Μπριζ - Φιορεντίνα 1-1: Οι Βιόλα στον δρόμο του Ολυμπιακού σε περίπτωση πρόκρισης

Newsroom

bet365

Η Φιορεντίνα για δεύτερη σερί φορά στον τελικό του Conference League, αφού απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Μπριζ στο Βέλγιο. Το βλέμμα στον Πειραιά για τον αντίπαλό της στο μεγάλο ραντεβού της 29ης Μαΐου στην «ΟPAP Arena».

Η Φιορεντίνα για δεύτερη σερί φορά στον τελικό της διοργάνωσης! Οι Βιόλα μετά το 3-2 της Ιταλίας, απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στο Βέλγιο από την Μπριζ και στρέφουν το βλέμμα στον Πειραιά, εκεί όπου θα περιμένουν τον νικητή του Ολυμπιακός - Άστον Βίλα για το μεγάλο ραντεβού της 29ης Μαΐου. Οι Ιταλοί έκαναν πολύ καλό β' μέρος, είχαν δοκάρια, αλλά και ουσία, γεγονός που τους βοήθησε να να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Βέλγων.

Οι Βέλγοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στο ματς και στην πρώτη τους καλή ευκαιρία βρήκαν δίχτυα. Στο 20ο λεπτό ο Ντε Κάιπερ κινήθηκε ανάμεσα στο αμυντικό δίδυμο και με κεφαλιά από ασίστ του Βανάκεν έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι, είχαν σκορ παράτασης ήδη και από εκεί και πέρα αναμενόταν η αντίδραση της ομάδας του Βιντσέντσο Ιταλιάνο, η οποία ήρθε. Η Φιορεντίνα πίεσε και στο 23ο λεπτό είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία, όμως ο Μινιολέ νίκησε στο τετ α τετ τον Γκονσάλες στο 23′ και ο Μπελότι δεν κατάφερε να σκοράρει στη συνέχεια της φάσης. Οι Βιόλα προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και στο 35′ πλησίασαν στην ισοφάριση, αλλά η σουτάρα του Κουαμέ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Φιορεντίνα ήταν καλύτερη στο β' μέρος, είχε τον έλεγχο, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και δεν άφησε την ευκαιρία στην Μπριζ να αναπτυχθεί και να απειλήσει. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δεύτερο δοκάρι στο 74′ σε εκτέλεση φάουλ του Μπιράγκι και τρίτο δοκάρι σε κεφαλιά του Κουαμέ στο 75′! Ωστόσο, το γκολ ήρθε για τη Φιορεντίνα. Στο 83′ το γόνατο του Μέχελε πήγε στο κεφάλι του Ενζολά και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μπελτράν έκανε το 1-1 στο 85′ κι έστειλε τους Βιόλα στον τελικό του Europa Conference League. Βέβαια, στις καθυστερήσεις χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του Τερατσάνο στο σουτ του Βανάκεν.

Μπριζ: Μινιολέ, Οντόι, Μέχελε, Ορντονιές, Σάμπε, Βέτλεσεν (70′ Ζινκερνάγκελ), Βάνακεν, Ντε Κάιπερ, Σκόρας (86′ Νίλσεν), Τιάγκο, Τζουτγκλά.

Φιορεντίνα: Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες, Μπιράγκι, Μπελτράν (90′ Ρανιέρι), Αρτούρ (71′ Ντάνκαν), Μαντράγκορα, Γκονσάλες, Μπελότι (71′ Ενζολά), Κουαμέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα