Τελικός Κυπέλλου: Ο ρόλος της Αστυνομίας και η επιμονή στο πλάνο με προσκλήσεις...

Τελικός Κυπέλλου: Ο ρόλος της Αστυνομίας και η επιμονή στο πλάνο με προσκλήσεις...

bet365

Όσο η ελληνική Αστυνομία εγγυάται μόνο για την καταστολή και όχι για την πρόληψη σχετικά με τον τελικό του Κυπέλλου τόσο τα πράγματα θα παραμένουν υπέρ της λύσης με ματς με προσκλήσεις...
Μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο το Υφυπουργείο δεν έχει πάρει επίσημα ή ανεπίσημα θέση για τα του τελικού και κυρίως για το θέμα του κόσμου. Ωστόσο στην παρούσα φάση ένα πλάνο στο οποίο φαίνεται πως θα εμμείνει είναι εκείνο με τις προσκλήσεις, δηλαδή με πολύ περιορισμένο κόσμο. Από το Gazzetta είχατε ενημερωθεί από χθες πως η σύσκεψη της Πέμπτης δεν θα είχε αποτέλεσμα, ωστόσο ίσως την Παρασκευή προκύψει κάτι νεότερο.
Πέραν τούτου σας είχαμε μεταφέρει ήδη για τις δύο επιλογές των προηγούμενων ημερών για τον τελικό: η μία να γίνει τελικός με λίγο ή αισθητά περιορισμένο κόσμο από τις δύο ομάδες και η άλλη στο στιλ που είχε γίνει ο τελικός του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, δηλαδή με προσκλήσεις. Στην δεδομένη στιγμή η δεύτερη συνεχίζει να έχει τις πιο πολλές πιθανότητες.
Γιατί; Για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον η Αστυνομία δεν εγγυάται την πρόληψη. Εγγυάται την καταστολή. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Να παρέμβει εάν και εφόσον γίνουν επεισόδια, όχι όμως να λειτουργήσει αποτρεπτικά.
Δεύτερον οι αρμόδιοι φορείς και ο κρατικός μηχανισμός δεν θέλουν να προκληθούν και άλλα θέματα βίας. Φοβούνται ιδιαίτερα τυχόν επεισόδια για τον τελικό. Ως διαπίστωση φυσικά και είναι στενάχωρο σε μία χώρα όπως η Ελλάδα η Αστυνομία και οι αρμόδιες Αρχές να μην μπορούν να κάνουν έναν τελικό με κόσμο από δύο ομάδες. Θυμίζουμε πως στην Ελλάδα έχουν γίνει επεισόδια ακόμα και σε τελικό με προσκλήσεις, οπότε κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό.
Ως προς το VAR; Επίσης σας είχαμε τονίσει πως δεν ήταν σίγουρο πως θα μπει σε εφαρμογή στον τελικό κάτι που ανέφερε σχετικά και ο Γαβριηλίδης. Τέλος για τις θέσεις των FIFA / UEFA. Πάγια θέση τους είναι να γίνονται τα μεγάλα ματς και οι τελικοί με κόσμο. Αυτό προφανώς και δεν έχει σχέση με το πως αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρό μας. Η στάση τους παραμένει σκληρή και ο επικείμενος τελικός θα είναι κριτήριο και μάλιστα βασικό. Θυμίζουμε πως ο Χούμπελ είχε επαναφέρει σε Δ.Σ. της ΕΠΟ το ζήτημα του GREXIT και λόγω των ζητημάτων της βίας.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα