Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Μόνη πρώτη με εκτελεστή Χοσέλου (vid)

Joselu 100

bet365

Με δύο γκολ του Χοσέλου, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε από την πάντα ζόρικη έδρα της Χετάφε (2-0) και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της La Liga, στο +2 από την Τζιρόνα και στο +10 από Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα – Αγωνία για τον τραυματισμό (και) του Αντόνιο Ρούντιγκερ ενόψει του ντέρμπι με την Ατλέτικο (Κυριακή 04/02, 22:00).

Όταν το περασμένο καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε (ενάντια στην θέλησή της) τον Καρίμ Μπενζεμά και απέκτησε ως μοναδικό σέντερ φορ τον 33χρονου Χοσέλου, πολλοί έκαναν λόγο για… επιθετική αυτοκτονία της Βασίλισσας.

Ο έμπειρος επιθετικός, όμως, έχει αποδειχθεί μια πολύ αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα και έχει διψήφιο αριθμό τερμάτων, παρ’ ότι δεν πήρε την φανέλα με το «9». Με δύο γκολ οδήγησε την ομάδα του σε νίκη στην πάντα ζόρικη έδρα της Χετάφε (2-0), χάρη στην οποία η Ρεάλ ανέβηκε μόνη πρώτη στην βαθμολογία της La Liga, στο +2 από την δεύτερη Τζιρόνα και στο +10 από Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, οι οποίες μοιράζονται την τρίτη θέση.

Δεν χάρηκε, πάντως, όσο θα ήθελε τη νίκη, αφού έχασε με τραυματισμό στον αριστερό μηρό (και) τον Αντόνιο Ρούντιγκερ, η συμμετοχή του οποίου στο ντέρμπι με τους Ροχιμπλάνκος στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (Κυριακή 04/02, 22:00) είναι αμφίβολη.

Χωρίς τον Τούρκο επιθετικό Ενές Ουνάλ, ο οποίος δόθηκε δανεικός στην Μπόρνμουθ, αλλά με τον (προσεχώς Πράσινο) Νεμάνια Μαξίμοβιτς, παρέταξε την ενδεκάδα του ο Χοσέ Μπορδαλάς, με Νταμιάν Σουάρες, Χοσέ Άνχελ Καρμόνα και Λουίς Μίγια να επιστρέφουν από τιμωρία.

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ επέστρεψε με την σειρά του από τιμωρία στους φιλοξενούμενους, με τον Κάρλο Αντσελότι να αιφνιδιάζει με την χρησιμοποίηση του Χοσέλου αντί του Ροντρίγκο στην επίθεση, ως παρτενέρ του Βινίσιους Ζούνιορ.

Γκολ ο Χοσέλου, τραυματισμό ο Ρούντιγκερ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με πίεση ψηλά για να δυσκολέψουν την κυκλοφορία μπάλας των φιλοξενούμενων, οι οποίοι άγγιξαν το γκολ με Χοσέλου και Βινίσιους στα πρώτα λεπτά, φτάνοντας στο 0-1 προτού συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο.

Πολύ ωραία ενέργεια του Λούκας Βάθκεθ, σέντρα από τα δεξιά και ο Χοσέλου με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για την Ρεάλ, η οποία οπισθοχώρησε για να δώσει την μπάλα στην Χετάφε και να την «τελειώσει» στην κόντρα.

Οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν σκορ και ρυθμό, αλλά στο 37’ είδαν τον Αντόνιο Ρούντιγκερ να αποχωρεί τραυματίας στον αριστερό μηρό, ύστερα από ακούσια γονατιά του Μέισον Γκρίνγουντ σε διεκδίκηση των δύο παικτών.

Για μια ομάδα που φέτος έχει χάσει με σοβαρότατους τραυματισμούς Έντερ Μιλιτάο και Νταβίντ Αλάμπα, ένας ακόμα τραυματισμός κεντρικού αμυντικού μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός, ειδικά όταν πρόκειται για τον πιο σταθερό.

Δοκάρι ο Γκρίνγουντ, σφραγίδα νίκης του Χοσέλου

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να γίνουν πιο απειλητικοί και άγγιξαν το 1-1 με το «καλησπέρα» (52’), όταν το συρτό σουτ του Γκρίνγουντ σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Αντρέι Λούνιν.

Και, μέσα σε τέσσερα λεπτά, περάσαμε από το πιθανό 1-1 στο… πραγματικό (και τελειωτικό) 0-2, όταν ο Χοσέλου με ωραίο διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Νταβίδ Σόρια και «κλείδωσε» τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του.

Η Χετάφε έχασε μια απίθανη διπλή ευκαιρία με Μπόρχα Μαγιοράλ και Λουίς Μίγια για να μειώσει, αλλά πριν και μετά η Ρεάλ έχασε με την σειρά της ευκαιρίες με Βινίσιους, Φεδερίκο Βαλβέρδε και Ροντρίγκο για να διευρύνει την έκταση της νίκης της.

Στο φινάλε, ο Αντσελότι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Ρικάρντο Ντε Μπούργος Μπενγκοετσέα γιατί δεν έδωσε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Μπραΐμ Ντίαθ από τον Γκαστόν Άλβαρες, ενώ ο Ορελιέν Τσουμενί είδε κίτρινη κάρτα, συμπλήρωσε κάρτες και χάνει το ντέρμπι με την Ατλέτικο.

Χετάφε (Χοσέ Μπορδαλάς): Σόρια – Σουάρες, Ντουάρτε (46’ Λατάσα), Αλντερέτε, Άλβαρες – Καρμόνα (46’ Μαρτίν), Τζενέ (46’ Ντιέγκο Ρίκο), Λουίς Μίγια, Μαξίμοβιτς (88’ Γιέλου) – Γκρίνγουντ, Μπόρχα Μαγιοράλ (88’ Μάτα).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Λούκας Βάθκεθ, Ρούντιγκερ (46’ λ. τρ. Καμαβινγκά), Νάτσο, Μεντί – Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Μόντριτς – Μπέλινγκχαμ (88’ Ντάνι Καρβαχάλ) – Χοσέλου (88’ Μπραΐμ Ντίαθ), Βινίσιους Ζούνιορ (76’ Ροντρίγκο).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα