Τσάβι για Ρεάλ: «Έχουν αποκλείσει δύο φορές την καλύτερη ομάδα του κόσμου και αυτό δεν είναι τυχαίο»

Newsroom
τσάβι

bet365

Ο Τσάβι έπλεξε το εγκώμιο της μεγάλης εγχώριας αντιπάλου της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ Μαδρίτης, λίγες ώρες πριν το «Κλάσικο» στο «Μπερναμπέου».

Ο Τσάβι έχει ξεκαθαρίσει ότι η Μπαρτσελόνα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν τελικό αυτή την Κυριακή (21/04), κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο προπονητής των «Μπλαουγκράνα» χαρακτήρισε μάλιστα τον αγώνα ως τον πιο σημαντικό της σεζόν μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν παρέλειψε να βγάλει το καπέλο στη «βασίλισσα» μετά τον αποκλεισμό, της -σύμφωνα με τον θρυλικό μέσο- καλύτερης ομάδας στον κόσμο, της Σίτι.

«Αύριο έχουμε την ευκαιρία να συνδεθούμε με τη La Liga. Γίνεται το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν. Θα βρούμε μια δυνατή Ρεάλ και μάλιστα μετά τον αποκλεισμό της καλύτερης ομάδας του κόσμου, της Σίτι. Ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Η ομάδα είναι ανυπόμονη να παλέψει για αυτό το πρωτάθλημα», τόνισε.

Για τον αποκλεισμό από την Παρί ανέφερε: «Πρέπει να αλλάξουμε το τσιπ. Ας αφήσουμε αυτόν τον θυμό, την απογοήτευση και την αδυναμία από τις προάλλες να στραφούν προς όφελός μας. Έχουμε μπροστά μας μια δυνατή Ρεάλ Μαδρίτης και ηθικά ενισχυμένη μετά από αυτή την εβδομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την έναρξη του Κλάσικο με τη Ρεάλ: «Σήμερα το συζητήσαμε, ότι στα πρώτα λεπτά κάθε ημιχρόνου η Ρεάλ θα πιέσει. Είναι στην έδρα τους. Πρέπει να είμαστε πολύ γενναίοι. Είναι το τέλειο σκηνικό για να δείξουμε την προσωπικότητά μας. Έχουμε προετοιμάσει καλά το παιχνίδι, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε. Τα πρώτα λεπτά θα είναι το κλειδί, να ηρεμήσουμε το παιχνίδι και να ασκήσουμε υψηλή πίεση».

Για το Σίτι - Ρεάλ: «Η Ρεάλ έπρεπε να αμυνθεί. Βρίσκεσαι μπροστά στην καλύτερη ομάδα του κόσμου και έπρεπε να παίξουν χαμηλά άμυνα. Δεν είναι ότι το θέλεις, είναι ότι ο αντίπαλος σε υποτάσσει. Δεν θέλουμε αυτό το σενάριο, αλλά ο αντίπαλος σε αναγκάζει και περισσότερο η Σίτι. Αμύνθηκαν πολύ καλά, η αλήθεια είναι, και είναι και νόμιμο. Αυτές είναι καταστάσεις στο παιχνίδι που πρέπει να κυριαρχείς και η Ρεάλ εδώ ανταγωνίζεται καλά στο πρώτο ημίχρονο, γιατί η Ρεάλ είναι, μιλάμε για μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και τα τελευταία χρόνια».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα