Καραμπετάκης στο Gazzetta: «Αισθανόμασταν απογοητευμένοι κάθε φορά που δεν κληρονόμασταν με ομάδα Superleague»

Σωτήρης Μυκονίου
Καραμπετάκης στο Gazzetta: «Αισθανόμασταν απογοητευμένοι κάθε φορά που δεν κληρονόμασταν με ομάδα Superleague»

bet365

Ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας του Απόλλωνα Παραλιμνίου, Νίκος Καραμπετάκης μίλησε στο Gazzetta για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του που έγινε το πρώτο ερασιτεχνικό σωματείο στην ιστορία του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος που φτάνει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Έχουν περάσει μόλις λίγες ώρες από την τεράστια νίκη που πέτυχε η ομάδα των Σερρών στην παράταση απέναντι στον Άγιο Νικόλαο με 2-1 χάρη στο υπέροχο γκολ που σημείωσε ο Σάββας Γεωργιάδης στο 109'. Η πρόκριση αυτή, εκτός ότι αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία του Απόλλωνα Παραλιμνίου στην ιστορία του, έχει ιστορική σημασία και για τον ίδιο τον θεσμό, αφού ήταν η πρώτη φορά που μία ερασιτεχνική ομάδα κατόρθωσε να φτάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ουδείς θα ήταν καταλληλότερος για να μιλήσει για την χθεσινή εποποιία των Σερραίων από τον Νίκο Καραμπετάκη, τον προπονητή της ομάδας, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της τα τελευταία 2,5 χρόνια θέτοντας τα θεμέλια για την μεγάλη αυτή επιτυχία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του προπονητή του Απόλλωνα Παραλιμνίου Νίκου Καραμπετάκη:

Αρχικά θα ήθελα να μου κάνετε ένα σχόλιο για το χθεσινό παιχνίδι και τον «γλυκό» τρόπο με τον οποίο ήρθε τελικά η πρόκριση για τον Απόλλωνα:

«Ντάξει ήταν ένα παιχνίδι που μας μεγάλωσε μεγάλη χαρά. Συναισθήματα που τα δίνει μόνο το ποδόσφαιρο. Χαρήκαμε πάρα πολύ που γίναμε η πρώτη ερασιτεχνική ομάδα που προκρίθηκε στους ''8'' του Κυπέλλου Ελλάδος. Το κυριότερο όμως ήταν πως έτσι απολαμβάνουμε όλο αυτό το ταξίδι που μας δίνει τόσες χαρές. Ο μεγάλος μας στόχος ήταν να φτάσουμε να παίξουμε με μία ομάδα Superleague. Μας ήρθε τώρα στα προημιτελικά και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι' αυτό».

Έχετε αντιληφθεί πόσο σημαντικό μπορεί να είναι το ιστορικό αυτό κατόρθωμά σας και τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στις επόμενες ερασιτεχνικές ομάδες που θα ξεκινούν κάθε χρόνο την προσπάθειά τους στον θεσμό;

«Η αλήθεια είναι πως το αντιλαμβάνομαι, αφού έγινε η επιτυχία. Δεν περίμενα να έχει τέτοια απήχηση. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, αλλά αυτό στο οποίο πρέπει να σταθούμε πως απέδειξαν οι δύο ομάδες πως δίκαια βρέθηκαν σ' αυτή την φάση του Κυπέλλου, γιατί τα παιχνίδια ήταν πολύ καλά, με ρυθμό, με τακτική, με ένταση, με κόσμο. Εκεί πρέπει να σταθούμε πως είναι στις ομάδες της Γ' Εθνικής υπάρχει ταλέντο, υπάρχει οργάνωση. Είναι σημαντικό που δειξαμε πως παίζεται καλό ποδόσφαιρο στην Γ' Εθνική».

Για τα παιχνίδια με την Λαμία, τον πρώτο αντίπαλο επιπέδου Superleague, που βρίσκεται μπροστά σας:

«Όταν ξεκίνησε αυτό το ταξίδι ο στόχος μας ήταν παίξουμε με μία ομάδα Superleague. Το περιμέναμε σε κάθε κλήρωση. Κάθε φορά που δεν μας ερχόταν μία τέτοια αισθανόμασταν λίγο απογοητευμένοι. Έτσι, όμως, βάζαμε στόχο να περάσουμε στον επόμενο γύρο μέχρι να αντιμετωπίσουμε μία. Με μεγάλη χαρά λοιπόν θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την ομάδα της Λαμίας. Είναι ένα επιστέγασμα όλων των προσπαθειών που κάνουμε και είναι δύο παιχνίδια που θέλουμε να το χαρούμε όλοι. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί στο βαθμό που μπορούμε, ώστε να αποδείξουμε για μία ακόμα φορά πως στην Γ' Εθνική υπάρχει ποδόσφαιρο».

Αντιμετωπίζετε ήδη με μεγάλο σεβασμό την επικείμενη «μάχη» σας με την Λαμία, το γεγονός πως σε περίπτωση που προκριθείτε, θα τεθείτε αντιμέτωποι με τον ΠΑΟΚ ή τον Παναθηναϊκό, πώς σας φαίνεται;

«Ντάξει τα όνειρά είναι ωραία, αλλά πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα. Τα όνειρα είναι ωραία, αλλά η πραγματικότητα είναι πως παίζουμε με μία ομάδα που είναι δύο κατηγορίες πάνω από μας. Τα πάντα είναι διαφορετικά. Δεν σημαίνει όμως αυτό πως εμείς δεν θα κάνουμε το παιχνίδι και δεν θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Ο στόχος μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να το ευχαριστηθούν τα παιδιά που θα ζήσουν μία τέτοια στιγμή».

apollon_paralimniou

Το γεγονός πως πετύχατε το κατόρθωμα αυτό μέσα από ένα σύστημα διεξαγωγής που λένε όλοι πως δεν βοηθάει τις εκπλήξεις (διπλοί αγώνες και όχι νοκ άουτ) είναι μία απάντηση ή απλώς η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα;

«Θεωρώ ότι για τις ομάδες του δικού μας βεληνεκούς σίγουρα βολεύει να είναι όλα τα παιχνίδια νοκ άουτ. Να παίζουν οι μεγάλες ομάδες στην έδρα του αδύναμου. Κι έτσι θα αυξάνεται το ποσοστό αυτών των εκπλήξεων. Εμάς μπορεί να ήταν διπλά τα παιχνίδια, ωστόσο κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα Γ' Εθνικής οπότε οι πιθανότητες πρόκρισης ήταν μοιρασμένες. Θεωρώ, όμως, πως για να έχουμε πιο πολλές εκπλήξεις θα πρέπει να είναι μονά τα παιχνίδια».

Η ομάδα σας παλεύει παράλληλα και για την άνοδο από το πρώτο όμιλο της Γ' Εθνικής, πόσο εύκολο είναι να το κάνει αυτό έχοντας παράλληλα και τις υποχρεώσεις του Κυπέλλου;

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο το γεγονός πως συμμετέχουμε και στους δύο θεσμούς. Όσο ευχάριστο είναι άλλο τόσο δυσκολεύει την προσπάθειά μας. Το πρόγραμμά μας είναι επιβαρυμένο. Να φανταστείτε εμείς πως μέχρι τις 8 Φλεβάρη θα παίζουμε Τετάρτη-Κυριακή, οπότε καταλαβαίνετε πόσο θα επιβαρυνθούν οι παίκτες. Είναι αρκετά δύσκολη η διαχείριση και δεν υπάρχει ικανός αριθμός παικτών στο ρόστερ για να ανταπεξέλθουμε σ' αυτό για να πούμε πως έχουμε στόχους και στους δύο θεσμούς. Ήδη στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος από το πρώτο ματς με τον Άγιο Νικόλαο γκελάραμε, παρ' ότι παίζαμε και στην έδρα μας, και ουσιαστικά πληρώσαμε το Κύπελλο σε κάποιο βαθμό. Από την άλλη, είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε σ' αυτό και θα διεκδικούμε κάθε παιχνίδι με την ίδια σοβαροτητα».

Ποια πιστεύετε πως είναι τα θεμέλια αυτά που οδήγησαν στην συγκεκριμένη επιτυχία; Μην ξεχνάμε πως η ομάδα βρίσκεται και σε μία περιοχή με λιγότερους από 1.000 κατοίκους.

«Αυτό που έχει πετύχει η ομάδα σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Όσο μικρό είναι το χωριό, τόσο καλές είναι οι συνθήκες για τους προπονητές και τους παίκτες. Είμαστε μία ομάδα που είναι δέκα χρόνια στην Γ' Εθνική, πάντα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Έχουμε έναν καταπληκτικό αγωνιστικό χώρο και μία διοίκηση που είναι πάρα πολύ κοντά μας και μας στηρίζει πάρα πολύ. Εγώ είμαι τρίτο χρόνο στην ομάδα και τυγχάνω της απόλυτης εμπιστοσύνης της διοίκησης, πράγμα σπάνιο αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω πως όλη αυτή η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της πολύς καλής δουλειάς που γίνεται και των εξαιρετικών συνθηκών δουλειάς που έχουμε όλοι μας».

Όπως είπατε είστε στον τρίτο σας χρόνο στην ομάδα, κάτι ασυνήθιστο για ομάδες αυτών των κατηγοριών. Τι σας κάνει να παραμένετε εκεί και ποιος είναι ο στόχος σας για το μέλλον;

«Αυτό που με κάνει να παραμένω εκεί είναι σίγουρα οι συνθήκες εργασίας που έχουμε. Είναι καθαρά επιλογή μου ότι παραμένω στην ομάδα από θέμα συνθηκών εργασίας, αλλά είναι και η απόλυτη εμπιστοσύνη που μου δείχνουν, ώστε να παράξω έργο. Θεωρώ πως ο Απόλλων Παραλιμνίου είναι μία ομάδα που θα χαιρόταν κάθε προπονητής να δουλεύει εδώ, πόσο μάλλον τώρα που έρχονται και κάποιες επιτυχίες».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα