Ολυμπιακός: Να "καλύψει" όσο γίνεται καλύτερα το τρωτό σημείο του ενόψει της ρεβάνς με την Άστον Βίλα

Ολυμπιακός: Να "καλύψει" όσο γίνεται καλύτερα το τρωτό σημείο του ενόψει της ρεβάνς με την Άστον Βίλα

Ολυμπιακός: Να "καλύψει" όσο γίνεται καλύτερα το τρωτό σημείο του ενόψει της ρεβάνς με την Άστον Βίλα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του παιχνιδιού του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα.

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει τα πέντε από τα 17 φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια του, στο Γιουρόπα Λιγκ και στο Κόνφερενς Λιγκ, ένας απολογισμός που δεν είναι καθόλου κακός. Τι μπορούμε, όμως, να προσέξουμε σε αυτές τις ήττες του;

Στο 2-3 από την Φράιμπουργκ στο Καραϊσκάκη οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ στο 9ο λεπτό…

Στο 0-5 από την Φράιμπουργκ στη Γερμανία, το σκορ ήταν 0-2 στο πρώτο δεκάλεπτο…

Στο 1-4 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Καραϊσκάκη, το σκορ ήταν επίσης 0-2 στο πρώτα δεκάλεπτο…

Στο 0-1 από τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, το μοναδικό γκολ μπήκε στο 11ο λεπτό…

Οι τέσσερις από τις πέντε ήττες του Ολυμπιακού σφραγίστηκαν με γκολ στα πρώτα 10 λεπτά (η άλλη, το 0-1 από τη Γουέστ Χαμ είχε προκύψει από ένα γκολ στο 73ο λεπτό). Προφανέστατα και δεν είναι τυχαίο κάτι που έχει συμβεί σε τέσσερα παιχνίδια σε ένα σύνολο 17 σε μία σεζόν. Πρόκειται για ένα τρωτό σημείο της ομάδας, το οποίο πρέπει να το έχουν δουλέψει καλά στο Ρέντη αυτές τις ημέρες ενόψει της ιστορικής σημασίας ρεβάνς αύριο με την Άστον Βίλα.

Μόνο συγκυριακό δεν είναι ότι σε 17 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός δεν στάθηκε καλά μόνο σε δύο, με τη Μακάμπι εντός έδρας και με την Φράϊμπουργκ εκτός έδρας. Και σε αυτές δέχθηκε συνολικά εννιά γκολ (!), εκ των οποίων τα τέσσερα στα πρώτα δέκα λεπτά. Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει, έστω τραβηγμένα, ότι πρόκειται για κάτι συγκυριακό, εάν δεν υπήρχε η εξής ανάλυση:

oly_aston

Στο Ολυμπιακός-Φέρεντσβαρος 1-0, οι Ούγγροι σκόραραν μόλις στο 2ο λεπτό με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ, με το γκολ να ακυρώνεται από υπόδειξη του VAR με οριακό οφσάιντ…

Στο Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 3-2, οι Τούρκοι στα εφτά πρώτα λεπτά είχαν τρεις (!) τελικές από καλές θέσεις…

Στο Άστον Βίλα-Ολυμπιακός 2-4, οι Άγγλοι είχαν σουτ φαρμάκι στο 6’ που έβγαλε ο Τζολάκης και σκόραραν στο 10’ με το γκολ να ακυρώνεται λόγω επιθετικού φάουλ…

Στο Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός 1-0, ο Πασχαλάκης είχε δύο σωτήριες επεμβάσεις στο δίλεπτο 12-13…

Στο Ολυμπιακός-Γουέστ Χαμ 2-1, οι Άγγλοι είχαν δύο τελικές στα πρώτα οκτώ λεπτά…

Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι το ίδιο πράγμα έχει συμβεί εν τέλει σε εννιά από τα 17 παιχνίδια του Ολυμπιακού φέτος στην Ευρώπη, σε παραπάνω από τα μισά. Τις πέντε φορές δεν στοίχισε, τις τέσσερις στοίχισε. Κάπως έτσι πάνε αυτά. Μόνο που όταν παίζεις έναν β΄ημιτελικό δεν μπορείς να το αφήσεις στην τύχη. Σίγουρα, δεν είσαι μόνος σου, είναι κι ο αντίπαλος. Κι είναι και καλός αντίπαλος. Αλλά κι εσύ πρέπει να έχεις προετοιμαστεί. Γιατί ξέρεις ότι θα θέλει να σε αιφνιδιάσει. Ξέρεις ότι είσαι ευάλωτος σε αυτό το σημείο.

oly_aston1

Λίγο αν ρίξεις μία ματιά στο ρεπορτάζ της Άστον Βίλα, θα δεις ότι θεωρούν ως παιχνίδι-οδηγό το Ολυμπιακός-Μακάμπι 1-4. Θεωρούν ότι έτσι πρέπει να μπουν κι αυτοί, δυναμικά στο παιχνίδι, να σκοράρουν πρώτοι, ει δυνατόν γρήγορα και ακόμη καλύτερα και δύο φορές! Είναι λογικό να το σκέφτονται έτσι, όπως είναι λογικό να περιμένουμε κι εμείς μία καλύτερη αντίδραση του Ολυμπιακού. Είναι σημαντικό το πρόβλημα, το συναντάμε με την ίδια ευκολία και στο Καραϊσκάκη κι εκτός έδρας, ενώ δεν θα ήθελαν να σας κουράσω καταγράφοντας ότι το ίδιο παρατηρούμε ακόμη και σε παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» σε επίπεδο πρωταθλήματος. Ωστόσο κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπιστεί. Και προφανέστατα τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Από εκεί και πέρα, όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Μπορεί «κι από το πουθενά» να βρεθείς να χάνεις γρήγορα μέσα στο παιχνίδι (φτου φτου φτου μακριά από μας). Τι θα πρέπει να γίνει; Να παραδοθείς; Ασφαλώς όχι. Πρέπει να είσαι ως ομάδα, σε ένα τέτοιο καθοριστικό παιχνίδι, έτοιμος για όλα. Για να αντιδράσεις, για να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Έχει μία αδυναμία ο Ολυμπιακός, που την ξέρουμε-και την ξέρουν και οι αντίπαλοι του: άμα βρεθεί πίσω στο σκορ, δύσκολα το γυρίζει. Πάνω σε αυτή την αδυναμία πρέπει να γίνει δουλειά στην ομάδα, τόσο σε καθαρά αγωνιστικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Όσο κι αν αντιλαμβανόμαστε άπαντες ότι θα ήταν καλύτερα να έβρισκε πρώτη γκολ η ομάδα του Μεντιλίμπαρ…

Άσχετο:

Απίστευτη η προπαγάνδα που γίνεται από χθες στην Αγγλία σε μία ολοφάνερη προσπάθεια επηρεασμού του Γερμανού διαιτητή της ρεβάνς Ολυμπιακού-Άστον Βίλα. Το ξεκίνησαν «επώνυμοι» λογαριασμοί, το συνέχισε μερίδα του Τύπου και ο μεγάλος χαμός γίνεται στα social media. Έχουν ψάξει ό,τι κακό έχει γραφτεί για τον Τσβάϊερ στο παρελθόν και το έχουν αναδείξει.

Το γελοίο της ιστορίας είναι ότι ο Τσβάϊερ διαιτητεύει αγγλικές ομάδες εδώ και 11 χρόνια, αλλά ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν ασχοληθεί στην Αγγλία έτσι μαζί του. Οπότε καταλαβαίνει εύκολα ο καθένας από που διοχετεύεται όλη αυτή η προπαγάνδα. Το ακόμη γελοιοδέστερο είναι ότι με τον συγκεκριμένο Γερμανό διαιτητή οι αγγλικές ομάδες έχουν φοβερά αποτελέσματα-για την ακρίβεια πιο φοβερά δεν θα μπορούσε να είχαν! Μιλάμε για 13 νίκες, εφτά ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες σε 23 παιχνίδια που τους έπαιξε.

oly_aston2

Για του λόγου το αληθές, τα αποτελέσματα, από το τώρα προς τα πίσω…

Άρσεναλ-Psv 4-0, Μπράϊτον-Ρόμα 1-0, Ρεάλ-Λίβερπουλ 1-0, Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ-Σεβίλλη 2-2, Γουέστ Χαμ-Λιόν 1-1, Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ-Βιγιαρεάλ 2-1, Λίβερπουλ-Πόρτο 2-0, Τσέλσι-Ρεν 3-0, Αγγλία-Αλβανία 5-0, Βαλένθια-Τσέλσι 2-2, Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1, Τότεναμ-Μπαρτσελόνα 2-4, Σλάβια-Τσέλσι 0-1, Αγγλία-Κόσοβο 5-3, Μπενφίκα-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ 0-1, Λίβερπουλ-Πόρτο 0-0, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Άρσεναλ 2-2, Πόρτο-Λέστερ 5-0, Αγγλία-Σλοβενία 1-0, Ρόστοφ -Μαντσεστερ Γιουνάϊτεντ 1-1, Τσέλσι-Μακάμπι 4-0, Φιορεντίνα-Τότεναμ 1-1, Αγγλία-Σουηδία 4-0 σε Κ21.

Ακόμη και μία φορά που ήταν VAR σε αγώνα αγγλικής ομάδας ο Τσβάϊερ, το αποτέλεσμα ήταν Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα 4-0!

Η φωτογραφία της ημέρας:

Μία από τις στιγμές που έχει αποτυπωθεί στην μνήμη μου από το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα, είχε να κάνει με μία επίθεση του Ορτέγκα από αριστερά. Η επίθεση ήταν καλή, σε συνεργασία με τον Ποντένσε. Ο Ορτέγκα πάτησε την περιοχή της Άστον Βίλα, αλλά την στιγμή που ήταν να βγάλει τη σέντρα, τον πρόλαβε με τάκλιν ο Μπέϊλι, που είχε κάνει σπριντ και είχε γυρίσει πίσω, για να καλύψει τον αριστερό του μπακ. O Μπέϊλι αποκτήθηκε με 32 εκ. Ευρώ από την Μπάγερ Λέβερκουζεν. Αλλά δεν το παίζει φίρμα και κάνει επιστροφές σαν «σκύλος», παρότι μάλιστα τα χαρακτηριστικά του ως εξτρέμ παραπέμπουν σε πολύ καλό ντριμπλέρ και με ξεχωριστή ικανότητα τόσο στο σκοράρισμα (14 γκολ φέτος), όσο και στη δημιουργία (14 ασίστ)!

oly_aston3

Καταλαβαίνετε, πού το πάω. Θα είναι ξεκάθαρα μη αποδεκτό να δούμε αύριο από οποιονδήποτε παίκτη του Ολυμπιακού διαφορετική αγωνιστική συμπεριφορά. Όλοι πρέπει να βοηθάνε ο ένας τον άλλο. Και οι αμυντικογενείς τους επιθετικογενείς, αλλά και οι επιθετικογενείς τους αμυντικογενείς. Θα είναι ρίψασπις όποιος «ερυθρόλευκος» κάθεται και βλέπει, μαρκάροντας με τα μάτια, αλλά και όποιος «ερυθρόλευκος» χάσει μία καλή ευκαιρία, ενώ είχε τη δυνατότητα της πάσας σε συμπαίκτη του ευρισκόμενο σε καλύτερη θέση. Σε αυτό το παιχνίδι δεν είναι ποιος θα γίνει ήρωας. Είναι να κερδίσει η ομάδα-και τότε όλοι θα είναι ήρωες.

Και για το τέλος ένα Emoji

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.