Ο Μπάμπα και… όταν τα πούλμαν ξανά θα γεμίσουνε για να φωνάξουν ΠΑΟΚ ολέ

Ο Μπάμπα και… όταν τα πούλμαν ξανά θα γεμίσουνε για να φωνάξουν ΠΑΟΚ ολέ

bet365

Ήταν αρχές Σεπτεμβρίου όταν μάθαμε ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει με την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη στα τέλη Νοεμβρίου! Ήρθαν οι μέρες και ο ΠΑΟΚτσής δεν κρατιέται…

Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις; Κατ’ αρχάς κι εγώ γράφω από τη Θεσσαλονίκη αλλά το μυαλό είναι ήδη στη Φρανκφούρτη! Είναι εκεί που θα χτυπάει η καρδιά του Πανθεσσαλονικείου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών, εκεί που το καμάρι και η περηφάνια του Συλλόγου, το σήμα κατατεθέν του Δικεφάλου του Βορρά, ο κόσμος της ομάδας, ετοιμάζεται να γράψει άλλη μία χρυσή σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας. Ο ασπρόμαυρος λαός που είναι βέβαιο ότι θα κάνει τα πάντα για να σπρώξει και τους ποδοσφαιριστές να πάρουν την μεγάλη πρόκριση για τους 16 της διοργάνωσης. Μην ξεχνιόμαστε! Ο αγώνας με την Άιντραχτ είναι πολύ μεγάλος και παίζεται πρόκριση στην μεθεπόμενη φάση του Conference.

Αφήνουμε την ομάδα που σήμερα έπεται και μένουμε σε αυτούς τους χιλιάδες που ζουν για τη στιγμή που θα φωνάξουν και εκεί… «Δικέφαλε μεγάλωσα και άλλαξαν πολλά, όμως εγώ ακόμη εδώ πιστά».. Για τους τρεις χιλιάδες στο ένα σημείο του γηπέδου και τους 2-3-4-5 χιλιάδες γύρω-γύρω που θα θυμηθούν τα νεκρά αδέλφια τους: «Δικέφαλε μου κάποτε για σένα έξι παιδιά φύγαν από τη ζωή, του πήρε η αγάπη τους για σένα, μα πάντα θα ναι ζωντανοί». Γι αυτό ζούμε, για το μεγαλείο του λαού που υπάρχει για να μπαίνει στα λεωφορεία και να ταξιδεύει από τη Λισαβόνα μέχρι την Μόσχα και από το Όσλο μέχρι το Τελ Αβίβ. Για όλους εκείνους που από Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία, Βέλγιο, Γαλλία και όλη την Ευρώπη, έχουν ήδη πάρει τον δρόμο για να συναντηθούν στη Φρανκφούρτη και με περηφάνια να τραγουδήσουν για ό τι πιο αγαπημένο έχουν: «Στην Ελλάδα η καλύτερη ομάδα και στον κόσμο ο καλύτερος λαός και στο στήθος ο Δικέφαλος Αετός».

Εννοείται! ΠΑΟΚ είσαι και… «χιλιόμετρα κάναμε πάλι…».

Και αν δεν παίξει ο Μπαμπά

Πάμε στα αγωνιστικά δεδομένα όπου για τον ΠΑΟΚ ένα θέμα κυριαρχεί ενόψει του αγώνα στο Deutsche Bank Park. Θα παίξει ή όχι ο Ράχμαν Μπάμπα; Οι πιθανότητες δεν μοιάζουν να είναι με το μέρος του. Ο Γκανέζος είναι πολύ επιδραστικός στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και κάπως έτσι η παρουσία του σε έναν τέτοιο τελικό θα έχει τεράστια σημασία. Θέλω να το δω θετικά το όλο ζήτημα και έτσι θα αναλύσω και τα δύο σενάρια, τονίζοντας εξ αρχής ότι δεν είναι απλή η συμμετοχή του Γκανέζου σε αυτόν τον αγώνα.

Κατ’ αρχάς ο αριστερός μπακ της ομάδας είναι από τους καλύτερους σε φάση άμυνας, συνεπέστατος, με καλές τοποθετήσεις και πολλά κλεψίματα, ενώ καταφέρνει στον αγώνα να είναι και ένας από τους πολυτιμότερους σε φάση επίθεσης. Ο τύπος είναι… ένας αυτοματισμός μόνος του και… ένας ακόμη όταν συνεργάζεται (μαγικά) με τον Τάισον. Σίγουρα πόδια, προσφέρει ασφάλεια σε όλους που τον ψάχνουν στα δύσκολα.

Προφανώς με το γνωστό Μπάμπα χωρίς δεύτερες σκέψεις για το τραυματισμένο (μυϊκά) πόδι του, ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει σαν ομάδα ένα 20% τουλάχιστον! Τόσο σίγουρος είμαι για την συμμετοχή και τον ρόλο του στο σύνολο, αφού για τη λειτουργία της ομάδας συνολικά, ο Μπάμπα -κατά την άποψή μου- είναι ο πολυτιμότερος. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ έχει επιπλέον προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο, κάτι απαραίτητο απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Η Άιντραχτ είναι -ξεκάθαρα- η καλύτερη ομάδα που έχει παίξει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ στη σεζόν, με διαφορά από τη δεύτερη. Η μπάλα θα βγαίνει καλύτερα από την άμυνα, ο ΠΑΟΚ θα έχει αμυντική σιγουριά στην πλευρά και το δίδυμο Μπάμπα-Τάισον θα αποτελεί συνεχή πηγή κινδύνων για τους Γερμανούς.

Αν ΔΕΝ παίξει ο Μπάμπα υπάρχει πρόβλημα, αλλά στο δικό μου μυαλό και από την ΠΑΟΚτσήδικη εμπειρία μου σε τόσο μεγάλα ματς της ομάδας στο εξωτερικό, προκύπτει κάτι θετικό. Πιστεύω ότι αν ο ΠΑΟΚ πάει στη Γερμανία και εμφανιστεί «ψηλωμένος», με τον αέρα και το τουπέ του πρωτοπόρου στον όμιλο που τους κέρδισε στο πρώτο ματς, με την αυτοπεποίθηση του φορμαρισμένου, τότε δεν θα φύγει με κάτω από 2-3 γκολ. Θεωρώ (και το έχω ζήσει) ότι ο ΠΑΟΚ απέναντι σε αυτή την ομαδάρα (για τα δικά μας δεδομένα) πρέπει να πάει μαζεμένος, στα όρια του άγχους για το πώς θα ανταποκριθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Άρα… Μία τέτοια απουσία θα τους μαζέψει όλους, τους συσπειρώσει, θα τους αναγκάσει να συγκεντρωθούν πολύ-πολύ περισσότερο στις δυσκολίες, για να μπουν με το μαχαίρι στα δόντια. Έτσι θέλω να το βλέπω με την αισιοδοξία που έχω εδώ και πολύ καιρό ότι όπως σε τόσα και τόσα μεγάλα ματς στο εξωτερικό, έτσι και τώρα, όσο και αν υποφέρει και αν πιεστεί η ομάδα, στο τέλος θα τα καταφέρει.

Αν τελικά ο Μπάμπα αποφασιστεί να μην ξεκινήσει αφού έχει χάσει έδαφος και δεν είναι απόλυτα έτοιμος, τότε ο Λουτσέσκου ίσως και να πάρει μία άλλη απόφαση με τον Βιεϊρίνια αριστερά και τον Κεντζιόρα δεξιά. Ίσως το θεωρεί πιο safe αμυντικά, σε σχέση με μια τετράδα που θα έχει Ράφα-Βιεϊρίνια και Κεντζιόρα στόπερ.

Θα δούμε. Κι εδώ αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε αφού από την ώρα που ο Λουτσέσκου έχει ενεργοποιήσει 21 παίκτες, όποια επιλογή και αν κάνει στην ενδεκάδα τον δικαιώνει!

Πάμε ΠΑΟΚ! Καλό ταξίδι στους χιλιάδες που μπαίνουν στα λεωφορεία και στα αεροπλάνα και ένας όρκος, μία φωνή για τη νίκη και στη Γερμανία! Εκεί όπου η ομάδα θα μπει στο γήπεδο με τη νοοτροπία... " ΔΕΝ θα βγούμε αν δεν πάρουμε το αποτέλεσμα".

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.