Ένας (παντοιοτρόπως) άδικος αποκλεισμός!

Ένας (παντοιοτρόπως) άδικος αποκλεισμός!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Ένας (παντοιοτρόπως) άδικος αποκλεισμός!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης καταπιάνεται με την ήττα στα πέναλτι της ΑΕΚ, το γεγονός ότι ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και στην επόμενη μέρα...

Επιτρέψτε μου να αρχίσω τούτο το κείμενο δίνοντας συγχαρητήρια στον Άρη για την πρόκριση επί της ΑΕΚ. Άσχετα με το τι πιστεύει ο κάθε ένας από εμάς, η ομάδα του Άκη Μάντζιου, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση που ήταν ο απόλυτος σκοπός της. Η εικόνα του αντιπάλου της Ένωσης στο πρώτο ματς ήταν καλή, γεγονός που έπειτα από τα δυο ματς των μονομάχων, είναι και το σημαντικό αφού στην κακή της μέρα η ομάδα του Αλμέιδα δικαιολογημένα δεν πήρε τίποτα, ενώ στην αντίστοιχα κάκιστη μέρα του Άρη, οι νταμπλούχοι αν και κυριάρχησαν σε απόλυτο επίπεδο σε αναμέτρηση 120 λεπτών, ελέω πολλών συνθηκών δεν κατάφεραν να προκριθούν!

Επίσης αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για το γεγονός ότι απέκλεισε έναν αντίπαλο καλύτερό της και εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Επιπρόσθετα τον κάτοχο του θεσμού... Όλα αυτά τα σημειώνω δίχως να κρίνω αν το άξιζε στο σύνολο των δύο αναμετρήσεων ο Άρης, να προκριθεί σε βάρος της ΑΕΚ εννοώ, διότι καθαρά ποδοσφαιρικά και αγωνιστικά, είναι ξεκάθαρο από την ρεβάνς κυρίως, πως αν μια ομάδα άξιζε να πάρει την πρόκριση αυτή ήταν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Καταλαβαίνω πως δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος στο ποδόσφαιρο, το αποδέχομαι και προχωρώ παρακάτω. Όμως δεν γίνεται να ισοπεδώνουμε τα πάντα και να βιάζουμε την ποδοσφαιρική αλήθεια.

Για την ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο αυτός ήταν ένας (παντοιοτρόπως) άδικος αποκλεισμός. Τι εννοώ με το παντοιοτρόπως; Μα φυσικά και σε επίπεδο εικόνας των δύο ομάδων στο χορτάρι και των διαιτητικών αποφάσεων του Νταμπάνοβιτς ο οποίος για ένα ακόμη ματς στέρησε από την ΑΕΚ αυτό που άξιζε. Βέβαια στην Ελλάδα των ελεγχόμενων ΜΜΕ και δήθεν αντικειμενικών δημοσιογράφων, ο συγκεκριμένος αστείος διαιτητής, έχει μείνει στο μυαλό (πού;) όλων επειδή δεν έβγαλε δεύτερη κάρτα στον Άμραμπατ για χέρι στη μικρή περιοχή του αντιπάλου, στο ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΈΝΑ αναφέρει ο κανονισμός δεν βγήκε δεύτερη, αλλά το περνάνε και τα ζαβά του χώρου μου στα προφίλ τους στα social media!

Διότι δεν μας έφταναν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ έχουμε και τους δήθεν αντικειμενικούς μπούφους, αυτή τη λαίλαπα των αποτυχημένων wanna be κάτι που δεν είναι, αλλά και προφανώς δεν θα γίνουν ποτέ! Στην αναμέτρηση με τον Άρη ο συγκεκριμένος διαιτητής μέτρησε την ισοφάριση των γηπεδούχων όπου φαίνεται να σπρώχνει ξεκάθαρα ο Ισπανός φορ τον Ρότα, ας δεχτούμε ότι δεν υπάρχει δυναμόμετρο, ενώ στην παράταση δεν καταλογίζει ο ίδιος και το VAR, πέναλτι σε χέρι (ξεκάθαρα όχι της στήριξης όπως λανθασμένα θεώρησα κι εγώ στο live αλλά ξεκάθαρα είδα στην επανάληψη) του Ρόουζ με αποτέλεσμα να στερήσει στους νταμπλούχους την πιθανότητα να σκοράρουν από με πέναλτι!

Ούτε να φανταστώ τι θα γινόταν με ανάποδα τις φάσεις!

Νταμπάνοβιτς

Την πιθανότητα σημειώνω διότι προφανώς και δεν είναι δεδομένο ότι θα έβαζε γκολ από τη βούλα η ΑΕΚ. Ενώ οι ...μπούφοι μας έλεγαν για αλλοίωση αποτελέσματος και πρωταθλήματος για ένα χέρι του Άμραμπατ στη μικρή περιοχή του Παναθηναϊκού, ενώ ξεχνούν τα δυο ΣΚΑΝΔΑΛΑ πέναλτι του Καμπάκοφ στο πρώτο ματς της Λεωφόρου! Πες, γράψε, λέγε, θα μείνει κάτι, "θα μας φέρει όφελος", ξέρουν γιατί το κάνουν... Ακόμη και φέτος με την ΑΕΚ να τρώει πιστολιές με Ολυμπιακό εντός, με Κηφισιά εκτός, με Παναιτωλικό εκτός, ακόμη και στο Κύπελλο με Άρη, έχουν το θράσος να λένε, μόνο και μόνο για να κερδίσουν κάτι χωρίς κανένας να τους καταλογίσει το οτιδήποτε.

Ας είναι... Πάμε παρακάτω. Στο "Βικελίδης" η ΑΕΚ ξεκάθαρα κυριάρχησε στην αναμέτρηση. Από την αρχή του ματς και είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι άξιζε τη νίκη πρόκριση έχοντας και στα 120 λεπτά του αγώνα τον Άρη σε ρόλο κομπάρσου. Στερήθηκε ένα δεύτερο και τρίτο γκολ που άξιζε με αποτέλεσμα να φτάσει το ματς στη διαδικασία των πέναλτι. Έως ότου φτάσουμε εκεί η Ένωση έκανε το καλύτερό της παιχνίδι από τη διακοπή για τα Χριστούγεννα και μετά. Όποιος δεν θέλει να το δει αυτό προφανώς το κάνει σκόπιμα και για να προκαλέσει! Δεν απειλήθηκε, έκανε φάσεις, έψαχνε με λύσσα το γκολ, πατούσε συνέχεια στο αντίπαλο κουτί...

Η αλήθεια είναι ότι όφειλε το ματς να το τελειώσει με την εικόνα της έως το 90' αλλά και στην παράταση η μοναδική ομάδα που άξιζε και έψαχνε το γκολ ήταν η ΑΕΚ! Θα πει κανείς "και ο Άρης διαχειριστηκε το σκορ", καλά έκανε, δεν αλλάζει την πραγματικότητα! Πόνταρε στη τύχη και ήλπιζε να φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι, δεν προσπάθησε να παίξει για να πάρει το ματς, αλλά για να το κλέψει, ένα ακόμη μεγάλο ματς, στο οποίο οι νταμπλούχοι δεν έχασαν, αλλά και σε αντίθεση με άλλα που δικαιολογημένα πήραν το Χ, τούτη τη φορά άξιζαν τη νίκη! Βέβαια συμβαίνει στο ποδόσφαιρο να μην κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αρκεί να μη βάζει χέρι του, τη σφυρίχτρα του πιο σωστά, η διαιτησία

Νταμπάνοβιτς και VAR το έκαναν όμως. Δεν θέλω και δεν μπορώ καν να φανταστώ τι θα γινόταν αν η ΑΕΚ ισοφάριζε με υποψία (έστω) φάουλ στη στατική φάση που σκόραρε, αλλά και να μην έπαιρνε ο αντίπαλος της μαρς πέναλτι σαν αυτό που δεν πήρε η ομάδα του Αλμέιδα στο χέρι του Ρόουζ που δεν είναι αυτό της στήριξης και ενώ η μπάλα δεν βρίσκει καν σε άλλο μέρος του σώματος του άσου του Άρη! Μια ακόμη πιστόλια και περιμένω απόψεις, blog, video στα social media και στα προσωπικά προφίλ, των δήθεν αντικειμενικών που προκαλούν και είναι μεγάλο πρόβλημα της τοξικότητας αλλά αναδεικνύουν τους ρεπόρτερ ως τέτοιους μπας και κλέψουν (σαν ζήτουλες) κάνα κλικ και follow!

Αλμέιδα

Υγ: Η ΑΕΚ πρέπει να διαχειριστεί έναν σκληρό και άδικο αποκλεισμό. Είναι καλό που παίζει άμεσα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και πρέπει να κάνει το διπλό, με δύσκολο αντίπαλο που δεν χάνει. Το πρωτάθλημα από χθες πρέπει να συνιστά ΨΥΧΩΣΗ για όλους στο στρατόπεδο της ΑΕΚ και όλοι πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα. Ειδικά έως ότου ανοίξουν και πάλι τα γήπεδα μιας και η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα χάνει πολύ από τη δύναμή της δίχως τον υπέροχο λαό της..

Υγ2: Με τον Ατρόμητο κλείνει ένα σερί απαιτητικών αγώνων και αν εξαιρέσουμε το ματς με τον Άρη, όπου περισσότερο έλειψε το γκολ (άρα ο Γκαρσία ίσως) από ένα καλό μπακ, επιβεβαιώνεται πως ήταν λανθασμένη η απόφαση-κρίση για διατήρηση των ίδιων ακραίων μπακ το περασμένο καλοκαίρι αλλά και η μη ενίσχυση της ομάδας (ειδικά αριστερά) με παίκτη από τις αρχές του Γενάρη προκειμένου να έπαιζε σε όλα τα απαιτητικά αυτά παιχνίδια. Δεν το πλήρωσε στο πρωτάθλημα αφού είναι μόλις στο -2, αρκεί να κερδίσει στο Περιστέρι, αλλά της στοίχισε τόσο πολύ ήδη στο Κύπελλο!

Υγ3: Διαβάσαμε φίδια για Τσούμπερ και Αραούχο, μας έστειλαν μηνύματα "γιατί δεν λέτε ότι είναι εκτός αποστολής" επειδή έτσι είπαν κάποιοι στα social media και το πίστεψαν άλλοι... Έχει χαθεί καιρό τώρα η... μπάλα ελέω Facebook και άλλα και ο σωστός δρόμος είναι ένας πάντα: η σωστή επικοινωνία και επιλογή ενημέρωσης για τα βασικά, έστω για τα αυτονόητα, έπειτα ας διαβάζουν και πιστεύουν όποιον θέλουν για μεταγραφικά και οτιδήποτε κρίνουν σοβαρό. Όμως ήλπιζα να υπάρχει και κρίση από τον κόσμο που τρώει αμάσητο ότι του βγάζουν ψευτοσάιτ και γελοίοι τύποι στα social media και όμως δεν...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...