Europa League: Η Λεβερκούζεν άλωσε τη Ρώμη, όρθια στη Μασσαλία η Αταλάντα

Λεβερκούζεν

bet365

Η Λεβερκούζεν θέλει όλες τις κούπες και με το διπλό με 2-0 επί της Ρόμα έχει τον πρώτο λόγο για τον τελικό του Europa League. Ισορροπία στο Μαρσέιγ - Αταλάντα (1-1).

Ποιος θα σταματήσει αυτή τη Λεβερκούζεν; Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο διψάει για το τρεμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο, Europa League) και το διπλό στη Ρώμη απέδειξε του λόγου το αληθές. Αν και η Ρόμα είχε τις ευκαιρίες της, οι Γερμανοί τελικά πανηγύρισαν καθαρή νίκη με 2-0 και απέκτησαν σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Europa League.

Αφού η κεφαλιά του Λουκάκου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι (21'), οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν τη ζημιά έπειτα από καταστροφικό λάθος του Κάρσντορπ. Στο 28΄ο Ολλανδός γύρισε λανθασμένα τη μπάλα πίσω προς τον τερματοφύλακα και ο Γκριμάλδο σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Βιρτζ που δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 1-0 με όμορφο πλασέ.

Στο 34΄η Λεβερκούζεν άγγιξε το 2-0 με άστοχο τελείωμα του Φρίμπονγκ σε τετ-α-τετ, προτού η Ρόμα απαντήσει οκτώ λεπτά αργότερα με όμορφο φαλτσαριστό σουτ του Πελεγκρίνι που «έξυσε» το δοκάρι. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε δυναμικά με απίστευτες χαμένες ευκαιρίες, καθώς την άστοχη κεφαλιά του Χινκάπιε στο 51΄διαδέχθηκε η αντίστοιχη του Κριστάντε πέντε λεπτά αργότερα που άγγιξε το 1-1.

Κι αφού η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ, η Λεβερκούζεν βρήκε τον τρόπο για να διπλασιάσει τα τέρματά της με τρομερό σουτ του Άντριχ που καρφώθηκε στο παραθυράκι (73΄). Η Ρόμα προσπάθησε να μείνει ζωντανή στο ματς και στο 90+4΄βρέθηκε μια ανάσα με το γκολ, αλλά ο Έιμπραχαμ κατάφερε να αστοχήσει με κεφαλιά προ κενής εστίας στο 90+4΄και να διατηρήσει τη Λεβερκούζεν σε ρόλο απόλυτου φαβορί...

Το εισιτήριο του τελικού θα κριθεί στο Μπέργκαμο

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός του Europa League ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Αταλάντα, καθώς οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες στο «Βελοντρόμ» με σκορ 1-1. Οι δυο ομάδες θα κλείσουν τους «λογαριασμούς» τους στη ρεβάνς του Μπέργκαμο σε μια εβδομάδα (9/5). Οι Μπεργκαμάσκι προηγήθηκαν στο 11' με το σουτ του Σκαμάκα.

Οι Μασσαλοί έφεραν το ματς στα ίσα στο 20' με σουτ - βολίδα του Μπεμπά μέσα από την περιοχή. Οι Μαρσεγέζοι πίεσαν και έψαξαν περισσότερο το γκολ της νίκης και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 73' αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά το δυνατό σουτ του Ουναχί.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα