Θέλτα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-3: Χατ – τρικ ο Γκριεζμάν, δεύτεροι οι Ροχιμπλάνκος! (vid)

Antoine Griezmann 100

bet365

Με τρία γκολ του καταπληκτικού Αντουάν Γκριεζμάν, η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε… αέρα από το Βίγκο (3-0 την Θέλτα) και έπιασε στη δεύτερη θέση της La Liga την Τζιρόνα, στο -3 από την Ρεάλ και με ματς λιγότερο.

Προσοχή, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, αυτή η Ατλέτικο δεν αστειεύεται. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, εκμεταλλευόμενη την αποβολή του τερματοφύλακα Ιβάν Βιγιάρ στο 25ο λεπτό, νίκησε εμφατικά στο Βίγκο την Θέλτα (3-0) και έπιασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της La Liga την Τζιρόνα, στο -3 από την Βασίλισσα, αλλά με ματς λιγότερο από την άσπονδη συμπολίτισσα.

Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος χρησιμοποίησε τον Τάσο Δουβίκα ως αλλαγή στο τελευταίο ημίωρο, έχασε ευκαιρίες για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο όταν το σκορ δεν ήταν ακόμα απαγορευτικό, αλλά γνώρισε μια ακόμα ήττα και, μετά από δέκα αγωνιστικές, βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού με μόλις δύο νίκες.

Πρωταγωνιστής για τους φιλόδοξους Ροχιμπλάνκος ήταν ο παίκτης – βαρόμετρο αυτής της ομάδας. Ο Αντουάν Γκριεζμάν, περί ου ο λόγος, σημείωσε το τέταρτο χατ – τρικ του με την Ατλέτικο και την οδηγεί εκ του ασφαλούς.

Ο Γάλλος επιθετικός μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι του Βιγιάρ στον Άλβαρο Μοράτα (25’), πήρε μόνος του την μπάλα από την σέντρα και (κατά λάθος, όπως παραδέχθηκε στον προπονητή του) νίκησε στο φινάλε τον Βιθέντε Γουάιτα (64’) και ολοκλήρωσε από κοντά μια ωραία ομαδική προσπάθεια και ασίστ του Ναουέλ Μολίνα (70’).

Έφτασε τα 250 γκολ σε επίπεδο συλλόγων και, με 165, πλέον απέχει μόλις οκτώ από το να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Ατλέτικο, ξεπερνώντας τον θρυλικό Λουίς Αραγονές, ο οποίος είχε σταματήσει στα 172, έναντι 169 του Εσκουδέρο, δεύτερο στην σχετική λίστα, προς το παρόν τουλάχιστον.

Θέλτα (Ράφα Μπενίτεθ): Βιγιάρ – Ουνάι Νούνιεθ, Στάρφελτ, Μινγκέθα – Κέβιν Βάθκεθ (28’ Γουάιτα), Μάνου Σάντσεθ, Φραν Μπελτράν (61’ Ούγκο Σοτέλο), Ντε λα Τόρε (81’ Ντοτόρ) - Μπαμπά, Ιάγο Άσπας (61’ Δουβίκας), Λάρσεν (81’ Μιγκέλ Ροντρίγκεθ).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Αθπιλικουέτα, Βίτσελ, Ερμόσο – Γιορέντε (57’ Κορέα), Μπάριος (46’ Ρικέλμε), Κόκε, Σαούλ (57’ Ντε Πολ), Λίνο (46’ Μολίνα) - Μοράτα, Γκριεζμάν (76’ Σογιούντσου).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα