Ολυμπιακός: Ποιος είναι ο Απόστολος Αποστολόπουλος που έπαιξε στον ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ο Αποστολόπουλος με τον Βαγγέλη Μαρινάκη

bet365

Ο κοκκινομάλης Σερραίος αμυντικός έζησε με διαφορά την κορυφαία στιγμή της ποδοσφαιρικής του διαδρομής παίζοντας ως αλλαγή σε έναν ευρωπαϊκό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό!

Από τη Super League 2 και τον Ολυμπιακό Β' βρέθηκε (ξανά διότι είχε πάρει και πάλι γεύση από τη μεγάλη ομάδα) στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και όχι απλά μόνο στην αποστολή της αλλά έφτασε να παίρνει και χρόνο συμμετοχής. Και τι χρόνος για τον Απόστολο Αποστολόπουλο ε; Δεκαεπτά λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις σε έναν ιστορικό ημιτελικό του Conference League ως αλλαγή του Κίνι (στο 77' και ενώ το ματς έληξε στο 94')για να τοποθετηθεί στην αριστερή πλευρά και να τα δώσει όλα απέναντι στους επιθετικογενείς παίκτες της Αστον Βίλα. Σκεφτείτε πώς αυτό το παιδί στις 20 Απριλίου έπαιζε στο 1-1 του Ολυμπιακού Β' με τον Διαγόρα για τα Play Out της κατηγορίας της Super League 2.

Γεννημένος το 2002 ο Αποστολόπουλος θα έπαιζε μόλις το 2ο ματς του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού αλλά αυτά τα 17 λεπτά ήταν τα πιο σπουδαία που έζησε ποτέ με τη φανέλα των Πειραιωτών. Πρόκειται για ένα παιδί με καταβολές από την πατρίδα του Τσιμίκα, από τις Σέρρες. Ο δε «Τσίμι» τον αποκαλούσε «μικρό του αδερφό»! Ο κοκκινομάλης Αποστολόπουλος ήρθε στην Ακαδημία του Ολυμπιακού από τον Πανσερραϊκό το 2020 και με τη Β' ομάδα του πειραϊκού συλλόγου έχει 73 αγώνες με 2 τέρματα.

Ο κόουτς Μεντιλίμπαρ όχι μόνο τον ξεχώρισε από τη 2η ομάδα του Ολυμπιακού και τον χρειάστηκε (καθώς έμειναν εκτός οι Ορτέγα και Ρίτσαρντς και χτύπησε ο Κίνι) αλλά του έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία να παίξει και να αποθεωθεί από τον κόσμο που φώναζε ρυθμικά το όνομά του. Τι άλλο θα ήθελε να ζήσει ένα παιδί της ηλικίας του;

Και βέβαια άκουσε και τους επαίνους του Μεντιλίμπαρ που έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοσή του. Μάλιστα επειδή οι Ορτέγα και Ρίτσαρντς δείχνει πιθανό να χάσουν τον ΠΑΟΚ και ο Κίνι ενδεχομένως να μην είναι ΟΚ ο Αποστολόπουλος είναι υποψήφιος για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, το ντέρμπι της επερχόμενης Κυριακής.

Μάλιστα ο Βάσκος κόουτς είπε χαρακτηριστικά: «Είδαμε ότι ο Αποστολόπουλος μπήκε καλά στο γήπεδο και δεν πτοήθηκε από την ατμόσφαιρα και τη σημασία του αγώνα και ανταποκρίθηκε, οπότε θα είναι μία από τις επιλογές μας». Ο κόουτς «Μέντι» άλλωστε δεν κοιτά ηλικίες. Είτε κάποιος είναι 18 είτε 38 ετών το μόνο που μετρά είναι να μπορεί να βοηθήσει εκείνον και την ομάδα. Τίποτε άλλο. Και κάπως έτσι ο Αποστολόπουλος βλέπει ξανά να ανοίγεται μπροστά του η προοπτική της α' ομάδας. Στο χέρι του είναι να δείξει και στη συνέχεια το τι άλλο μπορεί να προσφέρει.

Τον ήθελε και ο ΠΑΟΚ, προτίμησε Ολυμπιακό

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος είναι γεννημένος το 2002 και με ύψος 1.75 μέτρα. Αναδείχθηκε από τις Ακαδημίες του Πανσερραϊκού για να μεταπηδήσει αργότερα στην πρώτη ομάδα. Αγωνίζεται ως αριστερός μπακ και προέρχεται από έναν σύλλογο που ανέδειξε τον Κώστα Τσιμίκα.

Ενός μπακ που το καλοκαίρι του 2020 απασχόλησε ομάδες και από την Ολλανδία και από την Ελλάδα. Τον παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί και στο δεξί άκρο της άμυνας παρακολουθούσαν από το 2019 ομάδες όπως οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ. Τον παίκτη ήθελε κι ο δικέφαλος του Βορρά όμως από την στιγμή που δεν πήγε στο εξωτερικό προτίμησε τον Ολυμπιακό. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία και τον οδήγησαν να παίζει στον ιστορικό ημιτελικό με την Άστον Βίλα.

Οταν ο Τσιμίκας καλωσόρισε τον «μικρό του αδερφό», Αποστολόπουλο

Τον Ιούνιο του 2020, ο 17χρονος τότε Απόστολος Αποστολόπουλος ανήκε και επίσημα στην οικογένεια του Ολυμπιακού κι ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Λίβερπουλ είχε γράψει στο λογαριασμό του στο Instagram: «Καλωσόρισες στην οικογένειά μας μικρέ μου αδερφέ».

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα