Βασίλης Πρεκατές: Ο Πρωταθλητής Ευρώπης με είδωλο τον Φορτούνη και πατέρα που ήταν στόπερ

osfp

bet365

Ανάμεσα στα ονόματα που ταξίδεψαν για την ιστορική αναμέτρηση με την Άστον Βίλα στην Αγγλία, είναι και αυτό του Βασίλη Πρεκατέ. Το Gazzetta σας εξηγεί ποιος είναι ο 18χρονος στόπερ του Ολυμπιακού που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Κ19.

«Ονειρο να παίξω στην πρώτη ομάδα». Λίγα 24ωρα μετά την ιστορική επιτυχία στη Νιόν της Ελβετία, όπου η Κ19 του Ολυμπιακού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο σε συλλογικό επίπεδο στο ποδόσφαιρο, ένας εκ των πρωταγωνιστών της πορείας στο UEFA Youth League, έδειξε τον στόχο του για το μέλλον.

Ο Βασίλης Πρεκατές ήταν ο βασικός πυλώνας στη θέση του στόπερ στην τριάδα με Κωνσταντίνο Κωστούλα και Ισίδωρο Κουτσίδη, παίζοντας κύριο λόγο στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δέχθηκε συνολικά μόλις πέντε γκολ σε όλη τη διοργάνωση (!).

Η επιβράβευσή του ήρθε από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον πρώτο αγώνα κόντρα στην Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference League, καθώς τον συμπεριέλαβε στην αποστολή με την πρώτη ομάδα λόγω της παρουσίας μόλις δύο στόπερ (Ρέτσος και Κάρμο) για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Το Gazzetta σας δίνει στο... πιάτο το ποιος είναι ο 18χρονος αμυντικός που ξεκίνησε ως μεσοεπιθετικό, στον Ολυμπιακό χρησιμοποιήθηκε στη θέση που διέπρεψε ο πατέρας του και πλέον θέλει να είναι ανάμεσα στους παίκτες που θα κερδίσουν την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα

Τα ποδοσφαιρικά «γονίδια» από τον πατέρα του που έγραψε ιστορία με τα Τρίκαλα

Το όνομα του Βασίλη Πρεκατέ δεν είναι άγνωστο στα Τρίκαλα. Αντιθέτως, ο πατέρας του 18χρονου αμυντικού, Σάκης Πρεκατές ήταν από τα βασικά μέλη της τοπικής ομάδας όπου το 1999 ανέβηκε στα μεγάλα σαλόνια κατακτώντας το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν και εκείνος στη θέση του στόπερ, έχοντας βασικό ρόλο στην ιστορική στιγμή του συλλόγου. Μάλιστα, μία φωτογραφία από εκείνη την εποχή δείχνει τους περισσότερους παίκτες να έχουν βάψει τα μαλλιά τους στα χρώματα των Τρικάλων (μπλε και κόκκινα).

Ελλάδα

Τα... γονίδια πέρασαν και στον γιο του, καθώς ο Βασίλης δεν ασχολήθηκε απλά με το ποδόσφαιρο αλλά πλέον παίζει και στην ίδια θέση με τον πατέρα του. Φυσικά δεν λείπει η πατρική συμβουλή προς τον 18χρονο στόπερ, με το βασικό «συστατικό» της επιτυχίας να μην είναι αγωνιστικό αλλά στο πόσο αγαπάει ο νεαρός ποδοσφαιριστής αυτό που κάνει.

Με λίγα λόγια, τα λόγια του πατέρα προς τον γιο δεν είναι άλλα από το να απολαμβάνει ο ταλαντούχος αμυντικός την κάθε στιγμή που πατάει στον αγωνιστικό χώρο.

Ελλάδα

Τα πρώτα βήματα ως μεσοεπιθετικός στην ακαδημία όπου ξεκίνησε και ο Φορτούνης

Ο Βασίλης Πρεκατές έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία της Δήμητρας/Απόλλων στα Τρίκαλα, όπου μάλιστα είχε κάνει τα πρώτα του βήματα και ο Κώστας Φορτούνης πριν πάει στον Ολυμπιακό σε ηλικία εννιά ετών.

Ο νεαρός αμυντικός ξεκίνησε αρχικά από τη θέση του μεσοεπιθετικού, στην οποία εξελίχθηκε μέχρι και το 2021 όταν έκανε το... κλικ στον Ολυμπιακό. Την ίδια στιγμή ο Φορτούνης αποτελούσε το είδωλο του ως ποδοσφαιριστής, εξού και η θέση που επέλεξε να παίξει.

Μάλιστα στα πρώτα του βήματα, είχε τον ίδιο προπονητή που είχε και ο αρχηγός του Ολυμπιακού όταν ξεκίνησε το ποδόσφαιρο ενώ η αγάπη του για το άθλημα, τον έκανε να αφοσιωθεί στο 100% για να βελτιωθεί και να κάνει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να τον κάνουν δικό τους το 2021, όταν ο Πρεκατές ήταν 16 ετών.

Το ΔΣ της Ακαδημίας, όταν έγινε γνωστό πως θα μετακομίσει μόνιμα στον Πειραιά, ανέφερε χαρακτηριστικά: «...διακρίνεται για την εργατικότητά του, τα ατελείωτα τρεξίματα, την ομαδικότητα και σε συνδυασμό με το αστείρευτο ταλέντο και την προσωπικότητά που διαθέτει προμηνύεται ένα λαμπρό μέλλον...».

ελλάδα

Η μετακίνηση του στο κέντρο της άμυνας από τον Συλαϊδόπουλο και η κατάκτηση της Ευρώπης

Ο Πρεκατές, παρότι θα ενσωματωνόταν στην Κ17, στην πρώτη του σεζόν ακολούθησε την αποστολή της Κ19 στην καλοκαιρινή προετοιμασία όπου έδειξε μεγάλο μέρος του ταλέντου του. Εκεί συνάντησε τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, ο οποίος διέκρινε το ταλέντο του νεαρού να παίζει σε διάφορες θέσεις, μεταξύ αυτών και του κεντρικού αμυντικού.

Ήταν ο κατάλληλος παίκτης για να παίξει σε τριάδα και έδεσε αμέσως με τον Κουτσίδη και τον Κωστούλα στη φετινή σεζόν. Φυσικά, από πέρσι είναι μόνιμο μέλος της Κ19, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Άξιο αναφοράς είναι πως εκτός από κεντρικός αμυντικός, υπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία τόσο τον ρόλο του αμυντικού χάφ, όσο του μέσου αλλά και του επιθετικού χάφ. Ο στόχος του δεν άλλαξε ποτέ. Ήταν η πρώτη ομάδα, αλλά πριν το καταφέρει, κατάφερε να γράψει ιστορία.

Ο 18χρονος στόπερ ήταν από τους λίγους παίκτες του ρόστερ της Κ19 που έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια του UEFA Youth League και χωρίς να γίνει αλλαγή (!). Ήταν βασικός και στα εννιά παιχνίδια της Ευρώπης, αντιμετώπισε με επιτυχία μεγάλα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που αποτελούν το μέλλον της επιθετικής γραμμής και γενικά άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Η επιβράβευση σε όλο αυτό, είναι να ζήσει από κοντά ως μέλος της αποστολής, την εμπειρία ενός ευρωπαϊκού ημιτελικού σε επίπεδο ανδρών, όπου ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει ένα σκορ που θα μεταφέρει το κομμάτι της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα