Εστερσουντ – Αρσεναλ 0-3

Gazzetta team
Εστερσουντ – Αρσεναλ 0-3

bet365

Οι Λονδρέζοι πέρασαν με 0-3 από την Εστερσουντ και πάνε για την επόμενη φάση. Καθαρή νίκη για Μαρσέιγ, διπλά πρόκρισης για Μπιλμπάο, Λοκομοτίβ, ισοπαλία Σοσιεδάδ-Ζάλτσμπουργκ.

Απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στα Play Off, πέρασε από τον όμιλο, έγραψε ιστορία στα λίγα χρόνια της ύπαρξής της. Εως εδώ ήταν τέλεια για την Εστερσουντ, η οποία δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι θα κόντραρε την εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Αρσεναλ. Οι Λονδρέζοι δεν είχαν καμία δυσκολία να καθαρίσουν την πρόκριση από το ταξίδι τους στη Σουηδία, έχοντας στις βαλίτσες τους το 0-3.

Οι Gunners είχαν στην 11άδα κάποιες αλλαγές και ειδικά στην επίθεση. Αυτό δεν τους εμπόδισε από το να τελειώσουν το ματς πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα, με τον Μονρεάλ να ανοίγει το σκορ (13') και τον ελληνικής καταγωγής Σουηδό, Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο να σημειώνει αυτογκόλ (24'). Ο Οζίλ (58') έκλεισε την τριάδα των γκολ για τους φιλοξενούμενου, με τον Οσπίνα να αποκρούει στο 91' το πέναλτι του Πέτερσον.

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Μουστάφι, Τσέιμπερς, Μέιτλαντ-Νάιλς, Μπεγιερίν, Μορεάλ (73' Κολάσινατς), Ελνένι, Ιβόμπι, Οζίλ, Μχιταριάν (84' Νέλσον), Γουέλμπεκ (83' Νκετιά).

Μεγάλη ανατροπή η Λοκομοτίβ!
Η Λοκομοτίβ βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 28’, αλλά έκανε μεγάλη ανατροπή, έφυγε από την Γαλλία με νίκη 3-2 επί της Νις και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Μόλις στο 4’ οι νισουά πήραν το προβάδισμα, όταν έπειτα από λάθος στην άμυνα των Ρώσων ο Σεν Μαξιμέν έδωσε την ασίστ στον Μπαλοτέλι και εκείνος με άψογο τελείωμα έκανε το 1-0. Στο 28’ ο Ιταλός έφτασε και σε δεύτερο γκολ, όταν ο διαιτητής έδωσε αυστηρό πέναλτι σε χέρι του Πεϊτσίνοβιτς, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι μέχρι το τέλος και με χατ τρικ του Φερνάντες, το δεύτερό του φέτος στη διοργάνωση (!), έφτασαν στη νίκη. Ο Πορτογάλος μείωσε με πέναλτι στο 45’, ισοφάρισε με φάουλ στο 69’, σε φάση που ο Κολί αποβλήθηκε, αφήνοντας τη Νις με δέκα παίκτες, και έκανε το 2-3 στο 77’ (το γκολ πιθανότατα δεν έπρεπε να μετρήσει για χέρι του Μιραντσούκ, που του έδωσε την ασίστ). Οι Ρώσοι έχασαν και άλλες μεγάλες ευκαιρίες και θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ.

Πάρτι στην Μόσχα η Αθλέτικ
Με τον αειθαλή, Αριτς Αντούριθ, να πετυχαίνει δύο γκολ, η Αθλέτικ πέρασε με 1-3 από την Μόσχα σε βάρος της Σπαρτάκ και είναι με το ένα ποδι στους «16» της διοργάνωσης. Ο 37χρονος επιθετικός πέρασε στο 22' τον αντίπαλο keeper μετά την πάσα του Ραούλ Γκαρθία και έκανε το 0-1 και το 0-2 στο 39' ύστερα από φάουλ του Σουσαέτα που βρήκε στο τείχος. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μικέλ Ρίκο έγραψε το 0-3 μετά την προσπάθεια του Ινιάκι Γουίλιαμς και στην επανάληψη ο Λουίζ Αντριάνο με σουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από ωραίο ομαδικό συνδυασμό μείωσε για το τελικό 1-3 για την Σπαρτάκ.

Τριάρα η Μαρσέιγ
Η Μαρσέιγ έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης καθώς επικράτησε 3-0 της Μπράγκα στο Vélodrome. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4' όταν ο Ζερμέν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά μετά το γύρισμα του Παγιέ από δεξιά και στο 69' ο ίδιος τελείωσε τη φάση μέσα από την περιοχή έπειτα από προσπάθεια του Σακάι για το 2-0. Στο 74' διαμόρφωσε το τελικό 3-0 ο Τοβάν με σουτ από το πέναλτι ύστερα από ωραίο συνδυασμό.

Πατατράκ για Σοσιεδάδ
Το αυτογκόλ του Ογιαρθάμπαλ (27') έφερε άγχος στη Σοσιεδάδ, αλλά βρήκε την ισοφάριση με τον Οντριοθόλα (57') και την ανατροπή με τον Γιανουζάι (80'). Εκεί όμως που φαινόταν ότι οι Βάσκοι θα έπαιρναν έστω και μικρό προβάδισμα, ο Μιναμίνο ισοφάρισε 2-2 στο 94' και έδωσε το πλεονέκτημα στην Ζάλτσμπουργκ.

Δείτε ΕΔΩ το Ντόρτμουντ - Αταλάντα
Δείτε ΕΔΩ το Λουντογκόρετς - Μίλαν


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
18:00

Αστάνα – Σπόρτινγκ Λ. 1-3
(7' Τομάσοβ - 48' πεν. Μπρούνο Φερνάντες, 50' Ζέλσον Φερνάντες, 55' Ντουμπιά)

20:00
Ντόρτμουντ – Αταλάντα 3-2
(30' Σούρλε, 65', 91' Μπατσουαγί – 51', 56' Ιλιτσιτς)

Νις – Λοκ. Μόσχας 2-3
(4', 28' πεν. Μπαλοτέλι – 45' πεν., 69', 77' Μανουέλ Φερνάντες))

Σπαρτάκ Μόσχας – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-3
(60' Λουίζ Αντριάνο – 22', 39' Αντούριθ, 45' Μίκελ Ρίκο)

Σοσιεδάδ – Ζάλτσμπουργκ 2-2
(57' Οντριοθόλα, 80' Γιανουζάι – 27' αυτ. Ογιαρθάμπαλ, 94' Μιναμίνο)

Λουντογκόρετς – Μίλαν 0-3
(45' Κουτρόνε, 54' πεν. Ροντρίγκες, 92' Μπορίνι)

Εστερσουντ – Αρσεναλ 0-3
(13' Μονρεάλ, 24' αυτ. Παπαγιαννόπουλος, 58' Οζίλ)

Μαρσέιγ – Μπράγκα 3-0
(4', 69' Ζερμέν, 74' Τοβάν)

22:05
Κοπεγχάγη – Ατλέτικο Μαδρίτης

ΑΕΚ – Ντ. Κιέβου

Σέλτικ – Ζενίτ

Νάπολι – Λειψία

Λυών – Βιγιαρεάλ

Παρτιζάν – Πλζεν

Στεάουα Βουκ. - Λάτσιο

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα