Παναθηναϊκός: Πλησίασε το ρεκόρ του Αντωνιάδη ο Ιωαννίδης

Ιωαννίδης

bet365

Ο Φώτης Ιωαννίδης σκόραρε απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα κι έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού, που φτάνει τον αριθμό των επτά τερμάτων σε μία ευρωπαϊκή σεζόν.

Μπορεί το γκολ που πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης (14/12) ο Φώτης Ιωαννίδης κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα, να μην έφτανε για να κρατήσει τον Παναθηναϊκό εντός Ευρώπης, ωστόσο ήταν αρκετό για να τον βοηθήσει να γράψει το όνομά του στο βιβλίο της ιστορίας του συλλόγου.

Βλέπετε ο 23χρονος Έλληνας επιθετικός έγινε με το τέρμα αυτό μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Παναθηναϊκού στα Κύπελλα Ευρώπης που φτάνει τον αριθμό των επτά τερμάτων σε μία μόνο σεζόν.

Αυτό το έχει καταφέρει μόνο ο θρυλικός Αντώνης Αντωνιάδης στην πορεία του Γουέμπλεϊ, όταν είχε καταφέρει να πετύχει συνολικά 11 τέρματα εκείνη τη σεζόν σε εννέα παιχνίδια, επίδοση που αποτελεί ακόμα το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία του κλαμπ και πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί.

Ο Φώτης Ιωαννίδης σκόραρε δύο τέρματα στα προκριματικά του Champions League και τα δύο με πέναλτι κόντρα σε Ντνίπρο εκτός και Μαρσέιγ εκτός, με το δεύτερο να είναι εκείνο που έστειλε το παιχνίδι στην Μασσαλία στην παράταση, όταν και ακολούθησε η θρυλική πρόκριση της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Σκόραρε ακόμη πέντε τέρματα στην φάση των ομίλων του Europa League, ξεκινώντας από το υπέροχο πλασέ στο 2-0 με την Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ και στην συνέχεια σκοράροντας κατά ριπάς από την 3η μέχρι και την 6η αγωνιστική από ένα τέρμα. Αρχικά, από ένα πέναλτι με την Ρεν στην Λεωφόρο και στην Γαλλία, το γκολ στο «Κεράμικα» κόντρα στην Βιγιαρεάλ και τέλος αυτό που σημέιωσε χθες κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα.

Να σημειώσουμε ότι φέτος έχει σκοράρει κι άλλα πέντε τέρματα στο πρωτάθλημα, φτάνοντας συνολικά στα 12 διανύοντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με το «τριφύλι».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα