Ολυμπιακός: Όταν χάνεις τέτοιες ευκαιρίες στην παράταση και δεν έχεις καθαρό μυαλό στα πέναλτι...

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Όταν χάνεις τέτοιες ευκαιρίες στην παράταση και δεν έχεις καθαρό μυαλό στα πέναλτι...

bet365

Ο Ολυμπιακός έχασε έναν βασικότατο στόχο του από έναν βασικό του ανταγωνιστή και αντίπαλο χάνοντας κομβικές ευκαιρίες στην παράταση με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Για αρχή θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός πώς ήταν ένα από τα χειρότερα ντέρμπι που έχουμε δει τόσο τα τελευταία χρόνια όσο και γενικότερα. Για σημαντικό χρονικό διάστημα η κακοποίηση του ποδοσφαίρου ήταν σε πρώτο πλάνο στο ντέρμπι του Φαλήρου στο Κύπελλο για να φτάσουμε σε αυτό το 0-0 στο τέλος (κανονική διάρκεια και παράταση) αλλά και στα πέναλτι που επικράτησε με 6-7 ο Παναθηναϊκός.

Ψήφισε τους κορυφαίους του 2023 στα Gazzetta Awards by bwin!

Ο Ολυμπιακός σε κομβικά σημεία της κανονικής διάρκειας του αγώνα (και όχι τόσο της παράτασης) δεν είδε μόνο τον Πασχαλάκη να κάνει μεγάλες επεμβάσεις. Είχε και αυτός μεγάλες χαμένες ευκαιρίες (όπως των Φορτούνη, Ποντένσε και Γιόβετιτς) και ειδικά στην παράταση θα μπορούσε να είχε... τελειώσει την πρόκριση αντί να την αφήσει να κριθεί στη διαδικασία της ρώσικης ρουλέτας. Ναι δεν ήταν πολλές οι ευκαιρίες αυτές αλλά ήταν αρκετές για να έβρισκε έστω ένα γκολ.

Και μετά ήταν εκεί στη διαδικασία των πέναλτι όπου πρώτα ο Καρβάλιο μετά ο Μαντί Καμαρά ήταν οι πλέον μοιραίοι. Χωρίς καθαρό μυαλό και ουσία στα χτυπήματά τους. Ειδικά ο Μαντί που για ένα μέρος του αγώνα ήταν και ιδιαίτερα κακός αν και στη συνέχεια το πάλεψε αισθητά. Και ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα ζήτησε από τα social media του συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας για το χαμένο του πέναλτι και τον αποκλεισμό. Προφανώς όταν φτάνεις στα πέναλτι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Το... λάθος του Ολυμπιακού σε αγωνιστικό επίπεδο ήταν πώς άφησε τον αγώνα να φτάσει έως εκεί για να κριθεί μετά υπέρ του αντιπάλου του.

Η αλλαγή του Αλεξανδρόπουλου που δεν ωφέλησε τον Ολυμπιακό και τα... βαριά χαρτιά που δεν τράβηξαν

Ο κόουτς Κάρλος Καρβαλιάλ αντιμετώπισε και αυτός προβλήματα τραυματισμών εν μέσω του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Λιγότερα από αυτά του Τερίμ, όμως είχε καθώς και ο Μπιανκόν αλλά και ο Φορτούνης βγήκαν off με ενοχλήσεις.

Μία αλλαγή όμως που επηρέασε το παιχνίδι αφορούσε στον Αλεξανδρόπουλο και στη χρονική στιγμή που έγινε. Ο Πορτογάλος τεχνικός διευκρίνισε πώς έγινε για λόγους τακτικής και όχι εξαιτίας ορισμένων ενοχλήσεων που είχε στα πλευρά. Από τη στιγμή που πήγε ο Αλεξανδρόπουλος στον πάγκο και ο Τερίμ... φόρτωσε τον άξονά του με τα εξάρια Ρούμπεν και Ζέκα ο Ολυμπιακός άρχισε να έχει θέμα στον άξονά του διότι ο Έλληνας διεθνής χαφ των Πειραιωτών ήταν πραγματικά πολύ καλός, πιεστικός και με καλά τρεξίματα.

Να δούμε βέβαια και ποιοι μπήκαν στο ματς. Ο Καρβάλιο που έχασε το πέναλτι πριν τον Μαντί, ο Ποντένσε που με βάση την ποιότητά του και θα έπρεπε να σκοράρει στην ευκαιρία του και γενικά θα έπρεπε αγωνιστικά να είναι καλύτερος και ο Γιόβετιτς που για την ποιότητά του η κεφαλιά που δεν κάνει γκολ δεν... υπάρχει. Όχι πώς ο Ζέλσον Μαρτίνς έκανε φοβερή διαφορά, όμως από τα άλλα... βαριά χαρτιά του ο Ολυμπιακός ήθελε και προσδοκούσε παραπάνω πράγματα. Πολλά παραπάνω.

Όσο για τον Μαντί; Δεν είναι μόνο το αρνητικό του αγωνιστικό πρόσημο. Είναι και το κάκιστο πέναλτι που χτυπάει στο τέλος και καθορίζει την αναμέτρηση.

Να είχαν όλοι τη ψυχή και την προσωπικότητα του Πασχαλάκη

Ο Έλληνας γκολκίπερ κακά τα ψέματα κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό με τουλάχιστον 3 πολύ σπουδαίες επεμβάσεις. Έβγαλε για ακόμα μία φορά ψυχή και μεγάλη προσωπικότητα. Δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά αυτή τη στιγμή εάν θα κλείσει με νέο συμβόλαιο όμως το παράδειγμά του θα έπρεπε να το βλέπουν άπαντες στην ομάδα.

Στη διαδικασία των πέναλτι έπιασε και την εκτέλεση του Μλαντένοβιτς. Τι άλλο δηλαδή θα μπορούσε να κάνει; Για ακόμα μία αναμέτρηση έδειξε πώς είναι ένας πολύ υψηλού επιπέδου γκολκίπερ.

Υ.Γ. Χάθηκε ένας σημαντικός και βασικός στόχος για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός όμως επί των αγωνιστικών του δεδομένων έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό εκτός έδρας ντέρμπι με τον Άρη στη Stoiximan Super League 1. Τον Άρη που απέκλεισε στα πέναλτι στο άλλο ματς την ΑΕΚ.

Υ.Γ. 2 Φυσικά και είναι μεγάλη συζήτηση το πώς να κυκλοφορεί η μπάλα όμως οι διαθέσιμοι σέντερ φορ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκού ήταν αλλού για αλλού στο ματς. Και ο Ναβάρο και ο Γιόβετιτς.

Υ.Γ. 3 Για τον Ολυμπιακό το status παραμένει το ίδιο. Θα πρέπει να βοηθηθεί από τα αποτελέσματα στο προσεχές διάστημα. Όπως βέβαια αγωνιστικά είναι υποχρεωμένος να πάρει ντέρμπι ή εάν προτιμάτε να πάρει και ντέρμπι.

Υ.Γ. 4 Ορισμένοι μπορεί να έχουν την ένστασή τους επί των ευκαιριών του Ολυμπιακού. Σε ένα τέτοιο ντέρμπι όμως με τόσες λίγες μεγάλες φάσεις και τη... μισή φάση πρέπει να την κάνεις γκολ εάν θες να νικήσεις και να περάσεις.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.