Χετάφε: Ο Μπορνταλάς υπερασπίζεται τον Γκρίνγουντ μετά την φερόμενη προσβολή Μπέλινγχαμ

Newsroom
greenwood_getafe

bet365

Ο προπονητής της Χετάφε, Χοσέ Μπορντάλας, χαρακτήρισε τον Γκρίνγουντ έναν «εξαιρετικό τύπο που έχει υποδειγματική συμπεριφορά» αφού ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ φέρεται να αποκάλεσε τον επιθετικό «βιαστή»!

Μέισον Γκρίνγουντ και Τζουντ Μπέλινγκχαμ βρέθηκαν αντιμέτωποι στην πρώτη τους συνάντηση για τη σεζόν μετά τη μετακίνηση του Γκρίνγουντ στη La Liga τον Σεπτέμβριο και την υπογραφή του Μπέλινγκχαμ με τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Ιούνιο.

Η σύγκρουση της Πέμπτης απέκτησε άλλη ένταση όταν ο Μπέλινγχαμ έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Γκρίνγουντ και το βίντεο από το εν λόγω στιγμιότυπο έγινε κεντρικό θέμα συζήτησης, αφού οπαδοί άμεσα ισχυρίστηκαν ότι ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης μουρμουρίζει τη λέξη «βιαστής» στον επιθετικό της Χετάφε.

Αυτό συνέβη επειδή -θυμίζουμε- ο Γκρίνγουντ είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού, επίθεση και καταναγκαστική συμπεριφορά τον Ιανουάριο του 2022. Ωστόσο, οι κατηγορίες αποσύρθηκαν τον Φεβρουάριο του 2023 από την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος μετά την απόσυρση βασικών μαρτύρων.

Παρόλα αυτά, ο 22χρονος συμφώνησε να αφήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να μεταγραφεί ως δανεικός στη Χετάφε μετά την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας για τη συμπεριφορά του παίκτη εκτός γηπέδου.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης μετά τον αγώνα, ο προπονητής της Χετάφε, Χοσέ Μπορντάλας, υπερασπίστηκε τον παίκτη του δηλώνοντας ότι είναι ένας «εξαιρετικός τύπος που έχει υποδειγματική συμπεριφορά».

Μιλώντας για την υποτιθέμενη προσβολή του Μπέλινγκχαμ, ο κόουτς τόνισε: «Ξέρω το ίδιο πράγμα που ξέρεις και εσύ. Δεν εξαρτάται από εμένα, είναι ο σύλλογος, η LaLiga και η Ομοσπονδία που πρέπει να κάνουν μια αξιολόγηση για αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ζητώ σεβασμό για τον Μέισον Γκρίνγουντ γιατί είναι υπέροχος τύπος. Είναι ένας άνθρωπος που σέβεται τους πάντες και έχει υποδειγματική συμπεριφορά ».

Η Χετάφε αποφάσισε να αναλάβει δράση μετά το παιχνίδι ζητώντας από τον διαιτητή να καταγράψει την υποτιθέμενη προσβολή στο φύλλο αγώνα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να υποβάλει τον Μπέλινγχαμ σε πειθαρχική διαδικασία από την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF), αν και χωρίς ήχο, θα μπορούσε να είναι δύσκολο να αποδειχθεί η «ενοχή» του.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα