Φιορεντίνα - Μπριζ 3-2: Οι Βιόλα... βλέπουν «ΟPAP Arena»

fiorentina_bruggee

bet365

Η Φιορεντίνα νίκησα με 3-2 τη μαχητική Μπριζ στο «Αρτέμιο Φράνκι» και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια. Λυτρωτής στις καθυστερήσεις ο Ενζολά.

Η Φιορεντίνα είναι ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό του Conference League στην «OPAP Arena»! Οι Βιόλα τα βρήκαν σκούρα κόντρα στην εξαιρετική Μπριζ, όμως πήραν τη νίκη με 3-2 χάρη στο γκολ του Ενζολά στις καθυστερήσεις και σε μια εβδομάδα στο Βέλγιο (9/5) έχουν την αποστολή να διατηρήσουν το προβάδισμα τους για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στον τελικό της 29ης Μαΐου, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό ή την Άστον Βίλα, με τους Πειραιώτες να έχουν το πάνω χέρι μετά τη νίκη τους στο «Villa Park» με 4-2. Με δέκα παίκτες για περισσότερη από μισή ώρα οι φιλοξενούμενοι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν μόλις στο 5' με το εξαιρετικό εκτός περιοχής σουτ του Σοτίλ. Στο 9' ήταν η σειρά του Γκονθάλεθ να απειλήσει με δυνατό σουτ. Στο 12' ο Τερατσιάνο απέκρουσε το σουτ του Τιάγκο και στο 17' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτ, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φανάκεν.

Στο 37' ο Γιάκερς απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Μποναβεντούρα, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Μπελότι με φανταστικό γυριστό σουτ από το πέναλτι έβαλε εκ νέου μπροστά τους Βιόλα. Στο 61’ η Μπριζ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του αμυντικού χαφ Ονιεντικά, ο οποίος προφανώς θα χάσει και τη ρεβάνς. Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 63', όταν μετά από διώξιμο του Σπιλερς ο Τιάγκο έβαλε το σώμα του σωστά, κέρδισε την μπάλα και πλάσαρε για το 2-2.

Οι φιναλίστ του προηγούμενου Conference League πίεσαν και βρήκαν το γκολ της νίκης στο 90+1'. Ο Ενζολά με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το δοκάρι, όμως ο ίδιος στην επαναφορά έκανε το 3-2 και έδωσε στη Φιορεντίνα προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Conference League, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Φιορεντίνα: Τεράτσιανο, Ντοντό, Μαρτίνες, Ρανιέρι, Μπιράγκι, Αρτούρ (70’ Λοπές), Μποναβεντούρα (88' Μπαράκ), Μπελτράν (71’ Ικονέ), Γκονθάλεθ, Σοτίλ (52’ Κουαμέ), Μπελότι (88' Ενζολά)

Μπριζ: Γιάκερς, Μέχελε, Σπίλερς (90+3' Ορντόνες), Σαμπέ, Μάιερ, Ονιεντικά, Οντόι (90+3' Μπαλάντα), Σκόρας (66’ Νίλσεν), Φανάκεν, Γιουτγκλά (79’ Φέτλεσεν), Τιάγκο

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα