Ιωνικός - Προοδευτική 0-0 (pics & vid)

Νίκος Μαρούδας
Ιωνικός - Προοδευτική 0-0 (pics & vid)

bet365

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το γεμάτο ένταση ντέρμπι του Πειραιά ανάμεσα σε Ιωνικό και Προοδευτική. Δύο δοκάρια είχαν οι Νικαιώτες, με 10 τελείωσαν το παιχνίδι οι «βυσσινί» που... φωνάζουν για την στιγμή του 63ου λεπτού και την μη οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Πολύ κακό για το τίποτα στο γήπεδο της Νεάπολης! Εκεί διεξήχθη το κλασικό ντέρμπι του Πειραιά ανάμεσα σε Ιωνικό και Προοδευτική με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες 0-0 και να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με 17λεπτη καθυστέρηση λόγω ρίψεων αντικειμένων από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Προοδευτική, πήγε στη Νεάπολη με σκοπό να παραμείνει χωρίς συγκάτοικο για ακόμα μία εβδομάδα στην κορυφή του 6ου ομίλου της Γ' Εθνικής, ενώ ο Ιωνικός ήθελε τη νίκη τόσο για το γόητρο όσο και για αγωνιστικούς λόγους μιας και τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρχίσει μια μικρή αντεπίθεση. Οι Νικαιώτες, ήταν αυτοί που έδειχναν να θέλουν πιο πολύ το παιχνίδι και μόλις στο 15' είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή. Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλεξίου η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 24' η Προοδευτική απείλησε για πρώτη φορά με μια κεφαλιά του Φαμπίνιο να φεύγει άουτ.

Δώδεκα λεπτά αργότερα, ο Ιωνικός που πατούσε καλύτερα σε όλο το παιχνίδι, στάθηκε και πάλι άτυχος, καθώς για δεύτερη φορά είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Μπαντίκου! Αυτή τη φορά, ο Πογοσιάν ήταν που με διαγώνιο σουτ από τα δεξιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας της Προοδευτικής με το 0-0 να παραμένει. Δεύτερη καλή στιγμή για την Προοδευτική και τελευταία στο πρώτο μέρος ήταν στο 42', όταν το σουτ του Μάρη έφυγε ελάχιστα δίπλα από τα αριστερό δοκάρι του Κουρεπίνη.

Αποβολή, διακοπή, φωνές και καμία φάση στο δεύτερο ημίχρονο!

Όσο καλό και με ρυθμό ήταν το πρώτο ημίχρονο, τόσο κακό και χωρίς ρυθμό ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Ένα δεύτερο 45λεπτο όμως που είχε πάρα πολύ ένταση. Αρχικά στο 55' ο Καλαϊτζίδης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, ενώ 8 λεπτά αργότερα το παιχνίδι λίγο έλειψε να... τιναχτεί στον αέρα. Σε εκείνο το λεπτό ο διαιτητής της αναμέτρησης Τσαγκαράκης, σφύριξε ένα φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων το οποίο έφερε ένταση εντός αγωνιστικού χώρου όμως δεν έμεινε εκεί...

Κάποιοι ανεγκέφαλοι φίλοι του Ιωνικού άρχισαν να πετούν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο με ένα μπουκάλι να πετυχαίνει τον Τσαγκαράκη στο κεφάλι. Με τα πολλά, ο ρέφερι έφυγε για τα αποδυτήρια και όλα έδειχναν πως το παιχνίδι δεν θα συνεχιστεί. Ωστόσο 17 λεπτά μετά έδωσε εντολή στις δύο ομάδες να επιστρέψουν στο γήπεδο κάτι που φυσικά έφερε την έντονη αντίδραση των «βυσσινί», με τον Τσαγκαράκη να δίνει την δέσμευση πως στο επόμενο αντικείμενο θα διακόψει οριστικά την εμφάνιση.

Τελικά, από την ώρα της επανέναρξης κι έπειτα όλα κύλησαν ομαλά εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, οι δύο ομάδες δεν απείλησαν καθόλου τις αντίπαλες εστίες και το μεγάλο ντέρμπι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Μια ισοπαλία που κρατά την Προοδευτική στην κορυφή και σε τροχιά ανόδου, με τους «βυσσινί» να παραμένουν και αήττητοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό τους.

Οι συνθέσεις:

Ιωνικός (Νίκος Μαρωνίτης): Κουρεπίνης, Πλάκας (76' Αφράτης), Δημακάκος, Παντελίδης (76' Χριστόπουλος), Κορνέζος, Αλεξίου, Χαλκιάς, Πογοσιάν, Όλα, Χατζησάββας (86' Παπαθανασίου), Νικολέτος

Προοδευτική (Λουκάς Καραδήμος): Μπαντίκος, Τσαραούσης (65' Δηλαβέρης), Καλαϊτζίδης, Ζίζηλας, Παπανικόλας, Μάρης, Φαμπίνιο, Ντάλλας, Κουιρουκίδης (80' Νικολόπουλος), Κανελλόπουλος (57' Ξυγκάκης), Βλάχος (85' Χρήστου)

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα