Ντραγκόφσκι: Ο τρόπος που μπορεί να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι

Τι ισχύει με το συμβόλαιο του Ντραγκόφσκι - Το «δώρο» της Σπέτσια

bet365

Το συμβόλαιο του Ντραγκόφσκι με τον Παναθηναϊκό και το πως η πορεία της Σπέτσια μπορεί να επηρεάσει την όλη υπόθεση.

Ο Μπαρτλομίεϊ Ντραγκόφσκι ήταν ο αδιαμφησβήτος πρωταγωνιστής στην χθεσινή μεγάλη βραδιά του Παναθηναϊκού, αφού ήταν εκείνος που στην διαδικασία των πέναλτι έσωσε τρία... match ball για το «τριφύλλι», αποκρούοντας τρία πέναλτι, μέχρι να έρθει το γλίστρημα του Σαμάτα και να στείλει τους «πράσινους» στον τελικό.

Ο Πολωνός τερματοφύλακας ήταν σε πολύ καλή κατάτασταση στο τελευταίο διάστημα και απέδειξε με την χθεσινή του εμφάνιση πως η κακή αντίδρασή του στο δεύτερο γκολ με τη Λαμία την περασμένη αγωνιστική ήταν απλώς μία κακή παρένθεση στην πολύ καλή παρουσία που έχει το τελευταίο διάστημα.

Ο Ντραγκόφσκι «κέρδισε» ευθύς εξ' αρχής τον Φατίχ Τερίμ και πήρε άμεσα την φανέλα του βασικού τερματοφύλακα του «τριφυλλιού» έχοντάς ως συναγωνιστή του για την θέση αυτή έναν εξαιρετικό κίπερ, όπως είναι ο Γιούρι Λοντίγκιν.

Όμως αυτό που δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει τώρα που... έκατσε η σκόνη της επικής χθεσινής πρόκρισης είναι πως ο «Ντράγκο» θα είναι παίκτης του Παναθηναϊκού μέχρι το καλοκαίρι, αφού έχει έρθει με καθεστώς δανεισμού από την Σπέτσια. Στο deal αυτό υπάρχει μεν ρήτρα, η οποία σύμφωνα με τους Ιταλούς κυμαίνεται στα 3,5-4 εκατ. ευρώ, όμως δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και άρα εξαρτάται από την βούληση των «πρασίνων» η ενεργοποίησή της. Σίγουρα τα χρήματα είναι αρκετά, όχι όμως απαγορευτικά για τα οικονομικά δεδομένα του «τριφυλλιού» πλέον.

Η πορεία της Σπέτσια και η... ελευθερία του Ντραγκόφσκι

dragowski_intime

Ωστόσο, το ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης είναι πως υπάρχει μία περίπτωση το καλοκαίρι να πάψει η δέσμευση του 26χρονου Πολωνού κίπερ με την Σπέτσια, η οποία κανονικά ισχύει μέχρι εκείνο του 2025 και σ' αυτό ρυθμιστικό παράγοντα αποτελεί η πορεία της ιταλικής ομάδας.

Και εξηγούμαστε. Το κλαμπ από την περιφέρεια της Λιγουρίας στο οποίο ανήκει ο Ντραγκόφσκι αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην δεύτερη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου και τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά για κείνο, αφού βρίσκεται στην 17η θέση από τις 20 ομάδες, μία θέση πάνω απ' αυτές που οδηγούν σε άμεσο υποβιβασμό, έχοντας απόσταση μόλις δύο βαθμών και μέσα σε κείνες που οδηγούν στα Play-out.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που η Σπέτσια υποβιβαστεί στην τρίτη εθνική του ιταλικού ποδοσφαίρου, καταλαβαίνει κανείς πως δεν θα μπορέσει να κρατήσει ποδοσφαιριστές του επιπέδου του «Ντράγκο», οι οποίοι δεν θα έχουν καμία διάθεση να αγωνιστούν τόσο χαμηλού επιπέδου κατηγορία, κάτι που σε μικρότερο βαθμό ισχύει και με την Serie B.

Αυτό σημαίνει πως θα ψάξουν τρόπους να φύγουν από την ομάδα, είτε λύνοντας το συμβόλαιό τους είτε με κάποιο μικρό αντίτιμο.

Βέβαια, αυτή θα είναι μία συνθήκη που θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και από άλλες ομάδες που μπορεί να μπουν στο... παιχνίδι, για έναν τερματοφύλακα ο οποίος δεν είναι απίθανο να βρεθεί ακόμη και στο Euro με την Πολωνία.

Η συνθήκη αυτή μπορεί να λειτουργήσει ωστόσο ευεργετικά υπέρ του Παναθηναϊκού και σε περίπτωση που εκείνος θελήσει να διαπραγματευτεί την αγορά του «Ντράγκο» με κάποιο μικρότερο ποσό, αφού όσο η Σπέτσια συνεχίζει να κινδυνεύει, τόσο θα γιγαντώνεται και ο κίνδυνος να χάσει σημαντικά περιουσιακά της στοιχεία χωρίς να πάρει ούτε ευρώ ή με ελάχιστα χρήματα.

Κάπως έτσι είναι πιθανό να προτιμήσει να τα «εκποιήσει», ή τέλος πάντων να κάνει λίγο... σκόντο στην τιμή τους, ειδικά για παίκτες που δεν ανήκουν αυτή την στιγμή στο ρόστερ της και δεν συμμετέχουν στην ενεργή προσπάθεια που γίνεται για την παραμονή στην Serie B, από το να τους χάσει χωρίς καρπωθεί κάποιο ιδιαίτερο οικονομικό όφελος.

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα