Μια πίκρα που θα κάνει την ΑΕΚ πιο δυνατή!

Μια πίκρα που θα κάνει την ΑΕΚ πιο δυνατή!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Μια πίκρα που θα κάνει την ΑΕΚ πιο δυνατή!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην επόμενη μέρα για τους νταμπλούχους που φέρνει η ήττα αποκλεισμός από τον Άγιαξ, γράφει για τη στήριξη που απαιτείται και έχει υστερόγραφα...

Είναι αλήθεια πως στον όμιλο του Europa League που βρέθηκε η ΑΕΚ, αναφέρομαι στην κλήρωση και όταν έγιναν γνωστοί (και πριν αρχίσουν οι αγώνες) οι αντίπαλοι των νταμπλούχων, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν έδιναν καμία ελπίδα στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Οι ...εχθροί και οι πλέον απαισιόδοξοι φίλοι της Ένωσης εκτιμούσαν ότι δεν θα καταφέρει να πάρει περισσότερους από έναν, βαριά δύο, βαθμούς. Στην πορεία και μετά το υπέροχο διπλό στο Μπράιτον επί της ομώνυμης ομάδας, το οποίο ήρθε βάση της αγωνιστικής εικόνας του Δικέφαλου και όχι από τύχη, άλλαξαν τα δεδομένα, όπως και η ισοπαλία με τον Άγιαξ που τότε, πριν αλλάξει προπονητή κοινώς, παρέπαιε άσχετα με τη τεράστια επένδυση σε οικονομικό επίπεδο που είχε κάνει το καλοκαίρι!

Δυστυχώς το πιο σημαντικό της παιχνίδι, τον τελικό για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή συνέχεια, έπρεπε να τον δώσει εδώ, στο Άμστερνταμ, στην έδρα του Άγιαξ του Φαν Σχιπ πλέον, όπου εδώ και αρκετό καιρό έχει βρει τα αγωνιστικά πατήματά του. Δεν προσπαθώ να χρυσώσω το... χάπι, μέτριος είναι ακόμη ο Αίαντας και με φουλ ομάδα θαρρώ πως η εικόνα της ΑΕΚ απέδειξε ότι θα τον είχε, ωστόσο δεδομένα είναι πολύ καλύτερο αυτό που παίζει και παρουσιάζει η μεγαλύτερη ολλανδική ομάδα, από αυτό που μας είχε συνηθίσει πριν την άφιξη του νέου τους (και γνώριμού μας) προπονητή. Κάτι που το φανερώνουν τα επιτυχημένα αποτελέσματα που έχει φέρει, ειδικά στην Ολλανδία και το πρωτάθλημα.

Επειδή όμως φτάσαμε, σαν ΑΕΚ, έως εδώ, προκύπτει και η πίκρα και η απογοήτευση για τον αποκλεισμό, ο οποίος πόνεσε και αρκετά. Περισσότερο διότι αυτή η ομάδα στο σύνολο των αγώνων της απέδειξε ότι άξιζε καλύτερης τύχης στον όμιλο από τον αποκλεισμό και τη τέταρτη θέση! Δεν υπήρξε ματς στο οποίο ο Δικέφαλος να ήταν κατώτερος σε όλη τη διάρκεια του εκάστοτε αγώνα σε οποιαδήποτε ομάδα του ομίλου της, του ομίλου του Θανάτου για να μη ξεχνάμε γρήγορα, όπως το συνηθίζουμε στην Ελλάδα, να εξηγούμαστε. Οι νταμπλούχοι ήταν απόλυτα ανταγωνιστικοί και θα μπορούσαν να είχαν πάρει περισσότερα από ματς όπως με την Μπράιτον, τον Άγιαξ εντός έδρας και την Μαρσέιγ εκτός. Ακόμη και στο χθεσινό εδώ στο Άμστερνταμ!

Η "to the point" δήλωση του Αλμέιδα και η αναγνώριση του κόσμου...

Αλμέιδα

Της στοίχισαν λάθη, προσωπικά και αμυντικά, με αποτέλεσμα να στερείται κάτι, το οποίο βάση εικόνας στο χορτάρι και αναγνώρισης των αντιπάλων, προφανώς και το άξιζε. Ωστόσο ας πάμε στο δια ταύτα της σκέψης μου (με την οποία δεν χρειάζεται να συμφωνήσετε) που αναφέρει πως αυτή η πίκρα, η απογοήτευση κάποιων αν θέλετε, αλλά και η στεναχώρια μέσα στην ομάδα και το ποδοσφαιρικό τμήμα, για τον αποκλεισμό, είναι απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχημένη συνέχεια του χτισίματος της ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα! Υπάρχει και η στραβή που πονάει στον προγραμματισμό και στη διαχείρισή του αλλά θα δώσει στο άμεσο μέλλον πολλά περισσότερα από αυτά που φαινομενικά έχασε ο Δικέφαλος!

Αυτό όλο το σκηνικό θα ωριμάσει ακόμη περισσότερο την ομάδα και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να βγει πιο δυνατή. Προσωπικά είμαι βέβαιος πως θα το κάνει γιατί υπάρχει ο Ματίας Αλμέιδα και φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του ομίλου. Μια ομάδα που ζει και εξελίσσεται με σωστό χρονικό πρόγραμμα, χάρη στη συνέχεια και συνέπεια της καθημερινής δουλειάς του Αργεντινού τεχνικού και η οποία επιτέλους ήρθε στο στο δικό της ποδοσφαιρικό dna, τη νοοτροπία του νικητή του προπονητή της και της ομάδας που διαχρονικά ήταν η ΑΕΚ: φουλ επιθετική!

Η Ένωση μπροστά της έχει μόνο να κερδίζει όσο συνεχίζει στο σωστό δρόμο όπως πολύ σωστά είπε και ο Πελάδο, ένα αποτέλεσμα και θα προσθέσω εγώ και ένας αποκλεισμός, δεν γίνεται να επηρεάσει και να αλλάξει προς το χειρότερο αυτό που χτίζεται. Γεγονός που αντιλαμβάνεται ο κόσμος όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις του σε όλα τα ματς που έδωσε η ΑΕΚ στο Europa League σε επίπεδο στήριξης και αναγνώρισης. Στο τέλος του ματς και στο Άμστερνταμ οι φίλοι της ομάδας χειροκρότησαν και αξίωσαν εκ νέου τη διατήρηση των εγχώριων τίτλων, θέλοντας να δώσει το σύνθημα για την επόμενη μέρα, ότι αυτό τελείωσε και πάει πίσω, εμείς όμως προχωράμε και πρέπει να πάμε μπροστά...

Η αρχή πρέπει να έρθει με αντίδραση και μάλιστα πειστική στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό την Δευτέρα!

ΑΕΚ

Υγ: Ξεπέρασαν και στην Ολλανδία τους 3.500 χιλιάδες οι φίλοι της ΑΕΚ γεγονός μάλλον αναμενόμενο. Αντίστοιχος αριθμός οπαδών και στο Μπράιτον τη στιγμή που στην Μασσαλία έφτασαν τις 5.000 στο Βελοντρόμ! Ο κόσμος της Ένωσης αξίζει μεγάλης υπόκλισης για τη στήριξη του και την ποδοσφαιρική του παιδεία, αφού όχι μόνο ήταν εκεί, αλλά απέδειξε ότι αντιλαμβάνεται και στα στραβά αποτελέσματα αυτό που βλέπει στο χορτάρι και αυτό που θα προκληθεί αν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο η ΑΕΚ με τον Ματίας Αλμέιδα στη τεχνική της ηγεσία...

Υγ2: Δεν εστίασα στο ματς με τον Αγιαξ σε επίπεδο ανάλυσης διότι τα έχουμε πει και έχουν γραφτεί όλα! Προφανώς και ήταν μια κακή μέρα στην δουλειά για τον Γιώργο Αθανασιάδη αλλά έως εκεί... Δεν είναι μόνο ενός η ευθύνη ποτέ στο ποδόσφαιρο και ειδικά όταν μιλάμε για αποκλεισμό στο τελευταίο ματς. Σε ένα άλλο ήταν η κακή μέρα του Στάνκοβιτς, σε ένα άλλο η ανενάληπτη ευκαιρία του Γιόνσον και σε άλλο του Γκαρσία (με Μαρσέιγ εντός) και του Γκατσίνοβιτς (που αποβλήθηκε στο προτελευταίο ματς, με αποτέλεσμα να χάσει τον τελικό και σε ένα σημείο με την Μαρσέιγ που πάλευες για να βρεις την ισοφάριση). Είναι συνδυασμός λαθών, κακών ημερών παικτών και απουσιών σε τέτοιο επίπεδο ποδοσφαιρικό που απαγορεύεται, με τέτοιους αντιπάλους. Μπορούμε να αναφέρουμε την κακή μέρα στη δουλειά του εκάστοτε παίκτη, όχι όμως να επιτρέπουμε και το ανάθεμα.

Υγ3: Σημαντικό ότι σκόραρε ο Λιβάι, γκολάρα μάλιστα, τη στιγμή που, για να γράψουμε και για πρόσωπα, ο Μάνταλος τα πήγε πολύ καλά ως αντί-Πινέδα, σούπερ ο Σιμάνσκι αλλά στη φάση του δεύτερου γκολ μπορούσε να κάνει φάουλ αφού έχασε την κόντρα στη διεκδίκηση με τον αντίπαλο. Καλά πήγαν οι περισσότεροι, σημείο κλειδί στο 18' η τεράστια ευκαιρία του Τσούμπερ από την όμορφη ενέργεια του Ρότα, την οποία σταμάτησε ο Ραμάι... Περισσότερα περιμέναμε από Άμραμπατ, ο οποίος έχει ευθύνη αντίστοιχη με του Αθανασιάδη στο τρίτο γκολ, κάνει εγκληματικό πούλημα χαμηλά και κοντά στη μεγάλη περιοχή του Έλληνα γκολκίπερ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...