Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σοσιεδάδ 2-1: Τα Λιοντάρια του Βαλβέρδε έβαψαν ερυθρόλευκο το ντέρμπι

Νίκος Κικίδης
Αθλέτικ Μπιλμπάο

bet365

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έδειξε τα δόντια της και στο ντέρμπι των Βάσκων, επικράτησε 2-1 της Σοσιεδάδ με υπογραφή Μπερενγκέρ και πάτησε στην τρίτη θέση της La Liga!

Το ντέρμπι των Βάσκων βάφτηκε... ερυθρόλευκο. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε κατάπιε τη Σοσιεδάδ με δυο γκολ του Μπερενγκέρ στο πρώτο μέρος και με το τελικό 2-1 εξασφάλισε το τέταρτο τρίποντο στη σειρά που την ανέβασε στην πρώτη τριάδα της La Liga.

Τον δρόμο της νίκης άνοιξε ο Μπερενγκέρ στο 30΄όταν έπειτα από παράλληλη μπαλιά και λάθος αντίδραση του Μαρέρο βρέθηκε προ κενής εστίας για το 1-0. Δώδεκα λεπτά αργότερα μάλιστα ο επιθετικός της Μπιλμπάο χτύπησε ξανά, πλασάροντας στη γωνία της εστίας έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων.

Η Σοσιεδάδ προσπάθησε να αντιδράσει στο β΄μέρος και απείλησε με χαμένη ευκαιρία του Ελουστόνδο στο 58΄και τελικά βρήκε το γκολ μισή ώρα αργότερα με σουτ του Ογιαθάμπαλ από δύσκολη γωνία. Ο χρόνος ωστόσο δεν αρκούσε στους φιλοξενούμενους για να ισοφαρίσουν, με τη Μπιλμπάο να παίρνει βαθμούς και πρεστίζ από το τοπικό ντέρμπι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα