Τζιρόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0: Ευκαιρία της Ρεάλ να ξεφύγει

Girona

bet365

Με νίκη επί της Ατλέτικο στο αποψινό ντέρμπι της Μαδρίτης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (04/02, 22:00), η πρωτοπόρος Ρεάλ θα αφήσει τέσσερις βαθμούς πίσω την δεύτερη Τζιρόνα (0-0 εντός έδρας με την Ρεάλ Σοσιεδάδ), την οποία θα υποδεχθεί το επόμενο Σάββατο (11/02, 19:30).

Σε εξαήμερο… τίτλου μπορεί να εξελιχθεί για την Ρεάλ Μαδρίτης αυτό που αρχίζει σήμερα (04/02). Μετά το 0-0 της δεύτερης Τζιρόνα με την Ρεάλ Σοσιεδάδ, η πρωτοπόρος της La Liga έχει την ευκαιρία, με νίκη απόψε επί της Ατλέτικο στο μαδριλένικο ντέρμπι του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (04/02, 22:00) να βρεθεί στο +4 από τους Καταλανούς.

Το επόμενο Σάββατο (11/02, 19:30), μάλιστα, η Βασίλισσα θα υποδεχθεί την Τζιρόνα στην έδρα της και, με ενδεχόμενη δεύτερη νίκη, θα αφήσει επτά βαθμούς πίσω την εξαιρετική φέτος ομάδα του Μίτσελ, η οποία «κόλλησε» στο «Μοντιλίβι» κόντρα στην πολύ καλά στημένη Σοσιεδάδ.

Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να φτάνουν πιο κοντά στο γκολ και, μάλιστα, να το πετυχαίνουν με τον Γιάνγκελ Ερέρα (21’), για οφσάιντ που είχε προηγηθεί σαράντα δευτερόλεπτα νωρίτερα (!) στην φάση.

Στο δεύτερο μέρος οι Βάσκοι, παρ’ ότι έχασαν με τραυματισμό Άλβαρο Οδριοθόλα και Σεράλντο Μπέκερ, πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με την Τζιρόνα πάντως να χάνει τις καλύτερες ευκαιρίες, με Ερέρα και Βάλερι, για να πάρει τη νίκη που θα την επανάφερε στην κορυφή της La Liga.

Εκτός από τους δύο βαθμούς η Τζιρόνα, η οποία έπαιξε χωρίς τον τραυματία πρώτο της σκόρερ, Άρτεμ Ντόβμπικ, έχασε για το ντέρμπι κορυφής στο «Μπερναμπέου» τους πολύτιμους Ντάλεϊ Μπλιντ και Ερέρα που συμπλήρωσαν κάρτες, αλλά και τον προπονητή Μίτσελ, ο οποίος αποβλήθηκε λίγο πριν από το φινάλε για διαμαρτυρία.

Τζιρόνα (Μίτσελ): Γκατσανίγκα – Κόουτο, Έρικ Γκαρθία, Μπλιντ, Μιγκέλ Γκουτιέρεθ – Αλέις Γκαρθία (80’ Σολίς), Ερέρα – Τσιγκάνκοφ (80’ Βάλερι), Ιβάν Μαρτίν (70’ Πάμπλο Τόρε), Σάβιο – Πόρτου (70’ Στουάνι).

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο – Οδριοθόλα (4’ λ. τρ. Αραμπούρου), Θουμπελδία, Πατσέκο, Χάβι Γκαλάν – Σεράλντο Μπέκερ (52΄λ. τρ. Μπαρενετσέα), Τουριέντες (52’ Μερίνο), Θουμπιμέντι, Ογιαρθάμπαλ – Μπράις Μέντεθ (87’ Ολασαγκάστι) – Αντρέ Σίλβα (87’ Σαντίκ).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα