Βαλένθια - Ρεάλ: Ο Λαόθ τα... έχωσε στον Μανθάνο για το ακυρωθέν γκολ της Ρεάλ

Νίκος Κικίδης
Μανθάνο

bet365

Ο Ματέου Λαόθ άσκησε σκληρή κριτική στον πρώην συνάδελφό του, Χεσούς Χιλ Μανθάνο, για την απόφαση του να λήξει σε... περίεργο χρόνο το Βαλένθια - Ρεάλ στερώντας τη νίκη από τους Μερένγκες.

Ντόρος ξέσπασε στο φινάλε του πολυτάραχου αγώνα μεταξύ Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ο ρέφερι Χεσούς Χιλ Μανθάνο αποφάσισε να λήξει την αναμέτρηση ενώ η μπάλα βρισκόταν στον αέρα και με κατεύθυνση προς το κεφάλι του Μπέλινγκχαμ που σκόραρε στην εξέλιξη της φάσης.

Το 3-2 των Μαδριλένων συνεπώς δεν μέτρησε ποτέ, με το ματς να παραμένει ισόπαλο και τη Ρεάλ να κάνει λόγο για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών». Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ισπανίας συμμερίζεται τη στάση των Μερένγκες και έχει αποφασίσει να βάλει στον «πάγο» τον Μανθάνο, ο οποίος παράλληλα δέχθηκε τα πυρά και ενός πρώην συναδέλφου του.

Ο λόγος για τον γνωστό ρέφερι, Ματέου Λαόθ, που αποφάσισε να κρεμάσει την σφυρίχτρα του το προηγούμενο καλοκαίρι, με τον Ισπανό να εξαπολύει πυρά και να στέκεται στον εγωισμό του Χιλ Μανθάνο.

«Με ανησυχεί ότι έναν διαιτητής με 11 χρόνια εμπειρία έκανε τέτοιο λάθος ενώ θα μας εκπροσωπήσει στο επόμενο Euro. Υπάρχει μεγάλος εγωισμός. Το λάθος του Μανθάνο ήταν συστηματικό και για μένα δηλώνει άγνοια.

Επίσης η διαχείριση του χρόνου των καθυστερήσεων ήταν άθλια. Δόθηκαν επτά λεπτά στο δεύτερο μέρος ενώ υπήρχε ο τραυματισμός του Ντιακαμπί, το γκολ για το 2-2, το πέναλτι στον Ντούρο στο 90΄κτλ», τόνισε αρχικά, προτού συνεχίσει:

«Αν συνεχίσουμε έτσι θα κάνουμε μεγάλη ζημιά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει όλοι να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Δεν μπορείς να τα βάζεις όλα σε κουτάκια, το ποδόσφαιρο θα σε εκπλήξει. Αν δεν γινόταν αυτή η συμφορά, η Επιτροπή Διαιτητών θα είχε κρίνει πως η διαιτησία ήταν πολύ καλή».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα