Κύπελλο Γερμανίας: Η Βόλφσμπουργκ απέκλεισε την κάτοχο του τροπαίου Λειψία

Βασίλης Μπαλατσός
wolfsburg_dfb

bet365

Η Βόλφσμπουργκ νίκησε με 1-0 την κάτοχο του Κυπέλλου Γερμανίας, Λειψία και την απέκλεισε από τη δεύτερη φάση του DFB Pokal. Πρόκριση της Στουτγκάρδης επί της Ουνιόν.

Η back to back κάτοχος του Κυπέλλου Γερμανίας, Λειψία, έμεινε εκτός της διοργάνωσης, μόλις από τον δεύτερο γύρο. Οι Ταύροι την τελευταία πενταετία είχαν τέσσερις εμφανίσεις σε τελικό, όμως αυτή τη σεζόν αποκλείστηκαν νωρίς, καθώς έχασαν στην έδα της Βόλφσμπουργκ με 1-0.

Ο Τσερνί στο 13' πέτυχε το γκολ που εν τέλει έστειλε τους Λύκους στην επόμενη φάση. Στο 56' η Λειψία έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Πόουλσεν και οι γηπεδούχοι κατάφεραν μέχρι το φινάλε να διαφυλλάξουν το προβάδισμα τους.

Εκτός Κυπέλλου έμεινε και η Ουνιόν. Οι Βερολινέζοι ηττήθηκαν με 1-0 στην έδρα της Στουτγκάρδης, με τον Ουντάβ στο 45' να είναι ο σκόρερ που πέτυχε το γκολ που χώρισε τις δυο ομάδες. Για τους Σουηβούς πέρασε ως αλαλγή στο 80' ο 21χρονος σέντερ μπακ Λεωνίδας Στεργίου.

Πρόκριση με ανατροπή για τη Ζανκτ Πάουλι του Σάλιακα

Σπουδαία νίκη-πρόκριση στους «16» του θεσμού πήρε και η Ζανκτ Πάουλι του Μανώλη Σάλιακα που υπέταξε 2-1 τη Σάλκε εντός έδρας. Στο αποτέλεσμα αυτό μάλιστα έφτασε με ανατροπή που ολοκλήρωσε στην παράταση. Στο 91ο λεπτό πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι ο Έλληνας μπακ. Στο 16' άνοιξαν το σκορ οι Βασιλικοί Μπλε, ωστόσο τα γκολ των Χάρτελ και Έγκεσταϊν στο 57' και το 102' χάρισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση στη Ζανκτ Πάουλι.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα