Εμερι: «Δεν θέλω να θυμάμαι το ευρωπαϊκό μου παρελθόν, ο Μεντιλίμπαρ είναι πολύ πετυχημένος και τον σέβομαι»

Ο Εμερι

bet365

Ο Ισπανός τεχνικός στις τοποθετήσεις του έδειξε πώς δεν ασχολείται με το παρελθόν και τα τρόπαια που έχει κατακτήσει αλλά με το... τώρα και το Αστον Βίλα - Ολυμπιακός. ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ.

Για αρκετά πράγματα μίλησε ο Ουνάι Έμερι - πέραν των τραυματισμών που έχει η Αστον Βίλα - πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο Εμερι, όπως αναμενόταν, ήταν ξεκάθαρος πώς δίνει και εκείνος και η ομάδα του μεγάλο βάρος στο σκέλος της Ευρώπης. Ειδικότερα ο Βάσκος τεχνικός υπογράμμισε για:

Το άκρως πετυχημένο του ευρωπαϊκό παρελθόν με τα τρόπαια που έχει κατακτήσει: Δεν θέλω να θυμάμαι το παρελθόν στην Ευρώπη. Φυσικά ξέρω πώς ήταν πετυχημένο όμως εγώ κάνω focus σε αυτή τη στιγμή. Το παρελθόν είναι σημαντικό για ότι έχω πετύχει αλλά όχι για το μέλλον. Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτές τις εμπειρίες μου και να δω έναν νέο τρόπο. Είμαι εδώ γιατί ήμουν περισσότερο πετυχημένος απ' ότι μη πετυχημένος και πάντα κάνουμε focus στην Ευρώπη.

Την Premier σε σχέση με την Ευρώπη: Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε στο Conference League. Έχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο για το Πρωτάθλημα. Δεν αλλάζω το βασικό μου μήνυμα. Τα πιο σημαντικά 38 ματς είναι της Premier και μετά μπορούμε να προσθέσουμε τα άλλα. Εάν βέβαια στο τέλος φτάσουμε να είμαστε διεκδικητές (εννοεί του στόχου της τετράδας) αυτό μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Οι παίκτες ανταποκρίνονται πολύ καλά αλλά δεν μπορεί να έχεις για πολύ μεγάλο διάστημα την ανάλογη διάρκεια.

Τον ημιτελικό του Conference: Όταν ήρθα εδώ το πρώτο ζητούμενο ήταν να διασφαλίσουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και τώρα έχουμε αυτή τη διοργάνωση. Το απολαμβάνουμε. Ακόμα και όταν παίζαμε με ομάδες από Λίγκες που το επίπεδο είναι πιο κάτω από εμάς. Είμαστε η μόνη αγγλική ομάδα που έχει μείνει στην Ευρώπη.

Το γεγονός πώς η Αστον Βίλα δεν κρατάει εύκολα το μηδέν: Το να έχεις το μηδέν στα μετόπισθεν είναι πολύ σημαντικό γιατί είναι το πρώτο βήμα για να μην χάνεις αγώνες. Εάν δεν κρατάμε το μηδέν και νικάμε είμαι χαρούμενος. Το να είμαστε δυνατοί αμυντικά και να κρατάμε το μηδέν είναι ένα μήνυμά μας. Προσπαθούμε να αποφεύγουμε να δεχόμαστε γκολ. Σκοράρουμε πολλά γκολ. Γενικά πάντως πρέπει να δεχθούμε πώς είμαστε σταθεροί.

Τον Μαρτίνες που είναι τιμωρημένος και τραυματίας: Ο Μαρτίνες είναι πολύ ανταγωνιστικός και πολύ σημαντικός. Μας βοηθάει πολύ. Όμως όταν έχουμε κάρτες ή τραυματισμούς πρέπει να βάλουμε άλλον παίκτη στην ομάδα. Ο Ολσεν είναι επισης πολύ ανταγωνιστικός. Η ομάδα πιστεύει σε αυτόν. Με την Τσέλσι μας έσωσε. Είναι ένας ταπεινός άνθρωπος και ελπίζουμε να μας βοηθήσει και να νιώσει άνετα.

Τον Μεντιλίμπαρ: Είναι πολύ πετυχημένος τεχνικός στην Ισπανία. Ξεκίνησε όπως εγώ λίγο έως πολύ. Είχαμε τις αναμετρήσεις μας στην Ισπανία. Πάντα τον σέβομαι πολύ διότι είναι πολύ ανταγωνιστικός και παθιασμένος όπως εγώ και είναι πετυχημένος. Αξίζει την ευκαιρία του στην Ευρώπη, όπως την είχε πέρυσι με τη Σεβίλλη που πήρε το Europa. Τον σέβομαι πολύ διότι ξέρω τον ανταγωνιστικό τρόπο με τον οποίο 'χτίζει' τις ομάδες του.

Την πορεία στην Ευρώπη: Όταν πηγαίνεις σε τέτοιο επίπεδο θα παίξεις με έμπειρες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Είναι ομάδα με πολλούς διεθνείς. Τους σεβόμαστε και είναι φοβερό το να παίζουμε στην Ευρώπη.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα