Δυο άπειρες στο δρόμο του Ατρόμητου

Δυο άπειρες στο δρόμο του Ατρόμητου

Νίκος Μαρούδας
Δυο άπειρες στο δρόμο του Ατρόμητου

bet365

Μπορεί ο Ατρόμητος να έφτασε μια... ανάσα από την ιδανική κλήρωση, αλλά τελικά θα βρεθεί απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Κρακόβια Κρακοβίας – Ντουνάισκα, με τους Πολωνούς να είναι το φαβορί του ζευγαριού. Άπειρες και οι δύο ομάδες από ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ανάμεικτα συναισθήματα στον Ατρόμητο μετά την κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League. Οι Περιστεριώτες καλούνται να αποκλείσουν ή την Κρακόβια από την Πολωνία ή την Ντουνάισκα από την γειτονική Σλοβακία. Τον ποιον, θα το μάθουν στις 18 Ιουλίου όταν και είναι ο επαναληπτικός αυτού του ζευγαριού.

Οι άπειροι Πολωνοί που αναζητούν την δόξα

Η Κρακόβια, είναι και το φαβορί για να βρεθεί στον δρόμο του Ατρόμητου, έχει αρχίσει να ανεβαίνει στο πολωνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Μετά από πολλά χρόνια στην αφάνεια και μακριά από την πρώτη κατηγορία της χώρας, επέστρεψε σε αυτή το 2004 φτάνοντας μέχρι και το Ιντερτότο χωρίς φυσικά να καταφέρει κάτι αξιόλογο.

Υποβιβάστηκε το 2013 στην δεύτερη κατηγορία κι ένα χρόνο μετά ανέβηκαν και σιγά σιγά αρχίζουν να γίνονται μια από τις μεγάλες δυνάμεις του πολωνικού ποδοσφαίρου. Τελευταία τους παρουσία στο Europa League ήταν την σεζόν 2016/17 όταν και είχαν αποκλειστεί στο 1ο προκριματικό γύρο από την Σκεντίγια με δύο ήττες.

Η Κρακόβια, έχει πανηγυρίσει 5 πρωταθλήματα Πολωνίας, όμως αυτά τα είχε κατακτήσει κατά σειρά το 1921, 1930, 1932, 1937 και το τελευταίο το 1948.

Ένας γνώριμος στον πάγκο

Προπονητής της ομάδας είναι ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, ο οποίος το 2011 είχε καθίσει στον πάγκο του Άρη για 9 παιχνίδια. Από τότε έχει βρεθεί στις Βίσλα Κρακοβίας, Μπελτσάτοβ, Λέχια Γκντάνσκ, Γιαγκελόνια και από το 2017 είναι στον πάγκο της Κρακόβια.

Στην καριέρα του έχει κατακτήσει ένα Κύπελο κι ένα πρωτάθλημα Πολωνίας.

Αστέρι: Ο Ισπανός Τσάβι Ερνάντεζ

Ποδοσφαιριστές που να ξεχωρίζουν στο ρόστερ της δεν υπάρχουν, με τον πρώτο σκόρερ της περασμένης σεζόν να είναι σαν τον... Κουλούρη! Ο Καμπρέρα, που σημείωσε 14 τέρματα σε 27 συμμετοχές, αποχώρησε από την ομάδα επιστρέφοντας Εξτρεμανδούρα από την οποία είχε παραχωρηθεί στους Πολωνούς ως δανεικός.

Εκείνος, λοιπόν, που ξεχωρίζει από το ρόστερ της Κρακόβια, είναι ο επίσης Ισπανός Τσάβι Ερνάντεζ. Δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 10 τέρματα, έχοντας πέρασμα κι από την Καμπάλα, ενώ προέρχεται από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Αρχηγός τώρα των Πολωνών, είναι ο Νταμιάν Νταμπρόφσκι που έχει φορέσει και μια φορά την φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Έδρα: Οι πιο φανατικοί οπαδοί στην Πολωνία!

Ο Ατρόμητος, αν τελικά αντιμετωπίσει την Κρακόβια, θα κληθεί να πάρει αποτέλεσμα ίσως στην πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος. Οι οπαδοί της λέγεται πως είναι οι πιο φανατικοί της χώρας κι έχουν κόντρα με την Βίσλα Κρακοβίας.

Η έδρα της, το «Marshal Kozef Pilsudski» χωρά 15.016 κόσμο και αν γεμίσει είναι ένα πραγματικό... κολαστήριο!

Οι... δευτεραθλητές Σλοβακίας που αναζητούν την υπέρβαση

Ο άλλος πιθανός αντίπαλος του Ατρόμητου, είναι η Ντουνάισκα από την Σλοβακία. Η ομάδα κατετάγη δεύτερη την περσινή σεζόν πίσω από την Σλόβαν Μπρατισλάβα και πήρε το εισιτήριο για το Europa League, κάτι που είχε πετύχει την προηγούμενη σεζόν.

Τότε, είχε... πληγωθεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο από την Ντινάμο Μινσκ της Λευκορωσίας, από ομάδα της ίδιας χώρας δηλαδή που αποκλείστηκε και ο Ατρόμητος. Φέτος κατέκτησε την υψηλότερη θέση στην ιστορία της, ενώ η μεγαλύτερη επιτυχία της είναι το Κύπελλο Σλοβακίας που κατέκτησε το 1987, ενώ από τότε έχει φτάσει μέχρι τον τελικό το 1993 και το 1995.

Προπονητής γερμανικής σχολής

Στον πάγκο της Ντουνάισκα, βρίσκεται ο Πέτερ Χιμπάλα. Γερμανός τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2018, έχοντας στο βιογραφικό του πέρασμα από την Μπάγερν Λεβερκούζεν τόσο ως βοηθός, όσο κι ως πρώτος προπονητής. Επίσης, την σεζόν 12/13 ήταν προπονητής της Στουρμ Γκρατζ και σίγουρα ο Νταμίρ Κάναντι που πλέον δεν βρίσκεται στον Ατρόμητο, θα τον γνωρίζει πολύ καλά...

Αστέρι: Ο Ούγγρος Κρίστοφερ Βίντα

Η Ντουνάισκα, έχασε το βασικό της όπλο, καθώς ο Ισούφ Μπαγιό, πήρε μεταγραφή στην Σέλτικ έχοντας πέρσι 10 γκολ σε 16 παιχνίδια. Το... έχασε είναι σχετικό, καθώς από την μεταγραφή αυτή έβαλε στα ταμεία της περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ!

Μετά από αυτή τη φυγή, ο ποδοσφαιριστής που χρειάζεται την περισσότερη προσοχή, είναι ο Ούγγρος Κρίστοφερ Βίντα που αγωνίζεται ως εξτρέμ. Την περασμένη σεζόν, έπαιξε 21 παιχνίδια σημειώνοντας 8 τέρματα και δίνοντας 4 ασίστ.

Έδρα: Ένα... κλουβί 12.700 θέσεων

Ένα πραγματικό στολίδι είναι το γήπεδο της Ντουνάισκα. Η «MOL Arena», όπως ονομάζεται από το 2017 ανακατασκευάστηκε το 2016 κι από ένα γήπεδο 4.112 θεατών, έγινε ένα πραγματικό... κλουβί 12.700 θεατών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα