 07:30, κοιμήθηκα λίγο και εκεί όσο μπορούσα. Ήρθα στη Νιόν περίπου στις 10:30, πάω στο πρωινό της ομάδας, έφαγα λίγο, έκανα μπάνιο για να συνέλθω και 11:30 ήμουν γήπεδο».

Μιλάμε για ένα παιδί μόλις 19 ετών που έζησε δύο ιστορικές προκρίσεις για τον Ολυμπιακό μέσα σε λιγότερο από 16 ώρες και σε απόσταση 2.340 χιλιομέτρων διαφορά. Οι εικόνες που είδε ο 19χρονος Ισίδωρος Κουτσίδης, η αδρεναλίνη που ίσως ακόμα και τώρα κυλάει μέσα του αλλά και ο τρόπος που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με τους Νέους κόντρα στη Ναντ, τα μαρτυρούν όλα.

Το Gazzetta σας αναλύει όσα έζησε ο ταλαντούχος στόπερ από το πρωί της Τετάρτης (17/04) όταν αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Αθήνας έως και αυτή τη στιγμή που ακόμα πανηγυρίζει για την πρόκριση στον τελικό του UEFA Youth League.

Η απουσία του Ρέτσου που τον έκανε μέρος της ιστορικής πρόκρισης

Ο Παναγιώτης Ρέτσος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής για τη ρεβάνς κόντρα στη Φενέρμπαχτσε καθώς είχε συμπληρώσει το όριο καρτών μετά την κίτρινη που αντίκρισε στο πρώτο παιχνίδι. Έτσι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε ως μοναδικές επιλογές για τη θέση του στόπερ τον Ντέιβιντ Κάρμο και τον Ανδρέα Ντόι αφού κανείς εκ των Βέζο, Άμπι και Μπιανκόν (που ταξίδεψε με την ομάδα) δεν ήταν στην ευρωπαϊκή λίστα.

Κάπως έτσι αρχίζει το... παραμύθι για τον Ισίδωρο Κουτσίδη. Ο 19χρονος στόπερ που έχει εντυπωσιάσει άπαντες στον Ρέντη και τον θεωρούν ως ένα από τα μεγάλα project του κλαμπ για το μέλλον. Ο Ισπανός κόουτς τον συμπεριέλαβε στην αποστολή και ο ίδιος βρισκόταν στον πάγκο βλέποντας την ιστορική πρόκριση των Πειραιωτών και δύο παιδιά των ακαδημιών για να είναι εκ των πρωταγωνιστών για την επιτυχία (Τζολάκης και Ντόι).

Το ζητούμενο για τον νεαρό αμυντικό είναι ότι έζησε από κοντά όλη αυτή την διαδικασία ενός αγώνα της προημιτελικής φάσης σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το ταξίδι, η προπόνηση, η προετοιμασία, το πρόγραμμα, οι αναλύσεις, οι συζητήσεις με τους παίκτες της πρώτης ομάδας, η καυτή ατμόσφαιρα από χιλιάδες οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, πίεση με το σκορ 1-0 αλλά και η ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Όλα αυτά ήταν απλώς η τούρτα για να έρθει το... κερασάκι που έβαλε ο Κωνσταντίνος Τζολάκης (μόλις δύο χρόνια μεγαλύτερος του και βγαλμένος από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού) ώστε ο Κουτσίδης να είναι ανάμεσα στους παίκτες που έτρεξαν στον αγωνιστικό χώρο για να γιορτάσουν την πρώτη συμμετοχή του Ολυμπιακού σε ημιτελική φάση στην Ευρώπη.

Το ταξίδι-«αστραπή» για τη Νιόν και από το αεροδρόμιο στην εντεκάδα μέσα σε λίγες ώρες

Από την αρχή ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό τον τρόπο με τον οποίο ο ταλαντούχος αμυντικός θα μεταβεί στη Νιόν της Ελβετίας για τα ημιτελικά της ομάδας Νέων κόντρα στη Ναντ για το UEFA Youth League. Μην ξεχνάμε ότι το ματς του Ολυμπιακού έληξε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/04) και στις 15:00 της ίδιας μέρας, δηλαδή 14 ώρες μετά, ο Κουτσίδης έπρεπε να είναι έτοιμος για την πρώτη σέντρα.

greece

Ο ίδιος παρουσίασε λεπτομερώς το ταξίδι του από την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, στη Νιόν της Ελβετίας. Δεν αναχώρησε με την υπόλοιπη αποστολή που επέστρεψε Αθήνα αλλά έφυγε στις 7:30 για την Ελβετία, έφτασε 10:30, ίσα που πρόλαβε να επανέλθει την πραγματικότητα της ομάδας των Νέων και μπήκε στο γήπεδο να παίξει.

Ο 19χρονος στόπερ δεν ήταν απλά εκεί αλλά ξεκίνησε και στη βασική εντεκάδα αντιμετωπίζοντας τους αρκετά γρήγορους, δυνατούς και ταλαντούχους επιθετικούς του γαλλικού κλαμπ, παίζοντας και τα 90 λεπτά και έχοντας μία εξαιρετική έως και άριστη εμφάνιση.

ellada

Έφερε μαζί του την αύρα της πρόκρισης από την Τουρκία

Ο Κωστούλας βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όμως ο VAR εντόπισε την παράβαση για χέρι πάνω στη φάση από τον αδερφό του Κωνσταντίνο και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει παράταση, το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Κουτσίδης βλέπει την επική πρόκριση του Ολυμπιακού στην Τουρκία να περνά ξανά μπροστά από τα μάτια του. Αυτή τη φορά, στην εστία δεν κάθεται ο Τζολάκης αλλά ο Σίνα ο οποίος αποφάσισε να αντιγράψει τον 21χρονο τερματοφύλακα και να προσφέρει απλόχερα μία ιστορική στιγμή στους Νέους των Πειραιωτών.

ellada

Από την πλευρά του, ο 19χρονος στόπερ ξέσπασε σε πανηγυρισμούς για δεύτερη φορά. Μιλάμε για ένα παιδί που μέσα σε 16 ώρες πανηγύρισε μία πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League και μία στον μεγάλο τελικό του UEFA Youth League. Έγινε το πρόσωπο που συνδέει άμεσα αυτές τις δύο στιγμές και βρίσκεται στο επίκεντρο των πανηγυρισμών και στις δύο επιτυχίες.

Κάποιος θα έλεγε πως έφερε μαζί του εκείνη την αύρα από την Κωνσταντινούπολη, κάποιος άλλος θα έλεγε πως είναι το γούρι του Ολυμπιακού όπως το φυλαχτό που έδωσε στον Τζολάκη ο πατέρας του πριν τη διαδικασία των πέναλτι. Η ουσία είναι πως ο 19χρονος έζησε σε λιγότερο από 24 ώρες όσα ονειρεύεται κάθε παιδί της ηλικίας του αλλά και ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας.

Και έχει ακόμα ένα challenge. Να σηκώσει την κούπα του UEFA Youth League την ερχόμενη Δευτέρα (22/04) κόντρα στη Μίλαν. Άλλωστε ο ίδιος είπε: «Αυτήν τη στιγμή δεν έχω καταλάβει τι γίνεται, από την αδρεναλίνη, με τα συναισθήματα, δεν μου έχει βγει η κούραση, τίποτα. Έχουμε τελικό την Δευτέρα, έχουμε τρεις μέρες ξεκούραση. Θα ξεκουραστώ καλά».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα