Ρούμπεν Νέβες: Ο παίκτης «κλειδί» της Γουλβς

Ρούμπεν Νέβες: Ο παίκτης «κλειδί» της Γουλβς

Gazzetta team
Ρούμπεν Νέβες: Ο παίκτης «κλειδί» της Γουλβς

bet365

Ο 23χρονος Πορτογάλος χαφ «φτιάχνει» παιχνίδι για τους «λύκους», το ποσοστό πετυχημένων μεταβιβάσεών του σε κάθε ματς κυμαίνεται στο 80% και πολλές φορές «τραβιέται» στα άκρα (κυρίως δεξιά).
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το ματς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς, όπου οι «ερυθρόλευκοι», στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης», καλούνται να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.
Η αγγλική ομάδα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς διαθέτει πολύ καλές μονάδες και αρκετοί είναι εκείνοι που διεκδικούν τον τίτλο του MVP. Ο Ρούμπεν Νέβες όμως προβάλει ως ο «εγκέφαλός» της. Ο Πορτογάλος μέσος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2017 έναντι περίπου 18 εκατομμυρίων ευρώ από την Πόρτο και ήταν εκ των μεγάλων της πρωταγωνιστών τόσο την χρονιά της ανόδου από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ Λιγκ, όσο και τη διετία της καθιέρωσης που ακολούθησε.
Συνολικά μετρά 124 εμφανίσεις με τη φανέλα των «Λύκων» και το gazzetta.gr με τη βοήθεια του Ινστιτούτου Αθλητικής Ανάλυσης και του Instascaout, σας παρουσιάζει το φετινό αγωνιστικό του προφίλ, όπου αθροιστικά έχει 42 ματς και 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.
Επί χάρτου ο δεξιοπόδαρος μέσος λογίζεται ως το «6αρο-8άρι» της Γουλβς και ως «κόφτης»... πέρασε στη διάταξη που υπάρχει στο γήπεδο το 92% του φετινού χρόνου συμμετοχή του (8% κεντρικός χαφ). Ομως επί της ουσίας και «κόβει» και «φτιάχνει» ταυτόχρονα, κάτι που σημαίνει πως κινείται ελεύθερα στον άξονα, αν και συχνά «τραβιέται» στα άκρα, κυρίως στα δεξιά. Επειδή μάλιστα «πατάει» γραμμή, η αριστερή πλευρά των «ερυθρολεύκων» θα έχει έναν επιπλέον ανασταλτικό «πονοκέφαλο».
Γενικότερα είναι παίκτης που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και είναι χαρακτηριστικό πως στη σεζόν δημιούργησε ως τώρα 29 φάσεις (17 από τον άξονα, 8 από τα δεξιά, 4 από τα αριστερά) για λογαριασμό της ομάδας του, σχεδόν μία σε κάθε δύο παιχνίδια. Η συντριπτική τους πλειοψηφία μάλιστα, 18, προήλθαν από μεσαίες ή μακρινές του μπαλιές πίσω από το 1/3 του γηπέδου των αντιπάλων του, δείγμα ότι «εμπιστεύεται» τα πόδια του.
Μάλιστα το συνολικό ποσοστό επιτυχίας του στις μεταβιβάσεις κυμαίνεται σε επίπεδα άνω του 80% και αν απομονώσουμε πότε... πατάει γκάζι στο μεσοεπιθετικό σκέλος, θα δούμε πως το διάστημα 60'-75' είναι κατά μέσο όρο το καλύτερό του, προφανώς και λόγω της καλής φυσικής του κατάστασης. Τότε «έφτιαξε» τις 12 από τις 29 ευκαιρίες της Γουλβς που πιστώνεται ως «εμπνευστής» τους (έδωσε την πάσα/κλειδί, χωρίς απαραίτητα να πρόκειται για την τελική). Γενικότερα στο σύστημα αξιολόγησης το πλέον «δυνατό» του σημείο είναι η μακρινή μπαλιά και ακολουθούν, με ελάχιστη διαφορά, το οργανωτικό σκέλος και τα μακρινά σουτ!
Την ίδια στιγμή αμυντικά φαίνεται πως αποφύγει το «χοντρό» λάθος, παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας του (23 ετών). Η Γουλβς μέχρι στιγμής στη χρονιά έχει δεχθεί μόλις 3 γκολ που προήλθαν από «γκάφα» του, ενώ το συνολικό ποσοστό επιτυχίας του στα τάκλιν ανέρχεται στο 53%. Ως αδύναμο σημείο του προβάλουν οι εναέριες «μονομαχίες» (48% «νικητής»), όμως το ποσοστό πετυχημένων του ενεργειών σε κάθε αγώνα (πάσες, σέντρες, ντρίμπλες, τάκλιν κτλ) σπάνια πέφτει κάτω από το 75% σε κάθε αναμέτρηση.
Υπό αυτές τις συνθήκες ο Νέβες δείχνει ως ο παίκτης «κλειδί» που πρέπει να εξουδετερώσει αύριο (12/3) ο Ολυμπιακός.
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα