Στουτγκάρδη - Ντόρτμουντ 2-0: Ο ασταμάτητος Γκιρασί την έστειλε στους «8» του Κυπέλλου

Νίκος Κικίδης
stuttgart

bet365

Με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γκιρασί η Στουτγκάρδη επικράτησε 2-0 της Ντόρτμουντ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.

Ο ασταμάτητος Γκιρασί έκανε και πάλι το θαύμα του. Με τον Αφρικανό να ανοίγει το δρόμο της πρόκρισης η Στουτγκάρδη επικράτησε 2-0 της Ντόρτμουντ με ξέσπασμα στο β΄μέρος κι έκλεισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.

Έπειτα από ένα στείρο πρώτο μέρος χωρίς γκολ, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρεθούν μπροστά στο σκορ στο 55΄όταν ο Γκιρασί «χτύπησε» για το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα η Ντόρτμουντ είδε το γκολ του Μπάιον Γκίτενς να ακυρώνεται και από το πιθανό 1-1 φτάσαμε στο 2-0.

Στο 78΄ο Σίλας βρέθηκε σε θέση βολής και με ψύχραιμο τελείωμα στη γωνία έδωσε προβάδισμα με διαφορά δυο τερμάτων στη Στουτγκάρδη, η οποία κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι τέλους και πέταξε τη Ντόρτμουντ εκτός διοργάνωσης.

Πρόκριση - θρίλερ στα πέναλτι για τη Χέρτα

Ματσάρα, έξι γκολ και πρόκριση στους «8» μέσω πέναλτι για τη Χέρτα! Η ομάδα του Βερολίνου δεν λύγισε από το Αμβούργο στα 90 λεπτά (2-2), έσωσε την παρτίδα με γκολ στο 120' της παράτασης (3-3) και τελικά κλείδωσε το εισιτήριο μέσω της ρώσικης ρουλέτας για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Η Χέρτα προηγήθηκε στο 21΄με τον Ρις, όμως οι φιλοξενούμενοι έφεραν τούμπα το ματς μέσα σε δώδεκα λεπτά χάρη σε γκολ των Φεράι και Μπένες. Στο 90΄ωστόσο ο Ρις με δεύτερο γκολ ισοφάρισε κι έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί όπου το Αμβούργο πήρε και πάλι το προβάδισμα με σκόρερ τον Κόνγκσντορφερ (102΄).

Η επτάψυχη Χέρτα ωστόσο δεν παρέδωσε πνεύμα και έφερε ξανά το ματς στα ίσα στο... παρά ένα για το 3-3 με τον Κένι (120΄). Από εκεί και πέρα το κρύο αίμα έκανε τη δουλειά του, με τη Χέρτα να επικρατεί 5-3 στα πέναλτι και να παίρνει την πρόκριση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα