Wyscout - Ολυμπιακός: Ο Ρέτσος και ο Κάρμο «έσβησαν» την επιθετική τριπλέτα της Άστον Βίλα που μετράει 51 γκολ φέτος (vids)

Wyscout - Ολυμπιακός: Ο Ρέτσος και ο Κάρμο «έσβησαν» την επιθετική τριπλέτα της Άστον Βίλα που μετράει 51 γκολ φέτος (vids)

ελλάδα

bet365

Το Gazzetta, με τη βοήθεια του Wyscout, σας δίνει στο... πιάτο όσα έκανε ο Παναγιώτης Ρέτσος και ο Ντάβιντ Κάρμο κόντρα στην Άστον Βίλα και κράτησαν στο... μηδέν απέναντι στους Μπέιλι, Γουότκινς και Ντιαμπί.

Μετά την ιστορική νίκη στην έδρα της Άστον Βίλα με 4-2 από τον Ολυμπιακό, αυτό που χρειαζόταν για να ολοκληρωθεί η υπέρβαση, ήταν οι Πειραιώτες να προστατέψουν το υπέρ τους σκορ στο Φάληρο ώστε να βρεθούν στον μεγάλο τελικό του Conference League.

Για να συμβεί αυτό, θα έπαιζε τεράστιο ρόλο η αμυντική λειτουργία των «ερυθρολεύκων» καθώς ο Ουνάι Έμερι φόρτωσε αρκετά την επίθεση, όπου εκτός από τον Όλι Γουότκινς και στη συνέχεια τον Ντουράν που μπήκε δίπλα του, η άμυνα του Ολυμπιακού έπρεπε να αποκρούσει και τους Μπέιλι και Ντιαμπί, οι οποίοι έμπαιναν προς τα μέσα και πλαισίωναν τον έμπειρο φορ.

Το τελικό 2-0 καθρεφτίζει την καταπληκτική δουλειά που έκαναν ο Παναγιώτης Ρέτσος και ο Ντάβιντ Κάρμο στο κέντρο της άμυνας και το Gazzetta, με την βοήθεια του Wyscout, θα σας μιλήσει με τη... γλώσσα των αριθμών για το πώς καταφέραν οι δύο στόπερ να «σβήσουν» τις επιθετικές προσπάθειες της αγγλικής ομάδας.

Παναγιώτης Ρέτσος: «Ασπίδα» στις σέντρες και... σκιά του Γουότκινς

Αν και ο Ολυμπιακός προτίμησε να αφήνει την Άστον Βίλα να κατεβάζει την μπάλα και εκείνος να χτυπά στις αντεπιθέσεις, ο Ρέτσος ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις πάσες που έκανε στη διάρκεια του αγώνα. Συγκεκριμένα, από τις 16 πάσες, οι 12 ήταν επιτυχημένες και από τις 3 μεγάλες μπαλιές που επιχείρησε, οι 2 βρήκαν συμπαίκτη του.

Το heatmap του Ρέτσου κόντρα στην Άστον Βίλα
Το heatmap του Ρέτσου κόντρα στην Άστον Βίλα

Επίσης, ο Γουότκινς προσπάθησε με την κλασική κίνηση, που είναι να πηγαίνει προς το κέντρο και να φεύγει με ταχύτητα στην πλάτη του αμυντικού αλλά ο Ρέτσος κατάφερε να τον περιορίσει σε μεγάλο βαθμό. Υπήρξαν και στιγμές που ο Άγγλος φορ τον πέρασε σε πρώτη φάση όμως ο Έλληνας στόπερ συνέχισε να τον πιέζει κάθε φορά.

Ένα από τα «ατού» του Ρέτσου ήταν οι σέντρες από την πλευρά της Βίλα. «Καθάρισε» την μπάλα συνολικά τρεις φορές στο παιχνίδι ενώ είχε 10 ανακτήσεις της κατοχής σε όλο το ματς. Παράλληλα έκλεψε την μπάλα εννιά φορές κάνοντας μόλις ένα φάουλ. Βέβαια είχε μία αδυναμία στις μονομαχίες στον αέρα όπου είχε κέρδισε μόλις μία σε πέντε άμυνες, ωστόσο υπήρχε η κατάλληλη κάλυψη από τον παρτενέρ του, Κάρμο.

Ο χάρτης των μονομαχιών του Ρέτσου κόντρα στην Άστον Βίλα
Ο χάρτης των μονομαχιών του Ρέτσου κόντρα στην Άστον Βίλα 

Αναλυτικά τα στατιστικά του Έλληνα στόπερ:

  • 12/16 πάσες
  • 2/3 μεγάλες μπαλιές
  • 4/14 μονομαχίες
  • 1/5 αέρα
  • 10 ανακτήσεις
  • 3 clean
  • 1 φάουλ
  • 9 κλεψίματα

Ντάβιντ Κάρμο: Ο «πύργος» με τις κατάλληλες αποφάσεις

Σε αντίθεση με τον Ρέτσο, ο Κάρμο είχε λιγότερες προσπάθειες δημιουργικά αλλά περισσότερη δουλειά στο αμυντικό σκέλος και κυρίως, στο ψηλό παιχνίδι. Ο υψηλόσωμος στόπερ είχε ποσοστό επιτυχημένων ενεργειών κοντά στο 62% με 13 στις 21, έχοντας και καλό ποσοστό στις πάσες με 6/9.

Από εκεί και πέρα, στον τομέα των μονομαχιών που έδωσε, ο ίδιος ήταν στις περισσότερες στιγμές νικητής έχοντας 4/7 επιτυχημένες άμυνες και 3/5 μονομαχίες στον αέρα, νικώντας κατά κράτος τους αντίπαλους επιθετικούς. Φυσικά, ο Κάρμο δεν περιορίστηκε εκεί αφού πέτυχε συνολικά δύο κλεψίματα και είχε τέσσερις ανακτήσεις της μπάλας.

Το heatmap του Κάρμο κόντρα στην Άστον Βίλα
Το heatmap του Κάρμο κόντρα στην Άστον Βίλα

Βασικό στοιχείο του 24χρονου αμυντικού, ο οποίος είχε κάνει πέναλτι από δικό του λάθος στο πρώτο παιχνίδι (που ευτυχώς δεν μετατράπηκε σε γκολ), έδειξε ότι δεν επηρεάστηκε από αυτό και εμφανίστηκε πολύ συγκεντρωμένος και σταθερός σε κάθε απόφαση του.

Ο χάρτης των μονομαχιών του Κάρμο κόντρα στην Άστον Βίλα
Ο χάρτης των μονομαχιών του Κάρμο κόντρα στην Άστον Βίλα

Αναλυτικά τα στοιχεία του:

  • 13/21 ενέργειες (62%)
  • 6/9 πάσες
  • 4/7 μονομαχίες
  • 3/5 στον αέρα
  • 2 κλεψίματα
  • 4 ανακτήσεις
  • 4 clean

Μόλις η 8η ομάδα που κρατάει στο... μηδέν την Άστον Βίλα και η 2η στο Conference League

Το γεγονός ότι κράτησε την Άστον Βίλα στο μηδέν είναι εξίσου μία συνολική επιτυχία του Ολυμπιακού ως προς το αμυντικό σκέλος καθώς οι Πειραιώτες είναι μόλις η δεύτερη ομάδα που το καταφέρνει στο φετινό Conference League μετά τον Άγιαξ που είχε αναδειχθεί ισόπαλος με 0-0 στην έδρα του αλλά ηττήθηκε με 4-0 στην Αγγλία.

Από την άλλη, σε όλες τις διοργανώσεις ο Ολυμπιακός έγινε η 8η ομάδα που το πέτυχε μετά τις Λίβερπουλ, Νότιγχαμ Φόρεστ, Τσέλσι, Τότεναμ, Έβερτον και Μπράιτον σε Premier League και FA Cup. Παράλληλα, για να αντιληφθεί κάποιος τι πέτυχε ο Κάρμο και ο Ρέτσος, κατάφεραν να... σβήσουν μία εξαιρετική επιθετική τριπλέτα που φέτος τα πηγαίνει περίφημα στο υψηλό επίπεδο.

Ο Γουότκινς αρχικά μετράει 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε 51 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί ενώ στα ίδια παιχνίδια, ο Μπέιλι έχει πετύχει 14 γκολ και ο Μούσα Ντιαμπί σε 52 ματς έχει 10 τέρματα ενώ τα ίδια έχει και ο μέσος Λουίζ. Άρα η επιθετική τριπλέτα της Άστον Βίλα μετράει 51 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα