Κύπελλο Γερμανίας: «Βόμβα» από τη Σααρμπρίκεν, απέκλεισε στο 90+6΄ τη Μπάγερν!

Νίκος Κικίδης
Μπαγερν

bet365

Κι όμως, έγινε κι αυτό! Η ταπεινή Σααρμπρίκεν της τρίτης κατηγορίας «ξέρανε» τη Μπάγερν στο 90+6΄και με τη νίκη 2-1 ενεργοποίησε την απόλυτη βόμβα στο Κύπελλο!

Πλέον μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως το Κύπελλο δεν είναι ο θεσμός της... Τα τελευταία χρόνια άλλωστε η Μπάγερν έχει βρει κάθε τρόπο για να γνωρίσει απρόσμενο αποκλεισμό, από πεντάρα με τη Γκλάντμπαχ μέχρι ήττα στα πέναλτι από ομάδα της δεύτερης κατηγορίας!

Αυτή τη φορά ωστόσο οι Βαυαροί... ξεπέρασαν τον εαυτό τους, όπως αντίστοιχα έπραξε και η Σααρμπρίκεν της τρίτης κατηγορίας που πίστεψε στο όνειρο μέχρι τέλους και δικαιώθηκε. Με γκολ στο 90+6΄οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν ένα ποδοσφαιρικό θαύμα και πέταξαν εκτός Κυπέλλου μια Μπάγερν... ενδεκαδάτων (2-1) για να κλειδώσουν την πρόκριση στη φάση των «16» του DFB-Pokal.

Όλα αυτά μάλιστα με την τέχνη της ανατροπής, μιας και η Μπάγερν φρόντισε να προηγηθεί στο 16' με μακρινό σουτ του Μίλερ, δίνοντας την εντύπωση πως θα έχει ένα ξεκούραστο βράδυ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ωστόσο ο Σόντεχαϊμερ ισοφάρισε, επαναφέροντας την ισορροπία.

Στο β΄μέρος οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ, είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας αλλά στο τέλος ο εφιάλτης ολοκληρώθηκε με τον Γκάους να φέρνει τούμπα το ματς στο 90+6΄και να αφήνει τη Μπάγερν χωρίς Κύπελλο για τέταρτη σερί χρονιά! Η τελευταία φορά δε που οι Βαυαροί αποκλείστηκαν από ομάδα της τρίτης κατηγορίας... χάνεται πίσω στο 2000 με θύτη το Μαγδεβούργο, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται 23 χρόνια μετά.

Προκρίσεις για Άιντραχτ και Μάιντς

Από ανεπιθύμητες εκπλήξεις γλίτωσαν οι Άιντραχτ και Μάιντς που έκαναν το καθήκον τους και πέρασαν στον επόμενο γύρο. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Conference League επικράτησε με 2-0 στην έδρα της Βικτόρια Κολωνίας χάρη σε γκολ των Σκίρι (14΄) και Κνάουφ (90΄), κλειδώνοντας το εισιτήριο. Εύκολη νίκη και για τη Μάιντς που νίκησε 3-0 τη Χέρτα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ταμπάκοβιτς (δυο γκολ) για να κλείσει μια θέση στους «16» του Κυπέλλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη φάση των «16» του DFB-Pokal πέρασαν οκτώ ομάδες από τη 2η κατηγορία, μία από την 3η κατηγορία, μία από την 4η κατηγορία και μόλις έξι από την Bundesliga.

Αποτελέσματα

Βικτόρια Κολωνίας - Άιντραχτ 0-2
Σααρμπρίκεν - Μπάγερν 2-1
Χέρτα - Μάιντς 3-0

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα