Τσέλσι – Αϊντραχτ 1-1 (4-3 πέναλτι): Ο Κέπα έστειλε τους Μπλε στον «εμφύλιο» (vid)

Τσέλσι – Αϊντραχτ 1-1 (4-3 πέναλτι): Ο Κέπα έστειλε τους Μπλε στον «εμφύλιο» (vid)

bet365

Ο Ισπανός πορτιέρο καθάρισε τη... ρουλέτα των πέναλτι και μετά το 1-1 (ματς, παράταση), οδήγησε την Τσέλσι στο 4-3 επί της Αϊντραχτ από την άσπρη βούλα και ολοκλήρωσε το αγγλικό καρέ στους τελικούς!

Τσέλσι-Αρσεναλ. Το ντέρμπι του Λονδίνου. Ή για την ακρίβεια, το ντέρμπι της Ευρώπης, η μάχη του Μπακού. Η γειτονική κόντρα μεταφέρεται στον τελικό του Europa League, όπου θα ολοκληρωθεί το καρέ των τελικών για τους Αγγλους, οι οποίοι κυριάρχησαν απόλυτα φέτος στις δύο μεγάλες διοργανώσεις. Βέβαια, οι Μπλε τα... χρειάστηκαν μέχρι να πάρουν το ΟΚ. Τους το έδωσε ο Κέπα. Ο πορτιέρο τους ήταν εκείνος που έπιασε δύο πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 4-3, αφού πρώτα κανονική διάρκεια και παράταση είχαν λήξει με το ισόπαλο 1-1, το ίδιο σκορ δηλαδή και του πρώτου αγώνα.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ
Νωρίτερα, το ιδανικό πλασέ του Λόφτους-Τσικ (28') έκανε τους περισσότερους να σκεφτούν ότι η Τσέλσι θα παίξει για την κούπα, καθώς είχε και το υπέρ της εκτός έδρας γκολ από το πρώτο ματς. Ωστόσο, το 1-1 της Φρανκφούρτης άφηνε τεράστιες ελπίδες στην Αϊντραχτ, κάτι που ενίσχυε η δυσκολία των Μπλε να κλειδώσουν με δεύτερο τέρμα την πρόκριση. Και αφού δεν το καθάριζαν εκείνοι, εμφανίστηκε ο Γιόβιτς (49') και έπειτα από τέλειο συνδυασμό, πλάσαρε για την ισοφάριση, το 10ο φετινό του στη διοργάνωση και 27ό του σε όλες τις διοργανώσεις.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΒΟΥΛΑ
Από εκεί και μέχρι το 90' δεν υπήρξε η μεγάλη φάση, με συνέπεια να φτάσουμε στην παράταση. Εκεί, ο Αλέ έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους. Στο 100' στο σκαστό πλασέ του, ο Νταβίντ Λουζί εμφανίστηκε από το πουθενά στο πλάνο και με απίθανο αεροπλανικό έσωσε στη γραμμή. Στο 105' και πάλι σε κεφαλιά του Γάλλου επιθετικού, ήταν ο Τζαπακόστα που έσωσε τους Λονδρέζους. Και κάπως έτσι φτάσαμε στα πέναλτι...

Εκεί οι Γερμανοί πήραν προβάδισμα με τον Τραπ να νικάει τον Αθπιλικουέτα, αλλά ο Κέπα έκανε το ίδιο απέναντι σε Χίντερεγκερ, Πασιένσια και ο Αζάρ που ευστόχησε τελευταίος, οδήγησε τους Μπλε στον έκτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας τους και ένα βήμα από το να κατακτήσουν ξανά το τρόπαιο, κάτι που είχαν καταφέρει το 2013.

* Η Τσέλσι έγινε η πρώτη αήττητη σε 17 αγώνες (14 νίκες) από τότε που δημιουργήθηκε το Europa League!


ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
* πρώτη εκτέλεσε η Αϊντραχτ
Αλέ 0-1
Μπάρκλεϊ 1-1
Γιόβιτς 1-2
Αθπιλικουέτα 1-2 (απόκρουση)
Ντε Γκουζμάν 1-3
Ζορζίνιο 2-3
Χίντερεγκερ 2-3 (απόκρουση)
Ντε Λουίζ 3-3
Πασιένσια 3-3 (απόκρουση)
Αζάρ 4-3

Τσέλσι (Μαουρίτσο Σάρι): Κέπα, Νταβίντ Λουίζ, Κρίστενσεν (74' Τζαπακόστα), Αθπιλικουέτα, Εμερσον, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Γουίλιαν (62' Πέδρο), Λόφτους-Τσικ (85' Μπάρκλεϊ), Αζάρ, Ζιρού (96' Ιγουαΐν)

Αϊντραχτ (Αντι Χούτερ): Αμπρααμ, Χίντερεγκερ, Φαλέτ, Ντα Κόστα, Χασέμπε, Ρόντε (70' Ντε Γκουζμάν), Γκατσίνοβιτς (118' Πασιένσια), Κόστιτς, Ρέμπιτς (93' Αλέρ), Γιόβιτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα