Ολυμπιακός - Μπάτσκα Τόπολα 5-2: Μαγεία Ποντένσε, πεντάρα και Eυρωπαίος 2024!

bet365

Αδειες εξέδρες, γεμάτα δίχτυα! Ο... πεντάσφαιρος Ολυμπιακός του «υδραυλικού» Ποντένσε (2 γκολ), σκόρπισε την Μπάτσκα Τόπολα (5-2) και εξασφάλισε την ευρωπαϊκή του συνέχεια και την νέα χρονιά μέσω του Conference League. Σκόραραν και οι Ελ Καμπί, Ελ Αραμπί και αυτογκόλ ο Ιλιτς.

Ο Ολυμπιακός σε ένα άδειο Καραϊσκάκη μετά τη σχετική κυβερνητική απόφαση διέσυρε τη Μπάτσκα Τόπολα στο ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο του. Ένας... μαγικός Ποντένσε έβαλε 2 γκολ και οδήγησε σε αυτό το 5-2 την ομάδα του.

Η σέρβικη ομάδα επιχείρησε να αντιδράσει στο 2ο μέρος αλλά μέχρι εκεί. Ο Ολυμπιακός με την επικράτηση αυτή συνεχίζει ως 3ος στο Conference League.

Ολυμπιακός - Μπάτσκα Τόπολα: Πώς ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ στο ντεμπούτο τους στους Πειραιώτες ξεκίνησε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα με την 11άδα που αναμενόταν. Δηλαδή ο Πασχαλάκης στο τέρμα, άμυνα με Ορτέγα, Ντόι, Ρέτσο και Ροντινέι, κέντρο με Εσε και Μαντί Καμαρά και πίσω από τον φορ Ελ Καμπί τους Φορτούνη, Μασούρα και Ποντένσε.

Η Μπάτσκα είχε τον Ίλιτς στο τέρμα και τριάδα πίσω. Τριάδα στην άμυνά της. Ο Στοϊτς μαζί με τους Τσάλουσιτς και Κρίστιτς ήταν οι 3 πίσω. Μπροστά από την άμυνα και στον άξονα ήταν οι Πέτροβιτς (αρχηγός της ομάδας), Ντάκοβατς, Κούβελιτς, Ράντιν και Τσέτκοβιτς (όπως και ο Πέτροβιτς ήταν σαν φουλ μπακ) και στην επίθεση οι Τσίρκοβιτς και Μιλοβάνοβιτς.

Σκόρερ ο Ελ Καμπί για το 1-0 του Ολυμπιακού και τρομερός Ποντένσε με δύο γκολάρες!

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν δίχως τη μεγάλη φάση. Στο 11' ο Ροντινέϊ είχε ένα γύρισμα που μπλόκαρε ο αντίπαλος γκολκίπερ. Στο 19' ο Φορτούνης έβγαλε μία καλή μπαλιά αλλά μετά ο Μασούρας έκανε φάουλ πηγαίνοντας να πάρει τη μπάλα.

Στο 21ο λεπτό ο Ολυμπιακός μετά από ωραία κίνηση και μπαλιά Ροντινεϊ βρήκε το γκολ με την κεφαλιά του Ελ Καμπί. Ο Μαροκινός έβαλε το 12ο του γκολ σε 23 ματς. Στη φάση του γκολ ο Φορτούνης πέρασε μπροστά από τον Ροντινέϊ και μπέρδεψε τους αντιπάλους τους ενώ ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε ένα σουτ στο 23' που πήγε έξω. Στο 28' σε θέση βολής ο Ποντένσε έκανε ένα μάλλον κακό σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Ίλιτς. Στο 29' ο Ντάκοβατς βρήκε χώρο και σούταρε ψηλά έξω.

Στο 32' ο Φορτούνης είχε ένα φάουλ που μπλόκαρε ο Ίλιτς ενώ στο 35' δεν μέτρησε - μετά και από VAR Check - για οφσάιντ ένα 2ο γκολ του Ελ Καμπί (σε μία φάση που φάνηκε οριακή). Στο 40ό λεπτό όμως ήρθε η στιγμή του Ποντένσε που έως τότε δεν είχε φανεί τόσο.

Μετά από συνεργασία με τον Φορτούνη έκανε κίνηση και φοβερό τελείωμα με σουτ για το 2-0. Στο 42' ο Πορτογάλος... μάγεψε ξανά (πάλι αφού συνεργάστηκε με τον Φορτούνη). Με φοβερή κίνηση, ντρίμπλα και σουτ έκανε το 3-0!!! Δύο γκολάρες από τον Superman του Ολυμπιακού, Ντάνιελ Ποντένσε.

Στο 45' ο Φορτούνης πήγε να τελειώσει μόνος του τη φάση αλλά σούταρε άουτ. Το πρώτο μέρος τελείωσε στο 3-0 με τον Ολυμπιακό να μπορούσε να είχε βάλει και άλλα τέρματα απέναντι στην Τόπολα.

Αποβολή η Τόπολα και μετά 5-2 με επιστροφή Ελ Αραμπί στα γκολ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με γκολ στο 2ο μέρος. Κόρνερ ο Φορτούνης και κεφαλιά του Παναγιώτη Ρέτσου - που βρήκε στο δοκάρι - για το γκολ που χρεώθηκε ως αυτογκόλ (του γκολκίπερ Ίλιτς) στο 4-0. Η Τόπολα όμως μετά μείωσε. Στο 48' ο Ορτέγα πήγε να κάνει ντρίμπλα, έχασε όμως τη μπάλα και μετά ο Ντάκοβατς περνώντας τον Ντόι μείωσε στο σκορ. Στο 57' ο Πασχαλάκης έβγαλε τρομερά την κεφαλιά του Ντάκοβατς.

Στο 60ό λεπτό η Μπάτσκα Τόπολα είχε αποβολή με τον Κούβελιτς να δέχεται 2η κίτρινη. Και όμως οι Σέρβοι στη συνέχεια έκαναν το 4-2 με τον Τσίρκοβιτς που πέρασε τον Εσε και νίκησε τον Πασχαλάκη σε τετ α τετ. Ο Ολυμπιακός θα έβαζε και άλλο γκολ. Στο 68' ο Εσε γύρισε τη μπάλα στον Φορτούνη, εκείνος την έστειλε με τη μία προς τα μέσα και ο Ελ Αραμπί βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για το 5-2.

Στο 71' ο Μπιελ έχασε ευκαιρία με σουτ για να κάνει το 6-2. Στο 76' ο Ποντένσε κράτησε τη μπάλα και σούταρε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ίλιτς. Στο 82' μετά από προσπάθεια του Αλεξανδρόπουλου ο Ροντινέϊ σούταρε εκτός στόχου. Στο 85' είχε προσπάθεια και σουτ ο Ελ Αραμπί.

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα μπήκε ως αλλαγή ο Ομάρ Ρίτσαρντς κάνοντας το ντεμπούτο του στα ερυθρόλευκα. Ο Ρίτσαρντς τοποθετήθηκε στα αριστερά και μπροστά από τον Ορτέγα. Στο 89' ο Μπιελ είχε νέα φάση για να βρει δίχτυα. Το τελικό σκορ ήταν 5-2 (με 19-7 τελικές).

MVP: Ο κοντός... μάγος. Ο Ποντένσε. Δύο γκολ στο α' μέρος και... τέλειωσαν όλα και μάλιστα με προσωπικές ενέργειες. Με τα τέρματα του α' μέρους έπιασε τα 8 γκολ φέτος σε 15 αγώνες. Ο Πορτογάλος το είχε ανάγκη αυτό: να επιστρέψει στα γκολ και στο θετικό αγωνιστικό πρόσημο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ροντινέϊ και Φορτούνης ήταν και ιδιαίτερα... φορτσάτοι και ορεξάτοι. Από τα πόδια του Ροντινέϊ βγήκε και το 1-0. Ο δε Φορτούνης κέρδισε την αποβολή και ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις των γκολ της ομάδας του. Εδώ μπαίνει και ο Ελ Καμπί με το τέρμα του. Πολύ καλός και ο Ελ Αραμπί με γκολ και γεμάτη παρουσία.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα της Μπάτσκα Τόπολα μαζί με τον γκολκίπερ Ίλιτς. Πολύ κακή εικόνα γενικότεραι σε αυτό το παιχνίδι απέναντι στο σύνολο των Πειραιωτών.

Η ΓΚΑΦΑ: Η φάση του πρώτου γκολ για την άμυνα και τον γκολκίπερ της Μπάτσκα Τόπολα. Από κάθε άποψη και προσέγγιση. Μπορεί να μπει και η φάση του 4-0 με τον Ρέτσο αλλά και η αντίδραση του Ολυμπιακού μετά την αποβολή με τους Σέρβους να σκοράρουν.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Φοβερά ή μεγάλα προβλήματα δεν είχε η διαιτησία. Ενδεχομένως να μπορούσε να είχε τιμωρήσει περισσότερο το σκληρό - σε κάποια σημεία - παιχνίδι των Σέρβων. Το τέρμα του Ελ Καμπί ως οφσάιντ ακυρώθηκε μετά από VAR Check.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός από το πρώτο μέρος είχε... καθαρίσει το ματς από το 2-0 και μετά, παρότι ήταν κάπως επιπόλαιος στην επανάληψη. Η Μπάτσκα Τόπολα πήγε να αντιδράσει και ότι έκανε ήταν από λάθη των γηπεδούχων. Σαφώς ανώτερος ο Ολυμπιακός - στο πιο μεγάλο μέρος του αγώνα - που στο ντεμπούτο του Καρβαλιάλ πήρε νίκη - πρόκριση για το Conference League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Ντόι, Ρέτσος, Ροντινέι, Εσε (72' Καρβάλιο), Μαντί Καμαρά (87' Ομάρ Ρίτσαρντς), Ποντένσε, Φορτούνης (72' Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (64' Μπιελ) και Ελ Καμπί (64' Ελ Αραμπί).

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ: Ίλιτς, Πέτροβιτς (56' Σος), Τσάλουσιτς (87' Βαλιούκιν), Στόϊτς, Κρίστιτς, Ντάκοβατς, Κούβελιτς, Ράντιν (56' Βούλιτς), Τσέτκοβιτς, Τσίρκοβιτς (72' Στάνιτς) και Μιλοβάνοβιτς (56' Ράκονιατς).

Η τελική βαθμολογία του ομίλου του

1. Γουέστ Χαμ 15 (10-4)
2. Φράιμπουργκ 12 (17-7)
3. Ολυμπιακός 7 (11-14)
4. Μπάτσκα Τόπολα 1 (6-19)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα