Ομόνοια - ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα 3-0: Στα προημιτελικά δίχως να ιδρώσει η Ομόνοια (vid)

Μανώλης Μακρόπουλος
OMONOIA
Ένα άνετο απόγευμα είχε στο ΓΣΠ η Ομόνοια, καθώς επικράτησε 3-0 του ΕΝΥ Διγενή Ύψωνα και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Coca Cola.

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Coca Cola βρίσκεται η Ομόνοια, αφού νίκησε εύκολα με 3-0 τον Διγενή Ύψωνα στο ΓΣΠ. Η ομάδα του Τσέτιλ Ρέιχνταλ χωρίς να.. ανεβάσει στροφές έφτασε σε μια άνετη πρόκριση απέναντι στον σύλλογο της Β' Κατηγορίας.

Όλα κρίθηκαν στο τρίλεπτο 23'-26', όταν Κακουλλής και Λέτσγιακς έδωσαν «αέρα» δυο τερμάτων στους «πράσινους», ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από... αντίπαλο, αφού ο Μπεν Χαλέκ σκόραρε στο λάθος τέρμα για το τελικό 3-0.

Καθάρισε σε τρια λεπτά!

Όπως ήταν αναμενόμενο η Ομόνοια είχε από την αρχή την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να βρει ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο, η καλή αμυντική στάση των φιλοξενούμενων είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε στο 19ο λεπτό για την πρώτη φάση, η οποία προήλθε από στημένο. Ο Λοΐζου εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φράνσον πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η φάση αυτή μάλλον ήταν προειδοποίηση για τα όσα ακολούθησαν. Στο 23' ο Σίμιτς έκλεψε την μπάλα, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή και ο Κακουλλής με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ! Τρια λεπτά μετά, η μπάλα πήγε στον Λέτσγιακς στα αριστερά της περιοχής, εκείνος δεν το σκέφτηκε, και με μια «βολίδα» έγραψε το 2-0!

Στο 40ο λεπτό ο Φράνσον δεν μπόρεσε εξ επαφής να σκοράρει με το κεφάλι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπεζούς είδε τον Κοντογιάννη να κάνει σπουδαία απόκρουση στο ανάποδο ψαλίδι που επιχείρησε.

Ο Μπεν Χαλέκ το έβαλε σε... λάθος τέρμα και τέλος!

Με το... καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο έγινε το 3-0. Ο Μπεζούς εκτέλεσε το κόρνερ στο 48' και ο Μπεν Χαλέκ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Λίγο αργότερα (51') ο νεοεισεθλών Αμού λίγο έλειψε να πετύχει τέταρτο γκολ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοντογιάννη.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, η Ομόνοια προσπάθησε να πετύχει ένα ακόμη γκολ, ωστόσο δεν κατόρθωσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία των φιλοξενούμενων, που δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί και μοιραία αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του θεσμού.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ομόνοια (Τσέτιλ Ρέιχνταλ): Φαμπιάνο, Ψάλτης, Κουλιμπαλί, Λανγκ, Λέτσγιακς (71' Παναγιώτου), Φράνσον, Μπασιρού, Λοΐζου (46' Αμού), Σίμιτς (59' Οζλέρ), Μπεζούς (59' Ζαχαρίου), Κακουλλής (59' Χαραλάμπους).

ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα (Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης): Κοντογιάννης, Μπεν Χαλέκ (81' Κώστη), Χριστοδούλου, Καρασάουσκς (57' Γεωργίου), Πάνκοφ (74' Οκκαρίδης), Πουτζιουρής, Κέζος, Οφορνάντου, Κυριάκου, Μπεν Κμαγιάλ (57' Ρουσιάς).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα