Γιακουμάκης – Χρυσό Παπούτσι: Δεύτερο καρέ, 20 γκολ και 5ος μαζί με Κριστιάνο! (vid)

Gazzetta team
Γιακουμάκης – Χρυσό Παπούτσι: Δεύτερο καρέ, 20 γκολ και 5ος μαζί με Κριστιάνο! (vid)

bet365

Σπάει τα κοντέρ ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος πέτυχε και 4ο γκολ κόντρα στη Φίτεσε, ανέβηκε στα 20 γκολ εν μια νυκτί και έπιασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην 5η θέση για το Χρυσό Παπούτσι!

Είναι γεγονός. Ο Γιώργος Γιακουμάκης πάει για το Χρυσό Παπούτσι. Μέσα σε ένα βράδυ διέλυσε μόνος του τη Φίτεσε (4-1) με το δεύτερο καρέ του στο ολλανδικό πρωτάθλημα και έχει βαλθεί να τρελάνει τη στατιστική και τα… μυαλά των Ελλήνων φιλάθλων με τις μυθικές επιδόσεις του.

Μετά το χατ-τρικ σε ένα ημίχρονο, με το οποίο σκαρφάλωσε στην 6η θέση της σχετικής λίστας, ο 26χρονος φορ πέτυχε και 4ο γκολ στο 80’, έπιασε τα 20 στην Eredivisie και πλέον, είναι 5ος μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο με 30 βαθμούς στο επιμέρους ranking!

  • Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει σκοράρει 15 τέρματα στη Serie A (2 ο συντελεστής των Top-5 πρωταθλημάτων, 1,5 της Eredivisie).

Τα ρεκόρ, όμως, δεν σταματούν εδώ. ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει τα 20 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα μετά από 19 αγωνιστικές, όντας ο παίκτης που το πέτυχε πιο γρήγορα από κάθε άλλον τα τελευταία 64 χρόνια! Για την ακρίβεια, ο προηγούμενος και μοναδικός που το κατόρθωσε νωρίτερα (σε 18 αγωνιστικές) ήταν ο Τόνι Φαν Ντερ Λίντεν με τη DOS Ουτρέχτης από το μακρινό 1956-57!

Πλέον, ο Γιακουμάκης απέχει πια τρία τέρματα από τον τοπ-σκόρερ στην Ευρώπη, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και 2 από τον Πολ Ονουάτσου, ενώ σε ο,τι έχει να κάνει με το «Χρυσό Παπούτσι» αξίζει να σημειωθεί ότι οι 2 από τους 4 που τον ξεπερνούν (Πελεγκρίνο, Γιούνκερ) έχουν τελειώσει τη σεζόν τους ή παίζουν εκτός Ευρώπης κι έτσι έχουν μείνει στα 25 και 27 γκολ αντίστοιχα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα