Κύπελλο Ελλάδος: Συνεχίζουν Απόλλων Παραλιμνίου, Απόλλων Πόντου και Αγιος Νικόλαος

Newsroom
 Κύπελλο Ελλάδος: Συνεχίζουν Απόλλων Παραλιμνίου, Απόλλων Πόντου και Αγιος Νικόλαος

bet365

Ο Απόλλων Παραλιμνίου, ο Απόλλων Πόντου και ο Αγιος Νικόλαος πήραν το «εισιτήριο» για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκαν σήμερα (20/10) ο Απόλλων Παραλιμνίου, ο Απόλλων Πόντου και ο Αγιος Νικόλαος, καθώς επικράτησαν των Ιωνικού Ιωνίας, Αλμυρού και Πανελευσινιακού αντίστοιχα. Ο πρώτος με 4-0, ο δεύτερος 3-1 και οι Κρητικοί 2-0.

Ιωνικός Ιωνίας - Απόλλων Παραλιμνίου 0-4

Μία πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Απόλλωνας Παραλιμνίου ο οποίος μετέτρεψε το ματς με τον Ιωνικό Ιωνίας σε παράσταση για έναν... ρόλο, επικρατώντας με 4-0. Ο Γκέκας ήταν ο άνθρωπος που... καθάρισε για την ελληνική ομάδα καθώς είχε πετύχει δύο γκολ μέχρι το 15' και είχε βάλει τις βάσεις για την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για να μειώσουν αλλά «προδόθηκαν» από το μεγάλο λάθος του πορτιέρε τους και ο Ελέζι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 67'. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Καρυοφύλλης στο 90+3' βγαίνοντας στην αντεπίθεση.

Ιωνικός Ιωνίας Θεσσαλονίκης: Κανδηλάπτης, Κακούρος, Μαργαρίτης, Κακοτρίχης( 68΄Τσακίρης), Λιόντας, Καπότσι Αλντ., Κατσαμακίδης, Χατζηαντωνίου, Κεχαγιάς, Μούργια, Κολέτσι (68΄Νόϊκος)

Απόλλων Παραλιμνίου: Νομικός, Κιουτσεκτσίδης ( 46΄ Λιάρας) ,Τσομαχασβίλι (85΄Γάκης), Κουτσαβασίλης, Γκούμας, Γεωργιάδης (75΄ Καρατλίδης), Καρυοφύλλης, Γκέκας (20΄ Κωνσταντινίδης), Ελέζι, Παπαδόπουλος, Τζαμπέγια (20΄ Μπόμπορας)

Άγιος Νικόλαος - Αλμυρός 2-0


Θριαμβευτής ο ΑΟΑΝ στο κρητικό ντέρμπι της πέμπτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού νίκησε με 2-0 τον Αλμυρό και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «16». Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο ματς όμως μετά το εικοσάλεπτο ο Άγιος Νικόλαος ανέβασε στροφές και προηγήθηκε στο 27' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαράτα.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και οι Ηρακλειώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 70', όταν το σουτ του Γκέτσι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαγκόζη. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν όμως ο Τσανάι «κλείδωσε» την πρόκριση για τους ποδοσφαιριστές του Μανώλη Σκύβαλου στο 85' με μια εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας για την ομάδα του Λασιθίου, αφού και πέρσι είχε φτάσει στον συγκεκριμένο γύρο όπου και αποκλείστηκε από την Αναγέννηση Καρδίτσας.

ΑΟΑΝ: Γιαγκόζης, Δολαψάκης, Πλουσής, Χύσι, Γωνιωτάκης, Φουκαράκης, Ζέλιος (62' Tσανάι), Κίτος, Μηνάς (83' Τζιλάι), Μπαράτα (62' Λάμπρου), Μελισσόπουλος.

Αλμυρός: Χανιωτάκης, Παγώνης, Κοιλιάρας (62' Πατινιώτης), Νικολάου, Μάγκας (62' Γκέτσι), Φραγκουλάκης, Ενγκουέμ, Πιερτζάκομι, Μπουρσέλης (77' Αντωνίου), Γιουκαρής (62' Αγαπάκης), Κατσικοκέρης (68' Άντερσον).

Πανελευσινιακός-Απόλλων Πόντου 1-3

Στο δεύτερο ημίχρονο κρίθηκε η αναμέτρηση και σε αυτό το διάστημα ο Απόλλων Πόντου σκόραρε δις και έφτασε στη νίκη με 3-1. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Καλογέρη στο 18', αλλά ο Πανελευσινιακός ισοφάρισε στο 34' χάρις στο τέρμα του Μίσκου. Ο Μπελεβώνης όμως στο 55' έδωσε νέου το προβάδισμα στον Απόλλωνα και ο Αραβίδης στο 71' διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα