Γεντβάι στο Gazzetta: «Δεχθήκαμε δύο χαζά γκολ, όλα αυτά είναι ''μαθήματα''»

Γεντβάι στο Gazzetta: «Δεχθήκαμε δύο χαζά γκολ, όλα αυτά είναι ''μαθήματα''»

bet365

Ο Τιν Γεντβάι μίλησε στο Gazzetta μετά την ήττα και τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα προσπαθωντάς να εξηγήσει τα αίτια αυτού, αλλά και να δώσει το σύνθημα για την επόμενη μέρα.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Μακάμπι Χάιφα με 2-1 μέσα στην έδρα του στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, με αποτέλεσμα να μπει ένα άδοξο τέλος στην φετινή ευρωπαϊκή του πορεία.

Ο Τιν Γεντβάι αγωνίστηκε ως βασικός για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ήταν παρών σε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κατέλαβε για να γυρίσει ένα παιχνίδι που της πήγε από την αρχή στραβά, με την ίδια να έχει μεγάλες ευθύνες για την εξέλιξη αυτή.

Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός των «πρασίνων», που ήταν φανερά απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα δυσκολεύτηκε να βρει τι ακριβώς ήταν εκείνο που δεν πήγε καλά εξηγώντας πως σίγουρα στο πρώτο μέρος η ομάδα του δεν έλεγξε το παιχνίδι τόσο καλά ενώ και στα γκολ που δέχθηκε φανέρωσε μεγάλη αφέλεια, η οποία στο επίπεδο αυτό τιμωρείται.

«Πω πω... Δύσκολο να πω. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ελέγξαμε το παιχνίδι τόσο καλά. Ίσως μόνο στα τελευταία δέκα λεπτά. Δεχθήκαμε δύο γκολ στα οποία δείξαμε μεγάλη αφέλεια για την διοργάνωση και το επίπεδο που αγωνιζόμαστε. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες μας. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Ανοιχτήκαμε κατά την προσπάθεια αυτή, εκείνοι μπόρεσαν έτσι και σκόραραν κι ένα δεύτερο γκολ. Βάλαμε ένα γκολ, αλλά... γ@μ@το. Χάσαμε. Τι μπορώ να πω».

jedvaj_intime.1.

Παρά το ξενέρωμα του αποκλεισμού που ήταν «ζωγραφισμένο» στο πρόσωπό του και πήγαζε από κάθε του αντίδραση συνέχισε σχολιάζοντας πως ίσως ένα από τα πράγματα που έλειψαν στον Παναθηναϊκό ήταν η ηρεμία και το κουράγιο, αλλά αυτά αναφορικά με το πρώτο ημίχρονο, αφού στο δεύτερο ο ίδιος τόνισε πως είναι ικανοποιημένος με την απόδοση της ομάδας. Χαρακτήρισε χαζά τα δύο γκολ που δέχθηκαν ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η τύχη ειδικά στο δεύτερο γκολ, τόσο για το γλίστρημα του Βαγιαννίδη όσο και για την κόντρα του σουτ του Σερί στην πλάτη του.

«Δεν ξέρω (τι έλειψε). Ίσως η ηρεμία, ίσως το κουράγιο. Όλα αυτά τα λέω για το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο δεν μπορώ να πω πως δεν παίξαμε καλά. Δημιουργήσαμε πολλές τελικές, εκείνοι δεν έκαναν τελικές. Δεχθήκαμε ένα χαζό πρώτο γκολ κι ένα δεύτερο ακόμα περισσότερο. Ήμασταν και άτυχοι επειδή ο Βαγιαννίδης γλίστρησε, εγώ πήγαινα από την μία περιοχή στην άλλη και όπως με την Ρεν στην Γαλλία και χθες η τύχη δεν ήταν στο πλευρό μας, αφού η μπάλα βρήκε στην πλάτη μου (στο σουτ του Σερί) και κατέληξε εντελώς γωνία. Δυστυχώς είναι μία από εκείνες τις νύχτες που πρέπει να είμαστε λυπημένοι. Όλοι πρέπει να είναι λυπημένοι και απογοητευμένοι. Αλλά τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα».

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» επεσήμανε πως μπορεί τώρα να είναι όλοι λυπημένοι και στενοχωρημένοι, αλλά όλα αυτά είναι μαθήματα, τα οποία αποτελούν μέρος μιας διαδικασίας, που πρέπει να περάσει μια ομάδα σαν αυτό τον Παναθηναϊκό, που δεν έχει τις ευρωπαϊκές εμπειρίες του παρελθόντος. Φρόντισε όμως να δώσει και το σύνθημα για τη συνέχεια, αφού είπε πως ο καθένας είχε δικαίωμα να νιώσει όσο απογοητευμένος, νευριασμένος κλπ. θέλει το χθεσινό βράδυ, όμως από την επομένη θα έπρεπε να στρέψουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο για να καταφέρουν ότι καλύτερο μπορούν εκεί.

«Όλα αυτά είναι μαθήματα. Πρέπει να τα παίρνουμε έτσι. Σήμερα δεν θα μπορούμε να κοιμηθούμε, θα είμαστε λυπημένοι κλπ., με οποιονδήποτε τρόπο θέλει κανείς να αισθανθεί για να το περάσει αυτό. Όμως από την άλλη μέρα θα πρέπει να επικεντρωθούμε με καθαρό μυαλό στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο και να κάνουμε ότι καλύτερο μπροούμε εκεί».

Φυσικά εξήγησε πως αυτό δεν είναι εύκολο, όμως είναι αυτό που πρέπει να γίνει, όταν αγωνίζεσαι σε μία μεγάλη ομάδα που παίζει σε πολλές διοργανώσεις, αφού δεν έχεις περιθώριο, χρονικά, για να «θρηνήσεις» μία αποτυχία με τον τρόπο που έρχονται τα παιχνίδια το ένα μετά το άλλο.

«Πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας εκεί. Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε. Παίζουμε σε μία μεγάλη ομάδα, μία τέτοια ομάδα θέλει μεγάλα αποτελέσματα. Σήμερα αποτύχαμε και δεν έχουμε άλλες ευκαιρίες στην διοργάνωση αυτή, θα το περάσουμε κι αυτό είναι».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα