FA Cup: Με τεσσάρα στους «32» η Μπράιτον, αγχωτική πρόκριση με ανατροπή και για την Μπόρνμουθ (vid)

Ιάσονας Θεριός
joao_pedro_brighton_1

bet365

Μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ, ωστόσο η Μπράιτον υπέταξε τη Στόουκ εκτός έδρας (4-2) και πήρε εμφατικά το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Μεγάλη ανατροπή και για την Μπόρνμουθ, 3-2 την ΚΠΡ.

Έκαναν το... καθήκον τους οι ομάδες της Premier League , παρ'ότι χρειάστηκε να ζοριστούν σχετικά. Η Μπράιτον με ανατροπή και τεσσάρα «καθάρισε» τη Στόουκ (4-2) και εξασφάλισε την παρουσία της στη φάση των «32».

Οι μαχητικοί Πότερς άνοιξαν το σκορ στο 16' με αυτογκόλ του Φαν Χέκε αλλά η ομάδα του Ντε Τσέρμπι βρήκε τον τρόπο να γυρίσει τούμπα το ματς με τον φοβερό «κεραυνό» του Εστουπινιάν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και την κεφαλιά του Ντανκ στο 52ο λεπτό.

Η Στόουκ είχε ακόμα μια απάντησε, αφού ισοφάρισε με το πέναλτι του Μπέικερ στο 63'. Ο Ζοάο Πέδρο βέβαια φρόντισε να... κουβαλήσει και να χαρίσει την πρόκριση στους Γλάρους. Ο Βραζιλιάνος με κεφαλιά στο 71' και κοντινή προβολή στο 80' τελείωσε το παιχνίδι και υπέγραψε τη νίκη της Μπράιτον.

Η Μπόρνμουθ τα... χρειάστηκε στην έδρα της ΚΠΡ, όμως πήρε και αυτή το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο με ανατροπή (3-2). Οι Άρμοστρονγκ και Ντάικς μέσα σε δύο λεπτά (40' και 42') έβαλαν μπροστά τους γηπεδούχους και έθεσαν γερές βάσεις νίκης, όμως στο δεύτερο μέρος τα Κεράσια πέρασαν στην αντεπίθεση.

Τα γκολ των Ταβερνιέ και Μουρ στο 49' και το 58' έφεραν το ματς στα ίσα και ο Κλάιφερτ στο 69ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό σκορ και έστειλε την Μπόρνμουθ στους «32».

Τα αποτελέσματα στο FA Cup:

Γουίμπλεντον - Ίπσουιτς 1-3
Κόβεντρι - Όξφορντ Γιουνάιτεντ 6-2
Μέινστοουν - Στίβενειτζ 1-0
Μίλγουολ - Λέστερ 2-3
Σάντερλαντ - Νιούκαστλ 0-3
Μπλάκμπερν - Κέιμπριτζ Γιουνάιτεντ 5-2
Τζίλιγχαμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-4
Χαλ - Μπέρμιγχαμ 1-1
Νιούπορτ - Ίστλεϊ 1-1
Νόριτς - Μπρίστολ Ρόβερς 1-1
Πλίμουθ - Σάτον 3-1
ΚΠΡ - Μπόρνμουθ 2-3
Σαουθάμπτον - Γουόλσολ 4-0
Στόουκ - Μπράιτον 2-4
Γουότφορντ - Τσέστερφιλντ 2-1

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

FA CUP Τελευταία Νέα