Βασιλακάκης στο gazzetta.gr: «Περίμενα υπομονετικά για το πρώτο γκολ, η Αμμόχωστος "ζει" μέσα από την Ανόρθωση»

Νίκος Μαρούδας
Βασιλακάκης στο gazzetta.gr: «Περίμενα υπομονετικά για το πρώτο γκολ, η Αμμόχωστος "ζει" μέσα από την Ανόρθωση»

bet365

Ο Θοδωρής Βασιλακάκης ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τη νίκη στην πρωτοπόρο Ανόρθωση στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και δυο μέρες μετά μιλάει στο gazzetta.gr για το πρώτο του τέρμα σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, για την κατάσταση στο Κυπριακό πρωτάθλημα, αλλά και για την σχέση της ομάδας και του κόσμου με την Αμμόχωστο.

Πορεία πρωταθλητισμού κάνει η Ανόρθωση στην Κύπρο, με την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια να βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος στο +4 από την Ομόνοια και με ένα παιχνίδι λιγότερο. Η ομάδα της Αμμοχώστου, έχει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Θοδωρής Βασιλακάκης.

Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Ατρόμητου και της Ξάνθης, μετακόμισε το καλοκαίρι στη Μεγαλόνησο για λογαριασμό της Ανόρθωσης και στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ που έγινε την Κυριακή ήταν ο άνθρωπος του αγώνα. Πέρασε ως αλλαγή στο 39' στη θέση του τραυματία Ράγιο (σ.σ. πρώην ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης) και στο 63' με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 μετά από ασίστ του πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Βέροιας, Νίκου Καλτσά. Το τέρμα αυτό ήταν αρκετό για την Ανόρθωση ώστε να της δώσει τη νίκη απέναντι στον ΑΠΟΕΛ που ίσως έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για να κρατηθεί σε μια καλή απόσταση από την κορυφή.

Στο πρωτάθλημα της Κύπρου, υπάρχουν επίσης πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και η Ανόρθωση δείχνει να αρχίζει να αποσπάται από τους διώκτες της, κάτι που είναι και ο μεγάλος στόχος, ώστε να μπει με μεγάλη διαφορά στη διαδικασία αυτή. Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Κύπρο, οι ομάδες θα μεταφέρουν στα πλέι οφ την συνολική βαθμολογία τους από την κανονική περίοδο.

Ο Θοδωρής Βασιλακάκης, δύο μέρες μετά το πρώτο του τέρμα στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ μιλάει στο gazzetta.gr για όσα έζησε το βράδυ της Κυριακής, αλλά και όσα ζει στην Κύπρο από το καλοκαίρι. Μας μιλάει και για την εμπειρία του να βρεθεί στην Αμμόχωστο, ενώ τονίζει πως η ομάδα και ο κόσμος... ζωντανεύουν την πονεμένη περιοχή της Κύπρου, αλλά και πως όλοι ζουν για να γυρίσουν μια μέρα στα σπίτια τους! Φυσικά, αναφέρθηκε και στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στα όσα συμβαίνουν με την πρώην του ομάδα, την Ξάνθη.

Θοδωρή καλημέρα! Πρώτο σου γκολ στη Κύπρο σε ένα ντέρμπι που ίσως στο τέλος να φανεί το πλέον κρίσημο για την κατάληξη του πρωταθλήματος... Πως είναι να συμβαίνει κάτι τέτοιο, νιώθεις πως ήρθε στο καλυτερο παιχνίδι που θα μπορούσε;

«Η αλήθεια είναι πως περιμενα υπομονετικά μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, προσωπικά το χάρηκα παρα πολύ γιατί ήταν σε ένα ντέρμπι σε μια περίοδο που η κάθε νίκη είναι πολύ σημαντική... Εύχομαι να πετύχω και αλλά τέρματα και στο τέλος να βοηθήσω να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο».

Πόσο σημαντικό ήταν για εσένα αυτό το τέρμα ενόψει της συνέχειας;

«Όπως είπα περιμενα υπομονετικά για την ευκαιρία μου και γι’αυτο το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ήταν τέρμα νίκης στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο ειμαι πολύ καλά και ειμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχην και ατομικά και ομαδικά».

Βρίσκεστε πλέον στο +4 από την Ομόνοια και με παιχνίδι λιγότερο κι ακόμα πιο μακριά από Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ, το οποίο έχει όμως δύο παιχνίδια λιγότερα... Θεωρείς πως είστε πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου;

«Έχει πολύ δρόμο ακόμα και η μεγάλη πρόκληση είναι τα πλέι οφ... Είναι δύσκολο να μιλήσουμε από τώρα για φαβορί αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι πλέον όλοι μας θεωρούν πολύ σοβαρό και υπολογίσιμο διεκδικητή... Από την πλευρά μας πλέον είναι στα πόδια μας να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε τυχαία η καλύτερη ομάδα και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα που τόσο πολύ θελουμε».

Το γεγονός πως στην ομάδα βρίσκεστε πολλοί Έλληνες, αλλά και παιδιά που έχουν εμπειρίες από την Σουπερ Λιγκ και λίγο πολύ γνωρίζεστε μεταξύ σας όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο να υπάρχει αυτή η χημεία στην ομάδα φέτος και μετά από 12 χρόνια να φαίνεται πως έχει σοβαρές πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου;

«Ο προπονητής μας γνωρίζει παρα πολύ καλά το πρωτάθλημα και τι χαρακτηριστικά παικτών χρειάζονται για να πετύχεις και μαζί με το προπονητικό team του νομίζω ότι δημιούργησαν ένα σύνολο πολύ ανταγωνιστικό... Επίσης είμαστε μια ομάδα με πολύ εμπειρία και ξεκάθαρους στόχους. Αυτό που πρέπει εμείς σαν ποδοσφαιριστές είναι να καταλάβουμε ότι στην Ανόρθωση παίζεις για το πρωτάθλημα και δίνεις την ψυχή σου για την ομάδα και τον σύλλογο... Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε τι να κάνουμε για με πετύχουμε... Ελπίζω στο τέλος να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο μας που περιμένει πως και πως την επιστροφή της ανόρθωσης στην κορυφή».

Πως ζεις τον κόσμο; Η Ανόρθωση είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία που έχει αναγκαστεί να ξενιτευτεί από την φυσική της έδρα μαζί και με τον κόσμο της που προέρχεται το μεγαλύτερο κομμάτι της από την Αμμόχωστο... Νιώθεις πως είναι κάπως πιο διαφορετικά να παίζεις γι' αυτό τον κόσμο και γι' αυτή την ταλαιπωρημένη ομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες της Κύπρου;

«Αν δεν το ζήσεις από μέσα αλήθεια είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσεις και να το καταλάβεις... Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η Αμμόχωστος ζει μέσα από την Ανόρθωση και μπορεις να το καταλάβεις από μια απλή κουβέντα με ένα φίλο την ομάδας ή απλά αν βρεθείς στο γήπεδο σε ένα εντός έδρας παιχνίδι. Έχουμε και στην Ελλάδα προσφυγικές ομάδες, αλλά εδώ είναι διαφορετικά τα πράγματα, είναι πολύ πρόσφατο το γεγονός και είναι ακόμα πολύ ανοιχτή η πληγή... Ο κόσμος ζει για να επιστρέψει στη Αμμόχωστο...»

Έχεις βρει την ευκαιρία να πας σε εκείνα τα μέρη;

«Ναι πήγα φυσικά. Πραγματικά πολύ περίεργο το συναίσθημα να βλέπεις μια πόλη φάντασμα».

Σε σχέση με την Ελλάδα, το επίπεδο στην Κύπρο είναι κατώτερο, ίδιο ή έχει αρχίσει να γίνεται και καλύτερο;

«Σίγουρα είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο εδώ. Όλες οι ομάδες έχουν ποιότητα, θα δεις και στις τελευταίες ομάδες παίχτες με μεγάλη ποιότητα αλλά η διαφορα κυρίως με την Ελλάδα είναι ότι κοιτάμε περισσότερο το αποτέλεσμα απ’οτι στην Κύπρο... Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι πιο σκληρό με μεγαλύτερη ένταση και περισσότερη τακτική. Στην Κύπρο το ποδόσφαιρο είναι πιο ανοιχτό με συνεχείς επιθέσεις... Λίγες είναι οι ομάδες που θυμίζουν ελληνικό στυλ παιχνιδιού».

Ποια ομάδα σε φοβίζει περισσότερο όσον αφορά την μάχη για τον τίτλο;

«Δεν είναι κάποια συγκεκριμένη... Η Ομόνοια φέτος είναι αλλαγμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια με πολύ ποιοτικό ρόστερ και ο Απόλλων έχει αρχίσει να ανεβαίνει και να παίρνει αποτελέσματα. Ο ΑΠΟΕΛ φυσικά είναι ο ΑΠΟΕΛ! Η ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα 7 χρόνια συνεχόμενα με μεγάλη εμπειρία και μεγάλο ρόστερ... Νομίζω όμως ότι με λίγη τύχη και αν συνεχίσουμε έτσι προσηλωμένοι και σοβαροί στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Τι σου λείπει περισσότερο απο την Ελλάδα;

«Κοιτα το κλίμα είναι σίγουρα κάτι που είναι διαφορετικό και κου έχει λείψει λίγο ο καιρός της Ελλάδας αλλά σε γενικές γραμμές εκτός από τους φίλους και την οικογένεια δε μπορώ να πω ότι μου λείπει κάτι... Ειμαι με τη γυναίκα μου και επίσης έχω πολύ καλή παρέα οποτε περνάμε καλά... Είμαι και σε μια μεγάλη ομάδα που πάντα ήθελα να βρεθώ και το ζω! Πάντως παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο παρα πολύ».

Κι αφού παρακολουθείς το ελληνικό ποδόσφαιρο... Πως βλέπεις τα πράγματα φέτος; Πως βλέπεις το επίπεδο, ποιον βλέπεις για πρωταθλητή;

«Για πρωταθλητή είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει φαβορί στην μάχη του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό... Αλλά πιο μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει στη μάχη για την 6αδα που βρίσκονται και οι 2 πρώην ομάδες μου».

Πως βλέπεις τις πρώην σου ομάδες; Θα τα καταφέρουν να βρεθούν στην εξάδα;

«Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή μετράει το αποτέλεσμα. Ο Ατρόμητος έκανε κάποιες νίκες μαζεμένες και μένει κοντά στη διεκδίκηση αν και σαν ομάδα είναι αλλαγμένη σε σχέση με τα δυο χρόνια που ήμουν εγώ. Το ρόστερ παραμένει ποιοτικό βέβαια. Και αυτος και η Ξάνθη έχουν ανθρώπους πολύ έμπειρους και γνώστες για να διορθώσουν όποιο λάθος μπορεί να έγινε. Η Ξάνθη ενώ είχε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στη συνέχεια κάπου το έχασε, τώρα με τον κ. Παράσχο δείχνει σιγά σιγά να πατάει καλύτερα και να παίρνει αποτελέσματα και αυτή. Την Ξάνθη την έχουν βάλει και σε ένα τρυπάκι τον τελευταία ο καιρό με όλο αυτό το παρασκήνιο και σίγουρα η πίεση είναι και μεγαλύτερη αλλά έχουν την πείρα σαν σωματίο να σηκώσουν ανάστημα! Μακάρι να τα καταφέρουν και οι δυο. Δε με πείθει κάποια ομάδα απο αυτό το γκρουπ ότι είναι καλύτερη από την άλλη, θα παίξει μεγάλο ρόλο η εμπειρία!»

Αναφέρθηκες στα όσα περνάει η Ξάνθη... Θες να πεις κάτι γι' αυτό;

«Είμαι σίγουρος ότι ο Πανόπουλος είναι πολύ σωστός επιχειρηματίας και δε θα έχει αφήσει τα πράγματα και την ομάδα στην τύχη τους».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: FACEBOOK ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ

 

Τελευταία Νέα