Top 5: Τι έκαναν στο ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο οι τελευταίοι 5 Ελληνες τερματοφύλακες του Ολυμπιακού (vids)

Top 5: Τι έκαναν στο ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο οι τελευταίοι 5 Ελληνες τερματοφύλακες του Ολυμπιακού (vids)

bet365

Από τους πέντε Ελληνες τερματοφύλακες, που έκαναν το ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό, από το 2005 μέχρι σήμερα οι τέσσερις εξ αυτών κράτησαν το μηδέν. Ο Πασχαλάκης ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα γάντια και το Gazzetta θυμάται.

Απόψε (19.45), ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης - βάσει των ρεπορτάζ - θα κάνει το ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Τo Gazzetta θυμάται τι έκαναν οι Ελληνες τερματοφύλακες στην πρώτη τους παρουσία κάτω από ερυθρόλευκα γκολπόστ, στις εκτός συνόρων διοργανώσεις.

Από το 2005 μέχρι σήμερα, μόλις πέντε Ελληνες κίπερ έχουν παίξει για πρώτη φορά σε διοργάνωση της UEFA φορώντας τα γάντια των πρωταθλητών.

Κι απ' αυτούς τους πέντε μόνο ένας δέχτηκε γκολ, το οποίο συνδυάστηκε και με ήττα: Ο Κλέοπας Γιάννου στο 1-4 από τη Λιόν.

Κλέοπας Γιάννου: Ολυμπιακός-Λιόν 1-4

Κλέοπας Γιάννου: Ολυμπιακός-Λιόν 1-4

Αντώνης Νικοπολίδης: Λα Κορούνια-Ολυμπιακός 0-0

Αντώνης Νικοπολίδης: Λα Κορούνια-Ολυμπιακός 0-0

Στέφανος Καπίνο: Ολυμπιακός-Μπερ Σεβά 0-0

Στέφανος Καπίνο: Ολυμπιακός-Μπερ Σεβά 0-0

Ανδρέας Γιαννιώτης: Ολυμπιακός-Λουκέρνη 4-0

Ανδρέας Γιαννιώτης: Ολυμπιακός-Λουκέρνη 4-0

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Ολυμπιακός-Νέφτσι Μπακού 1-0

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Ολυμπιακός-Νέφτσι Μπακού 1-0

Αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 1999 μέχρι το 2007. Επαιξε σε 29 ματς και κατέκτησε 6 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα με τα γάντια του Ολυμπιακού. Στην Ευρώπη έπαιξε σε μόλις ένα ματς: Στο 1-4 από τη Λιόν στο Καραϊσκάκης την 1η Νοεμβρίου του 2005.

Αν όχι ο σπουδαιότερος, ένας από τους κορυφαίος τερματοφύλακες που κάθισαν κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Ο πιο επιτυχημένος είναι σίγουρα, καθώς μιλάμε για τον πρωταθλητή Ευρώπης το 2004. Ντεμπούτο του στην Ευρώπη με τους ερυθρόλευκους στο Ριαθόρ στις 15/9 του 2004, απέναντι στην Λα Κορούνια του Ιρουρέτα. Το ματς ήρθε 0-0. Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε συνολικά σε 264 ματς.

Από το 2004 μέχρι το 2011 κατέκτησε με τον Ολυμπιακό έξι πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα, αλλά κι ένα Σούπερ Καπ. Οκτώ φορές αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα.

Στον Ολυμπιακό έμεινε την τριετία 2015-2018, έχοντας πάρει δύο πρωταθλήματα με την ομάδα του Πειραιά. Συνολικά έπαιξε με την ομάδα σε 48 ματς. Στις 27/7 του 2016 έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των ερυθρόλευκων στην Ευρώπη κρατώντας το μηδέν απέναντι στην Μπερ Σεβά για τα προκριματικά του Champions League. Αγωνίστηκε επίσης, στα ματς με Παρτιζάν, Ριέκα και Αρούκα ενώ στους ομίλους του Champions League έπαιξε στην ήττα με 2-3 από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Με τα γάντια του Ολυμπιακού έπαιξε σε μόλις 13 ματς. Σ' ένα απ' αυτά έκανε και το ντεμπούτο του στην Ευρώπη, για τα προκριματικά του Europa League, απέναντι στην Λουκέρνη (9/8/2018) με τους πρωταθλητές να επικρατούν στο Φάληρο 4-0. Επαιξε βασικός επίσης σε όλα τα ματς των προκριματικών (Λουκέρνη εντός και Μπέρνλι εντός/εκτός). Στον όμιλο μετά έπαιξε μόνο στο 0-0 με την Μπέτις.

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, που βρίσκεται στο νυν ρόστερ του Ολυμπιακού, έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο κόντρα στην Νέφτσι Μπακού, με την ομάδα του να επικρατεί 1-0 στο Φάληρο. Ήταν βασικός και στο 0-1 στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ έπαιξε και στα ματς με τη Λουντογκόρετς. Με τα ερυθρόλευκα γάντια μετράει συνολικά 20 ματς.