Αθλέτικ Μπιλμπάο - Θέλτα 4-3: Ματσάρα στο Σαν Μαμές και νίκη των Βάσκων με buzzer beater στο 90+7'

Βασίλης Μπαλατσός
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Θέλτα 4-3: Ματσάρα στο Σαν Μαμές και νίκη των Βάσκων με buzzer beater στο 90+7'

bet365

Σε ένα εξαιρετικό ματς στο «Σαν Μαμές», με γρήγορο ρυθμό, αρκετές φάσεις, χαμένο πέναλτι και επτά γκολ η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε της Θέλτα με 4-3, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπερενγκέρ στο 90+7'.

Ματσάρα στο «Σαν Μαμές»! Η Θέλτα πήρε δις προβάδισμα κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, οι γηπεδούχοι έκαναν προσωρινά την ανατροπή πριν ισοφαριστούν ξανά, όμως οι Βάσκοι χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπερενγκέρ στο 90+7' βγήκαν νικητές στο «θρίλερ», με σκορ 4-3. Στην 5η θέση με 24 πόντους οι γηπεδούχοι, ενώ 7 βαθμούς έχουν οι φιλοξενούμενοι, που παρέμειναν στη ζώνη του υποβιβασμού (18οι). Πέρασε αλλαγή στο 88' ο Τάσος Δουβίκας.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 25' με δυνατό συρτό σουτ του Άσπας εκτός περιοχής, το οποίο βρήκε πρώτα στο δοκάρι. Στο 37' μετά από λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων ο Σανθέτ ισοφάρισε. Στο 41' ο Μπαμπά με βολέ από το ημικύκλιο έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Θέλτα και στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, στο 45+5' ο Γκουρουθέτα έφερε το ματς στα ίσα με προβολή μετά από ασίστ του Νίκο Γουίλιαμς.

Στο 52' ο σκόρερ του δεύτερου γκολ της Μπιλμπάο έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του με σουτ σε κενή εστία μετά από προσπάθεια του Νίκο Γουίλιαμς που απέκρουσε ο Γκουαΐτα. Στο 63' ο Λάρσεν σκόραρε όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ αλλά στο 66' το τέρμα του Νορβηγού μετά την ασίστ του Άσπας μέτρησε κανονικά.

Στο 73' η Θέλτα κέρδισε πέναλτι αλλά ο Ουνάι Σιμόν απέκρουσε την εκτέλεση του αρχηγού Άσπας. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους η Μπιλμπάο κέρδισε πέναλτι, ο Μπερενγκέρ στο 90+7' έκανε το 4-3 και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα