Τζολάκης: Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού που ποτέ δεν... μάσαγε (vids)

Τζολάκης: Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού που ποτέ δεν... μάσαγε (vids)

bet365

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, σ' ένα one man show, μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέδειξε πως στη καριέρα του ποτέ του δεν μάσαγε! Από τα 15 στον Πλατανιά, μέχρι τώρα που βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, τον οποίο και οδήγησε στα ημιτελικά του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας.

Στην 9η φετινή του συμμετοχή με τα γάντια του Ολυμπιακού απέδειξε ότι είναι τερματοφύλακας με ταλέντο, με πείσμα, με... καρδιά! Απέναντι στον Άρη, έκανε το ματς της καριέρας του, - ως τώρα - και σε μία χρονιά που δεν υπάρχει σταθερότητα τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο, ο 20χρονος έδειξε πως είναι φτιαγμένος για τα μεγάλα ματς. Για τις μεγάλες στιγμές. Για τις φάσεις εκείνες που μένουν χαραγμένες και διηγούνται από γενιές σε γενιές.

Είχε να παίξει σε ματς πρωταθλήματος από τον Οκτώβριο Στην Τούμπα. Στη Θεσσαλονίκη. Τώρα, επέστρεψε στην πόλη όπου αγωνίστηκε (για τη Super League τελευταία φορά για φέτος) και έδωσε ένα μοναδικό show, αποδεικνύοντας πως το μέλλον κάτω από τα δοκάρια των πρωταθλητών συνεχίζει να είναι εδώ. Για όσους τον ξέρουν, δεν περίμεναν το βράδυ στο «Βικελίδης» για να το επιβεβαιώσουν. Ο Τζολάκης οδήγησε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας, επιστρέφοντας στις τεράστιες εμφανίσεις.

Νταμπλούχος Ελλάδας, κρατώντας το μηδέν με την ΑΕΚ, πριν κλείσει τα 19

Στα 17 του μάλιστα κλήθηκε από τον Πέδρο Μαρτίνς να κάτσει κάτω από τα δοκάρια στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ (12/9/2020). Στον πάγκο έμεινε τότε ο Αλέν, μιας κι ο Σα δεν ήταν διαθέσιμος για εκείνο το ματς. Και εκεί κράτησε το μηδέν, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει το Κύπελλο. Αυτό δεν ήταν το ντεμπούτο του στην 11άδα του Μαρτίνς. Στις 4/3 του 2020 στην ήττα με 3-2 από τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα.

Και μπάλα και σπουδές

Εκτός από έναν τερματοφύλακα με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και προσόντα (ύψος 1.93), στο πρόσωπό του θα δεις κι ένα παιδί που δεν άφησε τις σπουδές του για την μπάλα.

Στις Πανελλήνιες που έδωσε έβγαλε πάνω από 16.000 μόρια και η σχολή που ήθελε να περάσει - και τα κατάφερε - ήταν η Οργάνωση Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Φέτος, σε μια χρονιά, που μέχρι και χθες δεν είχε παρουσιάσει σταθερότητα. Σ' έναν Ολυμπιακό, που έτσι κι αλλιώς ψάχνεται, είχε βρεθεί έξω από τα νερά του κι ο ίδιος. Ο νεαρός, όμως, είναι «μεγάλος τερματοφύλακας», όπως είπε κι ο Μίτσελ.

Στους ομίλους του Europa League, στις δύο εμφανίσεις του με Καραμπάγκ και Ναντς δέχτηκε τρία και δύο γκολ αντίστοιχα. Στο πρωτάθλημα είχε τρία ματς (με Ατρόμητο, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ). Στην Τούμπα, πολλοί περίμεναν τον Πασχαλάκη να κάνει το ντεμπούτο του, αλλά ο Μίτσελ προτίμησε εκείνον. Από τον Οκτώβριο έχει να παίξει ξανά σε ματς πρωταθλήματος.

Στο Κύπελλο έχει 4/4 και με τη χθεσινή μαγική του εμφάνιση οδηγεί τον Ολυμπιακό στους «4» του θεσμού. Χθες ήταν και το τρίτο φετινό του clean sheet. Τώρα, η ΑΕΚ στο δρόμο του. Η ομάδα κόντρα στην οποία πανηγύρισε το Κύπελλο Ελλάδας πριν τρία χρόνια!

Ο Τζολάκης μπορεί να έχει τα up και τα down του, αλλά το βέβαιο είναι ένα: Στα 20 του έχει ζήσει καταστάσεις και στιγμές που θα διηγείται ύστερα από πολλά χρόνια στα εγγόνια του. Το κλισέ «εγώ στην ηλικία σου...», δεν θα μπορεί κανείς μεγαλύτερός του να του το λέει. Όχι σε εκείνον.

Ο Τζολάκης, είναι βέβαιο πως «δεν μασάει»!

«Από 15,5 ετών ανέβαινε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας του Πλατανιά. Από τότε βλέπαμε ότι "δεν μασούσε", όπως λέμε. Με τον προπονητή τερματοφυλάκων Κώστα Γκολέμη, τον είχαμε ξεχωρίσει για το ποδοσφαιρικό του θράσος, την προσωπικότητά του και σωματικά του χαρακτηριστικά.

Για να πούμε την αλήθεια, εμείς δεν κάναμε και τίποτα το σπουδαίο πάνω του. Σαφώς και μέσω της δουλειάς μας βελτίωσε πολλά στοιχεία του, αλλά ο Κώστας το είχε... Πήγε μόνος του, ήταν φτιαγμένος για να γίνει αυτό που βλέπετε σήμερα», είχε πει στο Gazzetta ο Μανώλης Σκύβαλος καμαρώνοντας σαφώς για τον πορτιέρε του Ολυμπιακού.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα