Δουβίκας στο Gazzetta: «Μην ξεχνάμε την αξία του Έλληνα ποδοσφαιριστή, σύντομα θα βάλω πολύ περισσότερα γκολ»

Βασίλης Μπαλατσός
Δουβίκας

bet365

Ο Τάσος Δουβίκας μίλησε στο Gazzetta για τη βράβευση του από τον ΠΣΑΠΠ ως καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο εξωτερικό και αναφέρθηκε τόσο στην εμπειρία του στη La Liga όσο και στο κεφάλαιο της Εθνικής.

Ο Τάσος Δουβίκας προέρχεται από την κορυφαία σεζόν της καριέρας του μέχρι την... επόμενη! Στα 24 του ο διεθνής Έλληνας σέντερ φορ έκανε... θραύση στην Ολλανδία, καθώς σκόραρε 22 φορές σε 38 εμφανίσεις με τη φανέλα της Ουτρέχτης, βγήκε πρώτος σκόρερ της Eredivisie με 20 τέρματα και η εκπληκτική χρονιά του ήταν το «εισιτήριο» του για τη La Liga.

H Θέλτα επένδυσε 12 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει στο Βίγκο τον νεαρό επιθετικό, με την Ουτρέχτη να βάζει στα ταμεία της περίπου τα... δεκαπλάσια χρήματα από όσα είχε δώσει στον Βόλο το 2021 για να τον αποκτήσει. Ο Δουβίκας σταδιακά βρίσκει το ρόλο του στο ρόστερ του Ράφα Μπενίτεθ, έχοντας μέχρι στιγμής 10 εμφανίσεις στη La Liga και έχει σκοράρει δυο γκολ, με το πρώτο του μάλιστα να είναι ενάντια στην Μπαρτσελόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης.

Στην 42η γιορτή του ΠΣΑΠΠ ο Δουβίκας βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο εξωτερικό. Μια στιγμή ιδιαίτερη για αυτόν, καθώς μετά την ολοκλήρωση της γιορτής ανέβηκε στη σκηνή και με ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του φωτογραφήθηκε με όλους τους αγαπημένους του ανθρώπους που βρέθηκαν στο πλευρό του. Την κοπέλα του, τους φίλους του, τους συγγενείς του και τον πατέρα του Γιάννη (σ.σ. τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Αστέρα), ο οποίος ήρθε από την Τρίπολη για να χαρεί τη μεγάλη στιγμή του γιού του.

Ο Τάσος Δουβίκας μίλησε στο Gazzetta για τη βράβευση του από τον ΠΣΑΠΠ, για τις πρώτες του εμπειρίες στη La Liga, για το γκολ κόντρα στους Μπλαουγκράνα και για την Εθνική ομάδα.

«Μεγάλη μου τιμή, ο ΠΣΑΠΠ συμβάλει στην ανάδειξη του Έλληνα ποδοσφαιριστή»

Ποια είναι τα συναισθήματα σου για τη βράβευση σου από τον ΠΣΑΠΠ;

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή. Προέρχεται από τις ψήφους των συμπαικτών μου, των ποδοσφαιριστών και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμένα. Ήταν μια εκπληκτική βραδιά από τον ΠΣΑΠΠ. Συμβάλει στην ανάδειξη του Έλληνα ποδοσφαιριστή που είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Το πιο σημαντικό που θέλω να τονίσω είναι πως ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και δεν πρέπει να ξεχνάμε την αξία του».

Αυτό το βραβείο και η αναγνώριση από τους συναδέλφους σου αποτελεί ένα είδους δικαίωσης;

«Σίγουρα είναι δικαίωση. Κάνω πολύ σκληρή ατομική δουλειά και σημαίνει πολλά για εμένα να παίρνω τέτοιου είδους βραβεία».

«Ήταν ονειρική στιγμή το γκολ στην Μπαρτσελόνα»

Πως βιώνεις τη μετάβαση σου από το ολλανδικό ποδόσφαιρο στο ισπανικό;

«Θεωρώ πως ήταν πιο δύσκολο να προσαρμοστώ όταν έφυγα πρώτη φορά από την Ελλάδα για να πάω στην Ουτρέχτη. Τώρα που έχω πάει από την Ολλανδία στην Ισπανία έχω ενταχθεί πολύ πιο εύκολα και περνάω πολύ καλά εκεί».

Το πρώτο σου γκολ στη La Liga ήρθε απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ήταν μια στιγμή βγαλμένη από τα όνειρα σου;

«Ναι φυσικά! Μάλιστα έβαλα το πρώτο μου γκολ κόντρα στην αγαπημένη μου ομάδα, που είναι η Μπαρτσελόνα».

Πως ήταν εκείνη η στιγμή που πανηγύρισες το πρώτου σου γκολ και μάλιστα μέσα στη Βαρκελώνη;

«Ήταν ένα εξαιρετικό συναίσθημα να βάλω γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα και ειδικά εκτός έδρας. Ήταν ονειρικό για εμένα. Μια στιγμή που με έκανε πολύ ευχαριστημένο».

«Δουλεύω σκληρά για να βρω θέση στην Εθνική»

Ως Έλληνας ποδοσφαιριστής πως βιώνεις τις απαιτήσεις ενός πρωταθλήματος όπως είναι η La Liga;

«Θεωρώ πως πήγα πολύ κατάλληλα προετοιμασμένος. Είμαι έτοιμος να δείξω αυτά που αξίζω και πιστεύω πως πολύ σύντομα θα βάλω πολύ περισσότερα γκολ».

Ποιοι είναι οι στόχοι και τα όνειρα σου;

«Είναι πολύ ψηλά. Σίγουρα το πάω βήμα - βήμα και κάθε μέρα προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος».

Ένα σχόλιο για την απουσία σου από την Εθνική;

«Δεν είμαι στις κλήσεις αλλά σίγουρα προσπαθώ να τα βλέπω όλα θετικά. Αυτό με κάνει να δουλεύω πολύ πιο σκληρά ώστε να καταφέρω να έχω μια θέση στην Εθνική ομάδα».

@Photo credits: eurokinissi
 

LA LIGA Τελευταία Νέα